Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy DAC Oversampling AD1865

Rekomendowane odpowiedzi

Ta miedz jest gleboka schowana? Soldermaski juz dawno nie ma, a pod nia na pewno nie miedz. Mam drapac dalej?

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

ja miałem tam szczątkową soldermaske, później coś ala utlenioną cynę (taki brudny szary kolor) o potem już tylko czysta miedź

Ja juz sie gleboko wdrapalaem i mam caly czas ten brudny szary kolor. Normalnie w innych urzadzeniach miedz byla zaraz pod soldermaska, a tutaj klops. Nie chce zniszczyc calkiem plytki:(

Ja juz mam krater i boje sie, ze sie "dodrapie" do SM5813 z drugiej strony. miedzi nie widac.

racja, yasioo dobrze napisał, ja akurat podpiołem nóżkę 17 cienkim drutem do najbliższej masy obok fitra. co do powyższej dyskusji to źle ją zrozumiałem bo cały czas myślałem że jest ona o brudnym padzie pod kond. C33 gdzie na kilku pcb widziałem ten problem.

uruchomiłem właśnie swój egzemplarz daca na częściach z grupowego zamówienia. Ruszył od pierwszego włączenia. Gra na razie z kwarcem i rezystorami I/U Dale 500R. Brzmi całkiem obiecująco. Konkretne odsłuchy po przynajmniej kilku godz. grzania.

Mam również generator VALAB12.0Mhz 0,3ppm. Czy ktoś może podac wskazówki jak przełączyć się z kwarca na generator?

Napięcie zasilania dla generatora z wartościami elementów z zamówienia to 2,1V. Po podstawieniu PRka 5k w miejsce R17 przy wlutowanym generatorze, zwiększając rezystancję do ok. 800 napięcie wzrasta max. do 3,13 V. Dalsze zwiększanie wartości R17 nic nie daje - nadal mam 3,15V. Bez R17 również jest max 3,15V. Co ciekawe bez wlutowanego generatora mogłem, używając PRka dokładnie ustawić 3,3V (dla 820R)

Na zasilaniu AD mam + 4,25V i -4,25V - czy to nie za mało? (wartości elementów z zamówienia)

Na zasilaniu AD mam + 4,25V i -4,25V - czy to nie za mało? (wartości elementów z zamówienia)

Trochę za mało, powinnobyć około równe 4,8V +/-.

uruchomiłem właśnie swój egzemplarz daca na częściach z grupowego zamówienia. Ruszył od pierwszego włączenia. Gra na razie z kwarcem i rezystorami I/U Dale 500R. Brzmi całkiem obiecująco. Konkretne odsłuchy po przynajmniej kilku godz. grzania.

Mam również generator VALAB12.0Mhz 0,3ppm. Czy ktoś może podac wskazówki jak przełączyć się z kwarca na generator?

Napięcie zasilania dla generatora z wartościami elementów z zamówienia to 2,1V. Po podstawieniu PRka 5k w miejsce R17 przy wlutowanym generatorze, zwiększając rezystancję do ok. 800 napięcie wzrasta max. do 3,13 V. Dalsze zwiększanie wartości R17 nic nie daje - nadal mam 3,15V. Bez R17 również jest max 3,15V. Co ciekawe bez wlutowanego generatora mogłem, używając PRka dokładnie ustawić 3,3V (dla 820R)

Damper obróć TL431 o 180 stopni (wlutuj go odwrotnie niz na pcb jego zaznaczenie pokazuje i regulacja napiecia zacznie pracowac

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Dzięki Azus! W przyszły weekend odbieram do kompletu lampowy preamp gramofonowy na Lundahlach.

To będzie jazda - już się nie mogę doczekać i nie śpię po nocach :)

Aby dac działał jak nalezy musi być płytka jak należy-tzn.wytrawiana i miedziana-ścieżki grube i zdecydowane przewodzić sygnał bez oporów. Chasis z miedzi z oddzielnym zasilaniem,płytka też miedzią obudowana jest.Macie tak czy nie?........bo podisac płytkę Robertus to jakieś nieporozumienie jest.

Chce powiedzieć-że śmiało startuje z daczkami do 10000 usd-taka prawda-ktoś chetny do porównań?

Pisz śmiało do stwórcy :)

[email protected]

Kocham twórców i wykonawców z całym szacunkiem, dla cierpliwości. pisz na PW ile chcesz?

Aby dac działał jak nalezy musi być płytka jak należy-tzn.wytrawiana i miedziana-ścieżki grube i zdecydowane przewodzić sygnał bez oporów. Chasis z miedzi z oddzielnym zasilaniem,płytka też miedzią obudowana jest.Macie tak czy nie?........bo podisac płytkę Robertus to jakieś nieporozumienie jest.

Chce powiedzieć-że śmiało startuje z daczkami do 10000 usd-taka prawda-ktoś chetny do porównań?

Stary? Ty pierdzisz, czy coś bazgrolisz, bo ścieżek nie rozumiem. Wiesz co to jest DAC? Bo po twoich wpisach są tylko wiatry....

Kondensatory C12;13;14;15 wlutowałem wg opisu Demasked75, czyli C12 i C15 - 470uF, a C13 i C14 - 330 uF, widze że wszyscy lutują odwrotnie - czy powinienem je zamienić miejscami ?

Jeszcze sprawa plików 24/96 , jaka może być przyczyna ,że dac ich nie przyjmuje ? (24/48 bez problemu)

Kondensatory C12;13;14;15 wlutowałem wg opisu Demasked75, czyli C12 i C15 - 470uF, a C13 i C14 - 330 uF, widze że wszyscy lutują odwrotnie - czy powinienem je zamienić miejscami ?

dobrze wlutowałeś i tak powinno być

Na kosci AD wychodzi mi 4,18V i -4.27V wiec nie jest super symetrycznie. Co moze byc nie tak?

Dodatkowo na wyjsciu DACa mam napiecie 0,47V. Jakies sugestie?

Mój AD1865

Sorki za cm kurzu ale już posprzątałem :)

T jest najlepsze DIY,jakie widziałem, bardzo piękna praca, masza, niesamowite wyrafinowanie wykonania, takich konstrukcji nie ma, jestem pełen podziwu pasji....

Co nie którzy skończyli studia elektroniczne i się tym chwalą, a zielonego pojęcia nie mają o wykonaniu tak zacnych konstrukcji, modli ucz się jeszcze, bo nie masz zielonego pojęcia.

Edytowane przez MMmaxym

Mój AD1865

Sorki za cm kurzu ale już posprzątałem :)

No brawo. Normalnie AirTight :-) Na wyjściu ecc88 ? Jeżeli tak to dałbym jednak coś o niższym Ri.

Tak przy okazji pytanie do kolegi Robertusa. Czy są jeszcze szanse na otrzymanie brakujących traf bo jestem udupiony z projektem. Przelew zrobiłem zrobiłem tak dawno, że już nie pamiętam kiedy.

Edytowane przez wakutoma

Pytanko do kolegi Robertusa. Który z podanych w linku transformatorów SPDIF będzie najlepszy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

digi58

Sav!O

Peja

Zigi

AD1865 wysłane

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Dzieki

Mach da101c

O co chodzi z tym "Mach da101c"?

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

• Pokaż nowe odpowiedzi