Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz coś więcej napisać o szybkości działania tej wtyczki? Jak szybko po wydaniu komendy play w foobarze zaczyna grać muzyka, jak długo trwa zmiana utworu?

Myślałem nad zakupem tego strumieniowca, ale nie chce kupować tabletu do sterowania. Sterowanie z laptopa przez UPNP wydaje się dla mnie idealne. Poza tym całe zasoby trzymałbym w laptopie, więc odpada konieczność kombinowania z NAS-em i dyskami przenośnymi.

Sterowanie z laptopa przez UPNP wydaje się dla mnie idealne. Poza tym całe zasoby trzymałbym w laptopie, więc odpada konieczność kombinowania z NAS-em i dyskami przenośnymi.

Simple Audio możesz tak sterować i mieć bibliotekę na laptopie.

Czy jest jakaś aplikacja na Androida, która będzie widziała i obsługiwała pliki z podpiętego pendriva? Zainstalowałem aplikację Audioneta aMM w wersji trial, ale bez dysku NAS chyba się nie obejdzie, przynajmniej w jej przypadku. Macie jakieś inne propozycje?

OK, na razie zainstalowałem aplikację Stream Magic, która czyta pliki z podłączonego pendriva. Jutro obadam, co to warte.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

• 2 tygodnie później...

Niedawno zakupiłem CA SM6 i jestem z niego bardzo zadowolony. Zastąpił w zestawie DAC'a Beresford i lampowy pre Velleman K8020 (wyraźnej straty jakości w stosunku do Vellemana nie usłyszałem, a wygoda pilotowania robi swoje ;) Fajne jest też to, że SM6 gra dobrze praktycznie zaraz po włączeniu - nie ma potrzeby czekania aż lampy zdecydują się zagrać. Wyeksponowana góra dawała czadu tylko podczas wygrzewania - już po kilkunastu godzinach dźwięk się wyrównał. Teraz słucham i słucham i słucham i ... zastanawiam się nad doborem źródła i lepszych kabli głośnikowych. No i muszę jakoś rozwiązać kwestię podłączenia słuchawek. Sprzęt jak za te pieniądze (2500PLN) jest godny polecenia - myślę, że ma jeszcze spory potencjał do eksperymentowania z resztą klocków. Za ew. wskazówki z góry dziękuję.

Wszystkim niezadowolonym z aplikacji na Androida polecam wersję "Stream Magic Lite" - dużo stabilniejsza niż "Stream Magic" i pozwala na przykład filtrować stacje radiowe po prędkości transmisji. Aplikacja na iOS od początku działa bezproblemowo.

Zainstalowałem wersję Lite na chwilę, żeby sprawdzić jak działa. Nie mogłem włączyć odtwarzania całego albumu od razu. Testowałem krótko, więc może coś przeoczyłem. Ale zniechęciło mnie to do tej wersji. Poczekam na końcową wersję.

Witam :) Jestem Tutaj nowy , kupiłem SM , mam jednak problem z serwerami Upnp , mam kompa z win8,1 , plus zaporę eset smart security , teraz mam serwer PS3 , najważniejszym problemem jest to , że SM widzi utwory podwójnie , nie mam pojecia jak sobie z tym poradzić , jest to dość irytujące , jak każdy utwór leci dwa razy . Hilfe , Help :)

SM widzi utwory podwójnie...

Problem jest we współpracy SM6 z aplikacjami a nie w samym SM6.

Używam BubbleUPnP, który takich problemów nie stwarza. Aplikacja (Android) w wersji bezpłatnej jest wystarczająca do sprawnej i bezproblemowej obsługi. Wystarczy z biblioteki wybrać płytę i odtworzyć np pierwszy utwór a SM6 odtworzy pozostałe utwory z płyty.

Kolejność w tej aplikacji ustala w pierwszym rzędzie numer utworu w metadata a w przypadku braku ww alfabetycznie, ale nie nazwa pliku a tytuł utworu w metadata. Wszystkie utwory na serwerze mam ponumerowane zgodnie z numerem utworu na płycie.

Tak to działa w przypadku współpracy z serwerem NSA310 i nie wiem jak jest w przypadku innych serwerów.

Na V1 nigdy nie będzie Spotify. Po co szanować klientów i wprowadzać uaktualnienia polegające wyłącznie na update softu?

Lepiej wypuścić nową wersję i o połowę droższą nie zmieniając nic poza oprogramowaniem.

Gość baca5

(Konto usunięte)
Witam :) Jestem Tutaj nowy , kupiłem SM , mam jednak problem z serwerami Upnp , mam kompa z win8,1 , plus zaporę eset smart security , teraz mam serwer PS3 , najważniejszym problemem jest to , że SM widzi utwory podwójnie , nie mam pojecia jak sobie z tym poradzić , jest to dość irytujące , jak każdy utwór leci dwa razy . Hilfe , Help :)

Byc moze masz w folderach z plikami listy odtwarzania .m3u na przyklad?

• 2 tygodnie później...

A co w przypadku jak nie posiadam żadnego urządzenia z androidem? Czy da się jakoś sterować SM6 poprzez laptopa z Win8? Nie rozumiem, dlaczego nie ma właśnie aplikacji sterującej na windowsa. Przecież to strzał w kolano producenta. Nie każdy chce mieć tablet czy smartfona. Ja akurat mam laptopa 12 cali z dotykowym ekranem, więc taki sposób sterowania by mi odpowiadał.

Czy da się jakoś sterować SM6 poprzez laptopa z Win8?

Z tego co pamiętam, to nie da się.

Ale jest pilot:) Kolega Muda daje radę, więc jest to możliwe, aczkolwiek przy 30tys utworów ciężko mi to sobie wyobrazić:)

No to niezły paździerz skoro się nie da sterować przez windę.

Z pilota to ja podziękuję, chyba, że przed ekranikiem dam szybę powiększającą jak przed telewizorami z lat 60-tych, hehe.

Zresztą pewno responsywność "przelatywania utworów" jest , jak to w takich sprzętach, tragiczna.

Nie rozumiem tego, jak można nie napisać aplikacji do sterowania pod windows. Myślę, że przez to stracili naprawdę wielu klientów.

Witam

Czołgiem wszystkim.

Od dzisiaj jestem użytkownikiem SM6, wszystko rozkminione, ale małe ale,, kupiłem wersję 2. Ma być zaimplementowany Spotify, ale nie mogę się zalogować i uruchomić. Jakaś mała podpowiedź??? Z góry dziękuję. Radio, komp , wszystko śmiga po sieci i nie ma problemu. Nie rejestrowałem SM6 jeszcze na stronie CA, ale nie wiem czy o to chodzi. Na Iphonie i kompie mam aktywne aplikacje Spotify, bez wersji Premium. Pozdrawiam wszystkich

Atoll AM 200 + ATOLL ST200 ( RCA TQ Ultra Black ) + CA CD Azur 651 C ( S/PDIF Wireworld Starlight Siver 7 )  + ( ELAC 247.3+ TQ Black II ) + Beyerdynamic Dt 860

Witam

Czołgiem wszystkim.

Od dzisiaj jestem użytkownikiem SM6, wszystko rozkminione, ale małe ale,, kupiłem wersję 2. Ma być zaimplementowany Spotify, ale nie mogę się zalogować i uruchomić. Jakaś mała podpowiedź??? Z góry dziękuję. Radio, komp , wszystko śmiga po sieci i nie ma problemu. Nie rejestrowałem SM6 jeszcze na stronie CA, ale nie wiem czy o to chodzi. Na Iphonie i kompie mam aktywne aplikacje Spotify, bez wersji Premium. Pozdrawiam wszystkich

Atoll AM 200 + ATOLL ST200 ( RCA TQ Ultra Black ) + CA CD Azur 651 C ( S/PDIF Wireworld Starlight Siver 7 )  + ( ELAC 247.3+ TQ Black II ) + Beyerdynamic Dt 860

Sprawdź na stronie Spotify, na ilu urządzeniach możesz korzystać z serwisu.

Być może będziesz musiał wykupić wersję premium.

Witam

Po kilku dniach pojawił się problem z uruchomieniem streamera, po włączeniu komunikat , że "...uruchamianie " i nic dalej się nie dzieje. Nie mogę również odpalić na kompie serwera strea-magic.com

Jest możliwe, żeby po stronie serwera był problem z uruchomieniem SM6 ?? Czy po prostu już soft w SM6 padł ???

Mnie to się zdarzyło 2 razy. Pomogło odłączenie zasilania na pół minuty.

Ale jeśli na kompie też problem, to może przyczyną jest sieć.

Mnie to się zdarzyło 2 razy. Pomogło odłączenie zasilania na pół minuty.

Ale jeśli na kompie też problem, to może przyczyną jest sieć.

Cześć

A u Ciebie chodzi normalnie SM6 ?? I ewentualnie czy jesteś w stanie odpalić www.stream-magic.com???

Mógłbyś to sprawdzić??

Mój komp chodzi normalnie, otwiera wszystko, wyświetla tylko komunikat o niemożności podłączenia się do serwera SM

...komp po sieci oczywiście :-)

Serwer nie działa.

Stream Magic 6 - radio gra, pliki po sieci też.

Ale ja mam zarejestrowany odtwarzacz.

Być może twój sprzęt nie zdążył ściągnąć jakiegoś pliku przed awarią serwera.

Jeśli to jest przyczyną, to problem skończy się, jak usuną usterkę serwera.

Mam nadzieję, że masz rację. Dziękuję i pozdrawiam.

przekleję tu pytanie i własną odpowiedź z innego tematu, może się komuś przyda:

pyt: Cześć, ja mam testowego V2, ale mam ogromny problem z plikami, Stream Magic widzi sieć, loguje się do niej, w router mam wpięty dysk sieciowy WD, na którym na dysku Public mam foldery z muzyką, ale nie widzę ich, ani na aplikacjach w tablecie, ani w urządzeniu. Jedynie jeden plik muzyczny, jeden utwór na setki tam zapisanych mogę odtworzyć. Jak podłączę dysk zewnętrzny pod gniazdo USB wszytko jest ok, mogę wyszukać każdy folder i pliki. Pomóżcie proszę :)

odp: Nocne szukanie rozwiązania skutkowały przeczytaniem instrukcji od WD, dla zainteresowanych: w folderze Shared Music miałem jeden plik, ten który był widoczny przez urządzenie i tablet, pozostałe pliki i foldery z muzyką były poza nim, po przegraniu wszystkiego do folderu Shared Music wszysktko pokazało się tak jak powinno, można wybierać foldery/pliki z SM6 jak i tableta. jest OK.

Ale mam kolejny problem, zdarza się że utwory graja nie do końca, np gra połowa utworu z dysku sieciowego po czym zatrzymuje się a na ekranie SM6 wyświetla się komunikat Stopped, ktoś się z tym spotkał?

Drugi problem to taki że na niektórych utworach które przegrałem do FLAC mam jakieś zawieszenia podczas odtwarzania, z dzwiękiem brrr, na 1-2 sekundy po czym gra dalej, trochę mnie to denerwuje nie powiem.

Drugi problem to taki że na niektórych utworach które przegrałem do FLAC mam jakieś zawieszenia podczas odtwarzania, z dzwiękiem brrr, na 1-2 sekundy po czym gra dalej, trochę mnie to denerwuje nie powiem.

to sobie sam odpowiem, może się komuś przyda informacja, ustawiłem jako sieć tylko LAN, problemy już nie występują, podejrzewam, że sieć Wifi coś zakłócała, dlatego problemy przy odtwarzaniu z pliku.

Pojawiła się nowa aplikacja na androida Cambridge Audio która obsługuje SM6. Nazywa się Stream Magic i jest jeszcze w wersji beta

Witam,

posiadam CA 6 v.1 od kilku dni i tak sobie trochę testowałem, bawiłem się. I puściłem też nagranie Joni Mitchell 24/192 przez USB (do podłączenia nośnika).

Jako że utwór zabrzmiał wspaniale, i mimo że trochę przycinał (z 2-3 razy), puściłem jeszcze raz. Okazało się że zagrał ponownie bez przycinania. Puściłem kilka raz (wyłączając/ załączając ponownie CA), i na 6 odtworzeń tylko 2 razy przycinał (dziwne słowo).

Jestem od dużych napięć :) może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje... Że jednak urządzenie potrafi zagrać cały utwór 24/192 bez przycinania, a innym razem nie.

Ogólnie jestem zadowolony z urządzenia, za cenę 2,3 tys. ciężko dostać coś lepszego. Fakt są lekko podbite dół i góra, ale z Mimo (16 Hertz) + lampa na 6CA7, to stosunkowo dobrze zgrywa się. A audycje radiowe, nareszcie mam co słuchać bez szumów :) Nie długo sprzedam mojego SONY ST-700, ufff ze mną jest od maleńkości :) sentyment....

pozdr

Edytowane przez lebros

A audycje radiowe, nareszcie mam co słuchać bez szumów :) Nie długo sprzedam mojego SONY ST-700, ufff ze mną jest od maleńkości :) sentyment....

No nie wiem, czy radio internetowe jest alternatywą dla dobrego tunera analogowego... Bitrate 96kb możę na Tok FM wystarczy ;)

Z innej beczki Panowie Jestem całkowita noga w temacie sieci jeszcze nic nie puszczałem/streeamowałem po sieci do Magic6. Zastanawiam się czy jest możliwość konwersji w locie plików dsd tak aby były streeamowalne ;) np odtwarzanych w foobar plików dff. Domyślam się że po USB audio jest to możliwe i do CA popłynie PCM 24/192?

Co myślicie o programie USB Audio player PRO dla Androida? niestety płatny...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No nie wiem, czy radio internetowe jest alternatywą dla dobrego tunera analogowego... Bitrate 96kb możę na Tok FM wystarczy ;)

Posluchaj Linn Radio przez internet i np. PR3 po analogu to zmienisz zdanie...

Zastanawiam się czy jest możliwość konwersji w locie plików dsd tak aby były streeamowalne ;) np odtwarzanych w foobar plików dff. Domyślam się że po USB audio jest to możliwe i do CA popłynie PCM 24/192?

Jesli bedziesz korzystac z NAS Synology to tam jest funkcja transkodowania i jesli dane urzadzenie nie odbiera danego formatu to wtedy Synology konwertuje go do formatu odczytywanego przez dane urzadzenie. W przypadku plikow muzycznych bedzie to pcm. Tyle, ze konwertuje wszystko, wiec jesli sm6 odbiera 24/96 to przy wlaczeniu tej funkcji i tak bedzie podany sygnal pcm 16/44.1

• Pokaż nowe odpowiedzi