Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

40 zl miesiecznie to koszt jednej plyty cd, a czasami tylko czesc jej kosztow. Nie kupujesz 12 plyt cd rocznie? To czego sluchasz? Ja tez mieszkam i zarabiam w Polsce, to zaden argument.

Tu masz opisane wrażenia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Obecnie wimp jest przejety przez Tidal.

Ukryta Zawartość

Panowie czy komuś dzisiaj tak jak mi wyświetlił się komunikat ,że urządzenia "domaga" się aktualizacji ?

Mam v1 ,zrobiłem tę aktualizację ale nie wiem co się "poprawiło" ?

Gość aqs

(Konto usunięte)

poprawili trzy rzeczy

Fixed issues browsing Synology network storage devices.

Fix crash when skipping in shuffled queue.

Fix issue with Pandora stopping some tracks after 7 seconds.

Witam

Czy możecie mi wyjaśnić czym się różni

Cambridge Audio STREAM MAGIC 6

od

Cambridge Audio STREAM MAGIC 6 v.2

pozdrawiam

Szybszy procesor i obsługa plików 192kHz po sieci i pamięci masowych USB

pozdrawiam

Witam,

Zainteresował mnie CA SM6 tylko nie jestem pewien czy dopasuje się do mojego zestawu:

NAD C356BEE, JBL Studio 280 (przez Silver Aniversary XT), transport Pioneer BDP170K.

Czy ktoś może miał okazję słysześ SM6 przez NADa na JBLach?

Obecnie nie ukrywam brakuje trochę sceny i góry. W ogóle gra to trochę bez werwy.

Pomyślałem że dobry DAC (zwłaszcza z preampem) może rozwiąże problem.

Pozdrawiam

Witam wszystkich

Od dzisiaj jestem posiadaczem V2 i juz mam jedno pytanie.

Teraz jade plikami z kompa przez USB 2.0

Wyczytalem jednak cos takiego:

'''''Rzecz przede wszystkim w sposobie transmisji sygnału, w sposobie "pakowania" i "rozpakowywania" sygnału itp. Najgorzej w tej grupie wypada zwykle komputer PC, a zaraz za nim jest dysk twardy przez USB. Sygnał z dysku przesyłany po Ethernecie jest znacznie lepszy, ponieważ to komunikacja dwustronna, pozwalająca zsynchronizować zegary.'''

Moze ktos mi opisac jak takie połaczenie zrobic bo ja ciemna masa w tym temacie jestem i srednio to widze.:-)

Witam,

Zainteresował mnie CA SM6 tylko nie jestem pewien czy dopasuje się do mojego zestawu:

NAD C356BEE, JBL Studio 280 (przez Silver Aniversary XT), transport Pioneer BDP170K.

Czy ktoś może miał okazję słysześ SM6 przez NADa na JBLach?

Obecnie nie ukrywam brakuje trochę sceny i góry. W ogóle gra to trochę bez werwy.

Pomyślałem że dobry DAC (zwłaszcza z preampem) może rozwiąże problem.

Pozdrawiam

JBLi nie znam, ale z NADem C356 SM6 zgrywa się znakomicie. Wzajemnie uzupełniają swoje braki i maskują niedostatki.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Witam wszystkich

Od dzisiaj jestem posiadaczem V2 i juz mam jedno pytanie.

Teraz jade plikami z kompa przez USB 2.0

Wyczytalem jednak cos takiego:

'''''Rzecz przede wszystkim w sposobie transmisji sygnału, w sposobie "pakowania" i "rozpakowywania" sygnału itp. Najgorzej w tej grupie wypada zwykle komputer PC, a zaraz za nim jest dysk twardy przez USB. Sygnał z dysku przesyłany po Ethernecie jest znacznie lepszy, ponieważ to komunikacja dwustronna, pozwalająca zsynchronizować zegary.'''

Moze ktos mi opisac jak takie połaczenie zrobic bo ja ciemna masa w tym temacie jestem i srednio to widze.:-)

po usb jako audio pc gra lepiej niż po sieci ethernet tylko program do odtwarzania musi być dobry ja polecam Jriver

jeśli chodzi o połączenie ethernet to kompa łączysz najlepiej kablem z routerem i SM6 z routerem i przez SM6 wchodzisz w dysk PC i odtwarzasz

Gość

(Konto usunięte)

Rozumiem, że dlna z serwera Synology?

A próbowałeś z dobrego serwera z laptopa, np. Wild Media Serwer ustawione na transkodowanie do lpcm...

Edytowane przez Gość
Gość aqs

(Konto usunięte)

grałem po dlna i synology i z pc i osobiście uważam że lepiej gra po audio usb "nie mylić z dyskiem twardym po usb bo tu jest najgorzej"

najlepiej przetestować samemu

witam

pozbyłem się CA SM6. Poszukuje najtańszego odtwarzacza strumieniowego lub innego, który wykorzystam do odtwarzania plików z dysku sieciowego WD my cloud.

Jakieś propozycje?

Edytowane przez KotD

Ja po pozbyciu się SM6 kupiłem Simple Audio Roomplayer+

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam

pozbyłem się CA SM6. Poszukuje najtańszego odtwarzacza strumieniowego lub innego, który wykorzystam do odtwarzania plików z dysku sieciowego WD my cloud.

Jakieś propozycje?

Jeżeli tanio to Pioneer BDP-170 (brak radia internetowego) ale sieciowo sobie radzi. Minusem (lub plusem) jest konieczność podłączenia do TV.

Ostrzegam jednak, że to kilka kroków "brzmieniowo" do tyłu.

Wracając do tematu wątku:

Czy w CA SM6 pracującym w trybie preamp regulacja głośności jest tylko manualna, czy z pilota też można nią sterować?

Pozdrawiam

po usb jako audio pc gra lepiej niż po sieci ethernet tylko program do odtwarzania musi być dobry ja polecam Jriver

jeśli chodzi o połączenie ethernet to kompa łączysz najlepiej kablem z routerem i SM6 z routerem i przez SM6 wchodzisz w dysk PC i odtwarzasz

Rozumiem i tak mam podłączone ale wchodząc w SM6 w zakładkę dysku PC nic tam nie ma. Pisze ze jest pusty.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Rozumiem i tak mam podłączone ale wchodząc w SM6 w zakładkę dysku PC nic tam nie ma. Pisze ze jest pusty.

na PC uruchom serwer multimediów np. Universal Media Server lub inny i jak masz anty wirus to musisz pozmieniać ustawienia

• Pokaż nowe odpowiedzi