Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

I teraz pytanie, bo CA SM6 ładnie mi się w to wszystko wpasowuje, przynajmniej teoretycznie, jak o tym czytam, bo posiada funkcję pre-amp - czy w kwestii brzmienia, jakości itp takie rozwiązanie bez zewnętrznego pre nie "pogarsza" dźwięku, oraz pozwala w pełni sterować power-amp?

Pytam, bo nasuwa mi się w tym bardzo drogim świecie audio takie pytanie, po co niektórzy kupują pre-amp za chore pieniądze, jak mogli by przeznaczyć je na inny sprzęt...?

Ja traktuję SM6 jako przedwzmacniacz w połączeniu z Krellem KSA-100, napędzam Vandesrteeny 2, gra to bardzo przyzwoicie u mnie - dla mnie oczywiście

Witam .Mam router tp link wr 841n i za nic nie mogę się połączyć po wi-fi ze SM6 wpisuje hasło i pokazuje się komunikat błąd sieci i nie prawidłowe hasło to dziwne bo telefon i laptop po wi-fi hula normalnie .SM 6 po kablu działa .Przedtem też miałem tp-linka i SM 6 po wi-fi chodził bez problemów

Witam .Mam router tp link wr 841n i za nic nie mogę się połączyć po wi-fi ze SM6 wpisuje hasło i pokazuje się komunikat błąd sieci i nie prawidłowe hasło to dziwne bo telefon i laptop po wi-fi hula normalnie .SM 6 po kablu działa .Przedtem też miałem tp-linka i SM 6 po wi-fi chodził bez problemów

A nie masz konfliktu IP - daj mu stały adres wyłącz DHCP

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Ok dzięki spróbuje to dhcp wyłączyć w SM 6

co do kabla zasilającego o który pytałeś mnie kusi żeby złożyć samemu albo taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo na takim

Ukryta Zawartość

nie wiem tylko czy ekran ma sie łączyć z obudową wzmacniacza ?? poprzez styk uziemienia ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Ukryta Zawartość

albo na takim

Ukryta Zawartość

nie wiem tylko czy ekran ma sie łączyć z obudową wzmacniacza ?? poprzez styk uziemienia ?

Tego lapp mam zamiar kupić ale nie na metry bo jak wychodzą 3 kabelki to już dla mnie czarna magia

U mnie też tylko na stałym ip po kablu akurat doborze chodziło

Ale u mnie po wi-fi wcale nie chodzi a po kablu super a laptop i tel po wi-fi śmiga .

A nie masz konfliktu IP - daj mu stały adres wyłącz DHCP

Nie wiem czy coś nie robię nie tak jak trzeba ale dalej po wi-fi nie chodzi i pokazuje błąd sieci i nieprawidłowe hasło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprawdz czy masz wlaczone blokowanie adresow MAC.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

W razie gdyby ktoś potrzebował ekranowany kabel zasilający dobrej/wystarczającej/adekwatnej jakości w 'nie złodziejskiej' cenie:

Ukryta Zawartość

Ekran w przypadku kabli zasilających łączy się z obu stron z przewodem ochronnym PE.

Ukryta Zawartość

Gość aqs

(Konto usunięte)

zresetuj tp link i SM6

Ale gdzie to sprawdzić

W ustawieniach routera. Gdzies w zakladce zabezpieczenia, filtorwanie adresow MAC.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Witam,

Składam sobie zestaw stereo i chciałbym się was także poradzić.

Mam już kolumny VA Beethoven, teraz szukam wzmaka i także dac'a. Tak w wielkim skrócie. Kupuję używane graty i ogólnie liczę na jak najlepszą jakość/cena. Dlatego też zastanawiam się nad końcówką mocy, jednak ta potrzebuje pre-amp. Każdy pre-amp kosztuje swoje, a wolałbym to przeznaczyć na power-amp.

I teraz pytanie, bo CA SM6 ładnie mi się w to wszystko wpasowuje, przynajmniej teoretycznie, jak o tym czytam, bo posiada funkcję pre-amp - czy w kwestii brzmienia, jakości itp takie rozwiązanie bez zewnętrznego pre nie "pogarsza" dźwięku, oraz pozwala w pełni sterować power-amp?

Pytam, bo nasuwa mi się w tym bardzo drogim świecie audio takie pytanie, po co niektórzy kupują pre-amp za chore pieniądze, jak mogli by przeznaczyć je na inny sprzęt...?

Obecnie zastanawiam się nad masą końcówek aż po integry ( których ten problem nie dotyczy, chociaż je także można tak podłączyć, jak mają pre out ).

Końcówki:

Nakamichi PA5 - PA-7

Krell KAV

MF KW500

lista wciąż otwarta...

Miałem te kolumny i dla przykładu Krell S300i jest do nich za słaby .

Bdb był Xindak A600P

Szukaj coś z potężnym zasilaniem i wydajnością prądową

brak kompatybilności tak czasem bywa

Nie wiem jak to się stało ale ustawiłem jeszcze raz do ustawień fabrycznych wbiłem jeszcze raz hasło w wi-fi i śmiga i to pokazuje i trzyma 100 procent sygnału

Muda44:

Akurat dziś przywiozłem Nakamichi PA-7, dopiero wróciłem. W zasadzie to eksperyment, bo nie znalazłem żadnych wypowiedzi o użytkowaniu VA z Nakamichi. EOT.

Jednak pytanie poniekąd ponawiam, to po które tutaj zawitałem, czy taki CA SM6 jest w stanie wysterować taką końcówkę? Czułość wejścia w tym przypadku = 2V.

Ani na stronie producenta ani w manualu nic nie pisze o tej "regulacji wyjścia".

Poza tym z samej ciekawości, przecież jest tu multum użytkowników SM6 i integry xyz. O ile posiadacie wyjścia pre out, nie jesteście ciekawi, jak dźwięk będzie się różnił z pominięciem przedwzmacniacz?

Muda44:

Akurat dziś przywiozłem Nakamichi PA-7, dopiero wróciłem. W zasadzie to eksperyment, bo nie znalazłem żadnych wypowiedzi o użytkowaniu VA z Nakamichi.

Moje Vienny zagrały dopiero z Xindakiem A600P ale to jest mała elektrownia .

SM6 powinien bez problemu wysterować taką końcówkę .

Dobrze, ale jeśli chodzi o jakość, lepiej kupić ( tymczasowo ) takiego dac z pre ( SM6 ), czy też dokupić do tego jakikolwiek przedwzmacniacz, choćby jakaś stara używka z pilotem za 500?

Bardzo ogólne pytanie, ale w sumie myslę, że trafne, bo ogólnie daje wyobrażenie, czy przedwzmacniacz w SM6 jest sens traktować poważnie, czy tylko w sytuacjach ekstremalnie awaryjnych.

czy też dokupić do tego jakikolwiek przedwzmacniacz, choćby jakaś stara używka z pilotem za 500?

Zdecydowanie NIE.

czy przedwzmacniacz w SM6 jest sens traktować poważnie

Zdecydowanie , u mnie się sprawdził lepiej niż kilka preampów i pasywna drabinka ( najdroższa Khozmo ) .

Wybacz, że Ciebie tak ciągnę za język, ale jako jedyna osoba dajesz mi konkretne odpowiedzi w tym temacie. A wiele osób mówi, że takie rozwiązanie to nonsens i musi być preamp. A preamp'y mało nie kosztują.

W takim razie, jakiego preampa trzeba kupić, żeby zrobić krok na przód względem tego, co jest w tym dac'u? Pi razy oko, rząd wielkości, 1k, 2k, 3k? Mówimy o sprzęcie używanym i oczywiście bardzo ogólnie. Uważam, że wielu osobom się to przyda.

Drabinkę Khozmo którą miałem - 850zł . Ograniczała dynamikę.

Preamp Jadisa i Audioneta ( nie pamiętam modeli ) to kupa forsy ( miałem pożyczone ) . Fajnie modelowały brzmienia ale ograniczały dynamike i mikro detale .

Kwestia czy się wstrzelisz bo nie jest łatwo a to musisz sam spróbować .

Edytowane przez muda44

Ukryta Zawartość

albo na takim

Ukryta Zawartość

Może coś takiego chyba lepsze od kabla lapp

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jarr

Witajcie,

Potrzebuję kogoś, kto używa Steram Magica v.2 i NAS-a Synology.

Zanim zakupię tego NAS-a muszę mieć pewność, że można z niego przez upnp wysyłać bez transkodowania pliki AIFF i Apple Loosless (ALAC) do S.Magica.

Czy ktoś może potwierdzić?

Pozdrawiam

Helukabel jest tej samej jakości co Lappkabel. Nie dajcie się zwariować z tymi kablami!

:-)) no właśnie staramy się nie dać zwariować :-) ja pozostanę przy kablu z metra + wtyczki i zobaczymy , ale muszę szukać listwy z filtrami bo w systemie w sypialni mimo że moja instalacja nie jest stara - 10 lat - słyszę każde przełączenie przełącznika do światła itd . tomanek zdaje się takie robi ?

Witajcie,

Potrzebuję kogoś, kto używa Steram Magica v.2 i NAS-a Synology.

Zanim zakupię tego NAS-a muszę mieć pewność, że można z niego przez upnp wysyłać bez transkodowania pliki AIFF i Apple Loosless (ALAC) do S.Magica.

Czy ktoś może potwierdzić?

Pozdrawiam

Ja co prawda posiadam v1 - mozna.

• Pokaż nowe odpowiedzi