Skocz do zawartości
IGNORED

jaka lampa dla początkującego

Bart1981

Rekomendowane odpowiedzi

którego MingDa jesteś ciekawy, bo ten 34A to 3 tysiaki kosztuje, z kolei ten na lampach EL84 za 1600zł jest pięknie wykonany i może w zupełności by Ci wystarczył do tak małego pokoju, pewnie nie byłoby problemu z uzyskaniem odpowiedniej głośności, a przy okazji i koszty eksploatacji takiego wzmaka były by niższe (tańsze lampy, mniejszy pobór prądu, pewnie mniej się grzeje)

tak. interesuje mnie ten za 1600. co do nagłośnienia to yamaha as 700 ma moc min 90W i praktycznie nigdy nie słuchałem powyżej godz 11ej. także lampa powinna dać radę.

Możesz się jeszcze zainteresować

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) albo zamówieniem wzmacniacza od któregoś z forumowych konstruktorów, myślę że w tej kwocie uda się zrobić coś przyzwoitego i spersonalizowanego pod względem brzmienia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem czy bylo to juz wspomniane, ale duzym plusem yaqin'ow sa wyprowadzone punkty pomiaru i ustawien biasu. Ludzie narzekaja, ze mingda ma to utrudnione bo trzeba sie dostac do srodka.

server unreachable;--

polecam yaqina ms 6v6,dziurka na sluchawki,pilot i auto bias.

mam go okolo 6 m-cy zadnych problemow,oryginalne lampy ,pokoj 18m,kolumny 86 db i naprawde mozna robic glosne imprezy.

dzwiek super u mnie w systemie wygryzl wzmak cec amp 3300 ktory kosztowal 1100 euro.

6v6 nie ma autobiasu, trzeba ustawiać w środku, miałem przed 10L i jak oddałem do modyfikacji to mnie o tym poinformowali.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

ms 6v6 ma auto bias,

6v6 nie ma autobiasu, trzeba ustawiać w środku, miałem przed 10L i jak oddałem do modyfikacji to mnie o tym poinformowali.

ms 6v6 ma autobias zmien "faszofcow od tuninigu"plakac sie chce co w tej Polsce sie wyprawia,pozdrawiam

elektropunkt sprzedawca porzal sie boze,niewie co sprzedaje,o zgrozo.

twoja opinia to opinia elektropunktu czy twoja osobista opinia jak tak to poprosze o twoje dane zebym wiedzial kogo unikac w kontaktach z firma ktorej jestes reprezentantem w tym gronie ,pozdrawiam

prosze o szybka odpowiedz,pozdrawiam

Mój Yaqin 6V6 był tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Pan Waldek jak go rozkręcił, pomierzył to kazał się szybko pozbyć, info o autobiasie mam od niego i mu wierze, poza tym na jeden kanał oddawał 8W a na drugi 5W nawet do tuningu się ten model nie nadaje. I dlatego tego modelu nawet jak będą Yaqiny już sprzedawać nie będe ! Jeżeli ktoś by chciał się dowiedzieć więcej to może napisać do goldfinch-mod, może wyjaśni technicznie.

Moja opinia jest osobista bo wzmacniacz zakupiłem sobie na własny użytek i kontakt z Panem Waldkiem miałem na stopie prywatnej.

Ukryta Zawartość

A moze "bebechy" moga byc w tym modelu inne tylko w tej samej obudowie i na tych samych lampach?

PS

Przepraszam ale mnie razi to epatowanie goldfinch'em, szczegolnie jesli sie ma zamieszczony na swojej stronie jego baner.

server unreachable;--

Banner umieściłem ze darmo w ramach wspierania regionalnego branży audio, za przeróbkę płaciłem jak każdy inny. Banner jest po to aby pomóc naszym klientom w ewentualnych przeróbkach i serwisie. Jak go miałem to dostałem info że po wymianie lamp należy oddać wzmacniacz do fachowca w celu ustawienia biasu (model 6v6) stąd mój wniosek że nie ma auto biasu, wysłałem już maila z prośbą o wyjaśnienie bo sam jestem ciekawy o co dokładnie chodzi.

Zawsze można kupować tu, taniej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja tam sie nie znam, ale to nie jest tak, ze autobias ustawia sie (sam) na jakas zaplanowana przez konstruktora wartosc?

Niezla promocje tam maja. Przecena o 70% od ceny z kosmosu. Do tego niezlego wala robia majac adres w uk, podajac ceny w euro a i tak masz doliczany vat, clo itd bo wszystko idziae bezposrednio z chin. Wykonaie strony wywoluje u mnie dreszcze przerazenia jakie zabezpieczenia oni tam maja (albo raczej nie maja). To juz bym wolal kupic bezposrednio od chinczykow. Przez ebaya czy cos.

server unreachable;--

witam.

posiadam zestaw jak w o mnie. myślę nad kupnem lampy. pewnie sprzedałbym obecny amp Yamahy. budżet mały ok 2000. myślę o fatmanie i tube. preferencje muzyczne rozległe...rock, prog, jazz akustyczny, grunge...pokój odsłuchowy mały ok 8m2 średnio zaadaptowany amatorsko. kolumny mission m33i. proszę o jakieś rady..

dzięki .

bart

chcesz porzadne lampe??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tutaj prawdziwy lampowy klasyk, wiem ze jest stary i brzydki ale zagra bajecznie. Zapomnisz o yaqinach i mingdach...mnie przynajmniej klein hummel wyleczyl ze wschodnich produktow...i nie jestem w zaden sposob skoligacony ze sprzedawca :)

Ukryta Zawartość

Ja tam sie nie znam, ale to nie jest tak, ze autobias ustawia sie (sam) na jakas zaplanowana przez konstruktora wartosc?

Niezla promocje tam maja. Przecena o 70% od ceny z kosmosu. Do tego niezlego wala robia majac adres w uk, podajac ceny w euro a i tak masz doliczany vat, clo itd bo wszystko idziae bezposrednio z chin. Wykonaie strony wywoluje u mnie dreszcze przerazenia jakie zabezpieczenia oni tam maja (albo raczej nie maja). To juz bym wolal kupic bezposrednio od chinczykow. Przez ebaya czy cos.

No więc mają dużo fajnego sprzętu, ale wygląda na kit.

Nie tyle kit co po prostu to samo mozna kupic bezpostrednio od chinczykow odrobine taniej. Im mniej posrednikow tym lepiej a przy odrobinie szczescia moze cla i vatu nie dolicza.

server unreachable;--

• 2 miesiące później...

Witam, mam możliwość kupić Lampkę Klein Hummel Televatt VS 56 i spotkałem się z bardzo skrajnymi opiniami na temat tego wzmacniacza. Obecnie posiadam Fonicę W-600f na el84 po małym tuningu i czy zmieniając na tego Hummelka będzie to krok do przodu czy wręcz przeciwnie?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Dzięki, odpuściłem sobie ze względu na lampy ecc808, które są niestety trudno dostępne, poszukam coś co sprawi mniej kłopotów i kosztów w przypadku naprawy.

Ukryta Zawartość

No, nie wiem czy Klein Hummel Televatt VS 56 jest odpowiednią lampą dla początkującego. To dla wykwintnego konesera vintage raczej :)

Swoją drogą, ładny piecyk:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Podobają mi się sprzęty tzw. Vintage. Lata 60-te i 70-te. Mam kilka tzw. Monster Amplitunerow i kolumn do kompletu, ale szukam jakiejś ładnej lampki w podobnym stylu do papierowych szerokopasmowców :) i odgród. Mam fonicę 600f ale.jest ona brzydka jak noc :). Raczej lampy schowane, piękne są stare Scotty, Fishery i szukam coś w tym stylu.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Mi się podoba to:

http://www.ipernity.com/doc/90549/5809286

Nawet na Allegro akurat jest taki, ale nie kupię, bo po co mi kolejny lampowy wzmacniacz.

Jakiś czas temu był fajny Telefunken:

http://allegro.pl/telefunken-ela-v306-1-piekny-lampowy-klasyk-i2510299034.html

Tylko potrzebne byłyby dwa do stereo. ;)

Podobają mi się sprzęty tzw. Vintage. Lata 60-te i 70-te. Mam kilka tzw. Monster Amplitunerow i kolumn do kompletu, ale szukam jakiejś ładnej lampki w podobnym stylu do papierowych szerokopasmowców :) i odgród. Mam fonicę 600f ale.jest ona brzydka jak noc :). Raczej lampy schowane, piękne są stare Scotty, Fishery i szukam coś w tym stylu.

Ukryta Zawartość

Do sprzedania , można kupić u nas w kraju w Łodzi .

Ukryta Zawartość

Piotr

Nie ma co sie zastanawiac.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.