Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aqs

(Konto usunięte)

Witam mam maly problem z Ca SM6v2

A mianowicie podłaczony kablem LAN zrywa połączenie z secią, powifi jest lepiej, a powinno być na odwrót, miał ktos taki przypadek

podłącz pod inny router

Po wifi cały dziś dzień grało i nic złego się nie stało, więc tak zostanie.

Pytanie czy pliki DSD można odtwarzać , po usb?

Bo jak narazie tylko w foobar udało mi się ustawić we wtyczce sacd output PCM 176 khz i wtedy odtwarza, ale to jest konwersja, czy więcej jak 192 khz po usb z foobara poleci?

Pytam bo dzis mam pierwszy dzień dopiero ten streamer i dopiero się go uczę

Muszę przyznać że dodanie Spotify na SM6 V1 to super sprawa. Doskonale działa aplikacja na smartfona , tak samo na PC. Mam nadzieje że kiedyś Spotify wzorem Tidal wejdzie w formaty bezstratne.

Edytowane przez noquarter

Albo na odwrót tidal drogą spotify.

Ja tidala dziś słuchałem cały dzień z telefonu jest taka możliwość za pomocą aplikacji bubbleupnp

Koledzy napiszcie proszę - jakie polskie internetowe rozgłośnie radiowe można przez SM6 v2 słuchać ?

Mi najbardziej zależy na -

- trójce PR

-Chili zet

-rmf

-eska

sorry za takie pytanie , ale nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi a chcę za moment kupić SM 6

z góry dziękuję za odpowidź

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Czy oby na pewno CA SM6v2 nie obsługuje plików DSD?

Poczytajcie to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...samych stacji polskojezycznych jest prawie 400 ( czterysta) .Bedzie za to inny problem ,co wybrać i czego słuchać! Sama Zetka ma 20 programów,wiec chyba Chili zet znajdziesz...hehe.Pozdrawiam

Super - dziękuje za informacje

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

A działa wam regulacja głośności z pilota.? Podłączyłem ostatnio Sm6 v1 bezpośrednio do końcówki mocy i mogę jedynie regulować głośność głównym pokrętłem.

Gość aqs

(Konto usunięte)

A działa wam regulacja głośności z pilota.? Podłączyłem ostatnio Sm6 v1 bezpośrednio do końcówki mocy i mogę jedynie regulować głośność głównym pokrętłem.

Działa

Mam włączony. Reguluje głośność głównym pokrętłem Sm6. Niestety pilotem nie mogę regulować głośności.

Mam włączony. Reguluje głośność głównym pokrętłem Sm6. Niestety pilotem nie mogę regulować głośności.

A końcówka nie jest przypadkiem z Cambridge?

Dobra wyjaśniło się. Głośnościa przedwzmacniacza w SM6 można sterować aplikacją Cambridge Connect. Przyciski regulacji głośności na pilocie służą tylko do obsługi innych urządzeń CA.

A uważasz że wzmacniacz gra lepiej jako końcówka ? Mi zdaje się że brzmienie jest lepsze , pełniejsze. Więcej szczegółów. Tylko na razie mam ten problem z regulacją głośności.

W instrukcji obsługi Stream Magic 6 (str. 16) jest podpunkt "Remote Code". Opisano tam, jak dopasować kod pilota do odtwarzacza. Może masz złe ustawienia?

Działa dzięki ;-) Tylko ciekawe czemu przy ustawieniu domyślnym kodu pilota ta funkcja była nieaktywna.

Edytowane przez noquarter

Oświadczam że udało mi się odtworzyć pliki DSD na SM6v2 poprzez foobar'a .

Na wyświetlaczu ładnie pokazuje napis DSD.

Więc jednak jest możliwość

787e079ddd7fab05d5732a525110eb30.jpg

Edytowane przez venom200
  • Pokaż nowe odpowiedzi