Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .Właśnie kupiłem CA st 6 v 2.To mój pierwszy stream ..Mam problem nie wiem jak odpalić spotify z laptopa do sm6 bezprzewodowo z tel idą normalnie bez zacieć .Jeszcze czy pliki w laptopie muszą być poukładane w jakiś sposób bo nie których wiekszych folderów nie mogę otworzyć.Pozdrawiam

Wybierasz małą ikonką głośnika w prawej strony na dole. Oczywiście komputer musi pracować w tej samej sieci co SM6

Wybierasz małą ikonką głośnika w prawej strony na dole. Oczywiście komputer musi pracować w tej samej sieci co SM6

Dzięki noquarter jutro sprawdzę jestem poza domem komputer działa w tej samej sieci

Dzięki noquarter jutro sprawdzę jestem poza domem komputer działa w tej samej sieci

Ok Spotify idą z kompa ale nie moge odtworzyć plików flac z kompa a mp3 320 mogę odtworzyć nie wiem o co chodzi z pend flaci idą

Zasoby komputera w tym Flac można odtwarzać przez Foobara z wtyczką.

Foobar pobrałem ale wtyczkę kompletnie nie wiem jak i jeszcze po angielsku a u mnie z angielskim słabo jestem w tym wieku kiedy uczyli rosyjskiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trzeba ją też w opcjach Foobara skonfigurować. Możesz wtedy sterować SM6 przez Foobara. Lub mieć dostęp z Stream Magica do zasobów muzycznych na komputerze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dlaczego gdy odtwarzane są pliki 24/192 z usb przez wyjście coaxial z odtwarzacza blu-ray Sony ,na wyświetlaczu w Stream magic pokazuje 48,0 khz.

Ale czy napewno ustaliłeś w tym Sony bit stream na 24/192 ? Czy napewno jest tam taka możliwość ? Jaki to model Soniacza ?

A i jaki model Stream Magica ?

Może w tym tkwi błąd.Jest to niższy model Sony BDP-S490.Nie widzę możliwości zmiany na 24/192.

Dzięki za odpowiedź i Pozdrawiam.

resety i cuda ale spotify

zadziałało już 3 dni nie tnie.....

Mam nowy SM 6v2 tnie na spotify że nie da rady słuchać resety i kicha .Popróbuje jeszcze parę razy jak nie pomoże bede musiał się pożegnać z SM sprzęt za 3 klocki ma grać a nie żebym siedział i kombinował żeby grał .

Czy SM6 obsługuje dysk 1TB i system plików NTFS? Pytam bo mój ampli obsługuje tylko Fat32 i do 32GB, a to trochę za mało.

Gość aqs

(Konto usunięte)

W SM 6 pokazuje sieć wi-fi skacze od 92 do 80 procent

Po wifi może ciąć bo router nie dogaduje się prawidłowo z kartą wifi w SM6 jedyne rozwiązanie to połącz kablem lan będziesz miał odp

Po wifi może ciąć bo router nie dogaduje się prawidłowo z kartą wifi w SM6 jedyne rozwiązanie to połącz kablem lan będziesz miał odp

Ok w tyg sprawdzę ale jeszcze dziwna sprawa np spotify czy radio gra i nagle przerwa jakieś 2-3 min i dalej gra
Gość aqs

(Konto usunięte)

np spotify czy radio gra i nagle przerwa jakieś 2-3 min i dalej gra

kabel lan ci wyjaśni czy to problem po stronie wifi

Posiadam Olive 03HD i z ciekawosci chciałem go podłaczyc przez USB do Stream Magic zeby działał jako zewnetrzny DAC. Ale nic z tego na SM6 widnieje 96.0kHZ ale cisza z glosnikow,jakies sugestie ?. Dodam ze Olive ma moziwosc podłaczenia przez USB do zewnetrznego DAC-a.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Posiadam Olive 03HD i z ciekawosci chciałem go podłaczyc przez USB do Stream Magic zeby działał jako zewnetrzny DAC. Ale nic z tego na SM6 widnieje 96.0kHZ ale cisza z glosnikow,jakies sugestie ?. Dodam ze Olive ma moziwosc podłaczenia przez USB do zewnetrznego DAC-a.

to złącze usb w Olive to raczej nie służy jako wyjście

to złącze usb w Olive to raczej nie służy jako wyjście

Zgadza sie kiedyś służyło tylko do robienia backupu,ale od wersji oprogramowania 4,2 można podłączyć do zewnętrznego DAC-a. Dlatego sie pytam bo moze coś zle robie.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Zgadza sie kiedyś służyło tylko do robienia backupu,ale od wersji oprogramowania 4,2 można podłączyć do zewnętrznego DAC-a. Dlatego sie pytam bo moze coś zle robie.

a w SM6 wkładasz do wejścia USB Audio in

• Pokaż nowe odpowiedzi