Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Posluchaj Linn Radio przez internet i np. PR3 po analogu to zmienisz zdanie...

Słuchałem nie raz i to przed SM6 tylko co to ma wspolnego z Polskimi stacjami które (chyba?) nie nadają w jakości 320kb :)

Słuchałem nie raz i to przed SM6 tylko co to ma wspolnego z Polskimi stacjami które (chyba?) nie nadają w jakości 320kb :)

No wlasnie to, ze nie nadaja. W zwiazku z tym, co tu porownywac, lepiej sluchac. A co do jakiegos tam tok fm to radio kuchenne wystarczy:)

• 2 tygodnie później...

Tą aplikacje na androida "specjalisci" z cambridge chyba na komputerze ODRA piszą Kodowanie w toku....

Kpina! Zasugerowałbym żeby jakiegoś chińczyka wynajęli za kilka dolców, w weekend im napisze...

Ktoś tu wspominał o wersji beta czy ten starawy Cambridge lite to niby te "nowe" wypociny?

Na uznanie zasługuje mordercza praca grafików dobra robota chłopaki !!! :D

Ta aplikacja nawet nie potrafi sterować nagraniami z nośnika podpiętego pod usb...

Podsumowywując jedna wieka angielska flegma...

Witam Szanownych posiadaczy SM 6

W związku z faktem zostania właścicielem SM6, proszę o poradę dotyczącą dysku sieciowego. Co sądzicie o: QNAP TS-119PII vs Synalogy DS112

W chipie są ocenione jako najbardziej zrównoważone pod kątem tzw. power/economy ( jak rozumiem jakość do ceny )

Jednocześnie chciałbym zapytać, czy występują również u Was podobne objawy " dźwiękowe" przy słuchaniu FLAC-ów z dysku zewnętrznego poprzez USB A i to zarówno przednie jak i tylne wejście Otóż gdy podłączam przez w/w/ mojego WD Elements 1 TB ( wyjście micro USB B 3,0, a nie niestety zwykłe USB A ) , to w przerwach pomiędzy nagraniami słychać ewidentne taktowanie zegara dysku, przy wpięciu w USB A SM6. Nie wiem czy tak ma być, próbowałem znaleźć przejściówkę z dysku poprzez USB microB - USB B, żeby wpiąć się

w USB B SM6, ale nigdzie nie mogę namierzyć takiego kabla. Stąd poszukiwania dysku/serwera sieciowego.

Przy odsłuchu po sieci WiFi muzy z kompa żadne dodatkowe zjawiska dźwiękowe nie występują,

Pozdrawiam i oczekuję na jakieś sugestie dotyczące j.w.

Atoll AM 200 + ATOLL ST200 ( RCA TQ Ultra Black ) + CA CD Azur 651 C ( S/PDIF Wireworld Starlight Siver 7 )  + ( ELAC 247.3+ TQ Black II ) + Beyerdynamic Dt 860

Koledzy

Próbuję zaktualizować SM6 do odtwarzania plików przez USB w formacie 192. Ściągnąłem niezbędne sterowniki od CA. Podłączam komputer i uruchamiam instalację i ciągle mam komunikat, że CA jest niepodłączony przez USB pomimo, iż muzykę normalnie odtwarza.

Może ktoś wie jakie jest rozwiązania?

Kup synology, ale na dwa dyski.

Cześć.

Jakiś konkretny model Synalogy ?? Pytam się, ponieważ jestem trochę zielony póki co.

Tak do 1k

Atoll AM 200 + ATOLL ST200 ( RCA TQ Ultra Black ) + CA CD Azur 651 C ( S/PDIF Wireworld Starlight Siver 7 )  + ( ELAC 247.3+ TQ Black II ) + Beyerdynamic Dt 860

Cześć.

Jakiś konkretny model Synalogy ?? Pytam się, ponieważ jestem trochę zielony póki co.

Tak do 1k

Wybierz coś z serii DS213.

Cześć. Jakiś konkretny model Synalogy ?? Pytam się, ponieważ jestem trochę zielony póki co. Tak do 1k

A poza udostepnianiem muzyki do sm6 bedziesz do czegos tego uzywal? Jak nie to kup router z NAS.

Witam, jestem zupełnie nowym użytkownikiem, który poddał się procesowi "cyfryzacji" i będzie zmuszony (za swoją decyzją) do zaprzestania użytkowania płyt CD. Pozbawiony typowego odtwarzacza płyt, a wykorzystując jako transport napęd w komputerze, potrzebuję zgrać całe zawartości płyt na dysk twardy. I drodzy koledzy czy moglibyście pomóc jak to zrobić, aby zachować najlepszą jakość moich utworów? Dac obsługuje 192kHz. Na jaki format i jakim programem najlepiej przeprowadzić proces zgrywania? (nie wiem jak się to fachowo nazywa).

Napisano dziś, 16:34

Witam, jestem zupełnie nowym użytkownikiem, który poddał się procesowi "cyfryzacji" i będzie zmuszony (za swoją decyzją) do zaprzestania użytkowania płyt CD. Pozbawiony typowego odtwarzacza płyt, a wykorzystując jako transport napęd w komputerze, potrzebuję zgrać całe zawartości płyt na dysk twardy. I drodzy koledzy czy moglibyście pomóc jak to zrobić, aby zachować najlepszą jakość moich utworów? Dac obsługuje 192kHz. Na jaki format i jakim programem najlepiej przeprowadzić proces zgrywania? (nie wiem jak się to fachowo nazywa).

Kup sobie dysk zewnętrzny z dobrym osobnym zasilaczem . Zripuj muzykę do FLAC programem EAC .

Jak wolisz PCta to też zgraj EACem , program Foobar 2000 z ASIO a na bogato to na niego nakładka Jplay . Kabel USB Belkin ...

A poza udostepnianiem muzyki do sm6 bedziesz do czegos tego uzywal? Jak nie to kup router z NAS.

Właśnie tak zrobiłem. Mam router TP Linka z wejściem USB, wszystko śmiga jak talala, ale mimo wszystko dziękuję za pomoc, podpięte 1,5TB w sieć rządzi flac-ami :-)), jest gwiezdnie

Witam. No i ja stałem się posiadaczem SM6v2. Czy szczęśliwym to się okaże. Przy sterowaniu telefonem na Androidzie nie mogę wybrać Music Library. Mam tylko Internet Radio, Digital Imputs, Queue, i Audio Settings. Nie mogę też włączyć muzyki powiedzmy z Pendriva, tzn. mogę ale nie da się włączyć raz i żeby leciało wszystko po kolei, tylko po skończeniu jednego utworu jest koniec kolejki. Nie mogę też przeskakiwać na następny utwór tylko trzeba wrócić do listy, kliknąć i wybrać "play now" lub "play next". Czy to tak jest czy muszę coś przestawić. Jak byłem na odsłuchu to słuchałem v1 i tam nie było tak, tzn wybierając np. pendrive można było przeskakiwać na następne utwory.

Mam SM6 w pierwszej wersji. Faktycznie są problemy z library przy aktualnej aplikacji CA. Zainstaluj i obsługuj z aplikacji BubbleUPnP - to powinno rozwiązać problem. Nie mam problemów z obsługą pendrive'a

• 2 tygodnie później...

Byłby moze i fajny jakby czytał pliki CUE + FLAC/APE.

Moze znadzie jakies podobne odtwarzacze na rynku godne polecenia z dobrym DAC które potrafią odtwarzać wyżej wymienione pliki, no już chociaż samo CUE+FLAC.

Masz rację, nie czyta, ale możesz ape konwertować do flac. To samo z cue, bo rozumiem, że chodzi o CD zgrane jako jeden plik. Ja dzielę w foobarze.

Edytowane przez Octagon

tak dokladnie zawsze zgrywam plyty w EAC do postaci CUE+FLAC i tak tez wole w takiej postaci przechowywac, a ze jest tego troche to mialbym sporo roboty, no ale coz nie widze na rynku playerow co radza sobie z CUE, a jak sa to jakies chinole.

Pytanie czy ten odtwarzacz i jego brzmienie zgra się dobrze z kolumnami Monitor Audio RX8 ?

Czy po wyłączeniu przejściu w tryb czuwania wyłącza zasilanie dysku twardego tak ze przestają się kręcić talerze ?

Edytowane przez PeterMac
  • Pokaż nowe odpowiedzi