Skocz do zawartości
IGNORED

Czy McGyver zaginął w akcji?

Rekrut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 23 Czerwca 2012 - nie na temat
Ukryte przez Fr@ntz, 23 Czerwca 2012 - nie na temat

Kolejny głos na aluminium. Jak nie gra, to wymienić elektronikę. U kolegi Heile były i poszły do piwnicy. Klucze do sukcesu - cały tor sygnałowy oraz zwrotnica.

Co do basu z HD600 - jest dla mnie nieco podpompowany w okolicy 100Hz i jak to w większości Sennheiserów - nie grzeszy punktowością. Zejście też nie jest rekordem. Fajniejszy bas miały HD565 - równiejszy w paśmie, rytmiczny i poprawnie punktowy.

Gość rochu

(Konto usunięte)

nie mogę znaleźć.

Nie wysilaj się.

Heille nie są dla ciebie.

Twoje wpisy wskazują, że nie jesteś gościem z Rio....

Panowie:

- mamel

- rochu

- witek_z

- kubri

- michelangelo

Bądźcie tak dobrzy i podyskutujcie sobie na swoje tematy gdzie indziej. Wasze dywagacje niewiele mają wspólnego z McGyverem, a już tym bardziej z moim TEAC'em, którego staram się odzyskać.

mhgawel, - napisz do kogoś z grupy krakowskiej

z pewnością prędzej Ci pomogą niż założenie tego wątku

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mhgawel, - napisz do kogoś z grupy krakowskiej

z pewnością prędzej Ci pomogą niż założenie tego wątku

No i to jest jakiś konkret :) Możesz wskazać kogoś konkretnego, bo wyrażenie "grupa krakowska" brzmi dla mnie ciut enigmatycznie... Z góry dziękuję. M.

Najpewniej do Rocha. Ja tez mam u Maca kilka gratow od ponad roku i chcialbym je w koncu pozabierac. Znam Go osobiscie i to spoko gosc, ale chyba za duzo zlecen sobie poprzyjmowal na glowe i nie wie jak sie z tego teraz wykaraskac hehe.

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Najpewniej do Rocha. Ja tez mam u Maca kilka gratow od ponad roku i chcialbym je w koncu pozabierac. Znam Go osobiscie i to spoko gosc, ale chyba za duzo zlecen sobie poprzyjmowal na glowe i nie wie jak sie z tego teraz wykaraskac hehe.

Dzięki za info. Miałem okazję poznać McGyvera i sprawia pozytywne wrażenie, zupełnie nie przystające do jego milczącego zachowania.

Pisałem do McG, że nie zależy mi jakoś specjalnie na terminie, bo mam na czym słuchać, tylko na w miarę nieutrudnionym kontakcie. Gdyby napisał, że potrzebuje jeszcze miesiąc czy dwa i by się z tego się wywiązał to pół biedy. Ale z jego strony panuje głucha cisza przerywana sporadycznie krótkim jednozdaniowym mailem. A im on bardziej milczy tym moje myśli są coraz bardziej czarne...

U kolegi Heile były i poszły do piwnicy.

Za jaką kwotę Twój znajomy pofatyguje się po nie do tej piwnicy? Mniemam, że swojej,,,

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ja także byłbym chętny na te piwniczne Heile.

Jeżeli Gagacek by ich nie odkupił to ja bym je wziął.

O ile oczywiście one istnieją w realu.

Dzięki za info. Miałem okazję poznać McGyvera i sprawia pozytywne wrażenie, zupełnie nie przystające do jego milczącego zachowania.

Pisałem do McG, że nie zależy mi jakoś specjalnie na terminie, bo mam na czym słuchać, tylko na w miarę nieutrudnionym kontakcie. Gdyby napisał, że potrzebuje jeszcze miesiąc czy dwa i by się z tego się wywiązał to pół biedy. Ale z jego strony panuje głucha cisza przerywana sporadycznie krótkim jednozdaniowym mailem. A im on bardziej milczy tym moje myśli są coraz bardziej czarne

cześć jestem za tobą i uważam ze Pan Adaś McGiver ma znajomości u założyciela forum audiostereo i robi sobie co chce i dlatego może pozwolić

sobie na samotne odpisanie na ww wątek dlatego nic tu nie zrobisz on i tak przewróci cały temat do góry nogami

Pozdrawiam

Tomasz

cześć jestem za tobą i uważam ze Pan Adaś McGiver ma znajomości u założyciela forum audiostereo i robi sobie co chce i dlatego może pozwolić

sobie na samotne odpisanie na ww wątek dlatego nic tu nie zrobisz on i tak przewróci cały temat do góry nogami

Zastanawia mnie, dlaczego temat został podłączony do jakiegoś innego sprzed dobrych siedmiu lat. Jak sądzę, chodzi o to, żeby zanadto nie śmiecić na forum, bo jak się domyślam zawracam tylko dupę poważnym ludziom ;)

• Redaktorzy

temat został podpięty pod starszy temat, bo to nie pierwszy "wałek" McGyvera, który w sposób dość niefrasobliwy traktuje swoich Klientów. Może jak trochę "wyschnie źródełko" naiwnych to trochę się zastanowi, zanim kolejny raz czegoś się podejmie.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

<br />

Zastanawia mnie, dlaczego temat został podłączony do jakiegoś innego sprzed dobrych siedmiu lat. Jak sądzę, chodzi o to, żeby zanadto nie śmiecić na forum, bo jak się domyślam zawracam tylko dupę poważnym ludziom ;)<br />

<br />

Witam<br />

nie po prostu Pan Adaś zwany jako McGiver ma znajomości z administratorem forum i pisze co mu się podoba i taka jest prawda ze obrucił cały wątek tak aby to on był czysty i chyba tu nic nie zrobisz  ,po prostu oszuści są oszuści i takich trzeba eliminować ,mam nadzieje ze będzie nas więcej 

Pozdrawiam

Tomasz

Rochu, chwila... Najpierw to może ja wezmę, jak nie wezmę to odkupię - OK? :D

Qrwa, kto wyciął wpis rocha?!

Trochę sensu poproszę.

<br />

Witam<br />

nie po prostu Pan Adaś zwany jako McGiver ma znajomości z administratorem forum i pisze co mu się podoba i taka jest prawda ze obrucił cały wątek tak aby to on był czysty i chyba tu nic nie zrobisz ,po prostu oszuści są oszuści i takich trzeba eliminować ,mam nadzieje ze będzie nas więcej

Bezpośrednich dowodów na to nie mamy. Co najwyżej może to wszystko być przestrogą dla kolejnych jego klientów.

Sam zresztą, częściowo za jego poradą kupiłem CD Onkyo DX-7711, który zamierzałem przekazać mu do przeróbki na transport CD. Jak usłyszałem CD ma pancerny napęd, dobry sterownik serwo i świetny laser i idealnie nadaje się na transport. Ale szczerze mówiąc, dwa razy się zastanowię...

temat został podpięty pod starszy temat, bleble

Zastanówmy się... Zostawiając wątek na chwilę z boku, taka np. franca to jest bez skazy? Jak to w biblii z tym pierwszym było, co to niech pierwszy rzuci kamieniem?

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Zastanówmy się... Zostawiając wątek na chwilę z boku, taka np. franca to jest bez skazy? Jak to w biblii z tym pierwszym było, co to niech pierwszy rzuci kamieniem?

Nikt nie jest bez winy.

Zastanawia mnie jedynie upór Moderacji/Administracji w utrzymywaniu tego wątku przy życiu.

O ile pamięć mnie nie myli zakładanie wątków dotyczących konkretnych userów jest tutaj zakazane.

Dzisiaj na Analogu zamknięto taki właśnie wątek utworzony przez Yul-a.

Ciekawe jest dlaczego Moderacja w/w zasadę stosuje tak wybiórczo.

Nikt nie jest bez winy.

Zastanawia mnie jedynie upór Moderacji/Administracji w utrzymywaniu tego wątku przy życiu.

O ile pamięć mnie nie myli zakładanie wątków dotyczących konkretnych userów jest tutaj zakazane.

Dzisiaj na Analogu zamknięto taki właśnie wątek utworzony przez Yul-a.

Ciekawe jest dlaczego Moderacja w/w zasadę stosuje tak wybiórczo.

A tak już czysto hipotetycznie, abstrahując od konkretnego przypadku, jeśli jakiś user nie wywiązuje się z powierzonego zlecenia, przeciąga terminy, robi uniki itd. to jak z nim nawiązać kontakt i wyegzekwować wykonanie zlecenia? Kierować sprawę bezpośrednio do odpowiednich organów? Nachodzić w pracy i w domu do skutku? Nasyłać ruską mafię?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Są cywilizowane formy załatwiania rzeczywistych problemów.

Uważasz, że masz rację - piszesz pozew do sadu.

Jak masz racje wygrasz, jak nie masz racji - przegrasz.

Natomiast problemy hipotetyczne rozwiązuj u swojego terapeuty.

Czyli kierowanie sprawy do sądu czy policji jest bardziej cywilizowane niż próba nawiązania kontaktu przez forum?

Może jeszcze zaangażujmy w to skarbówkę, oni lubią sobie poprawiać statystyki...

A co do terapeuty to nie posiadam, więc może polecisz mi swojego? ;)

Może i szmelc, ale mój :) W końcu mogę wydawać na co mi się żywnie podoba... McG wyrażał na jego temat pochlebniejsze opinie, a konkretnie:

mhgawel: Cześć/Dobry wieczór, Stałem się niedawno właścicielem, że pozwolę sobie zacytować, ślicznego szampańskiego TEACa CD-Z5000.

McGyver: Gratuluję. Swego czasu bezskutecznie poszukiwałem takiego.

PCC płaci się od 1000zł, a TEAC kosztował 229€ co przy ówczesnym kursie wyniosło dokładnie 975,65zł, czyli mieści się w kwocie zwolnionej z podatku.

Przychody ze świadczonych usług podlegają raczej pod PIT, o ile się orientuję, więc to trochę inna bajka. Ale chętnie poproszę o rachunek na zakończenie przygody czy nawet FV, jeśli mam do czynienia z VATowcem. Przecież wszystko dzieje się w ramach zgłoszonej i legalnej działalności gospodarczej, prawda? ;)

A co do terapeuty, to chyba przepłacasz, bo orzeł to z niego nie jest...

Gwoli uzupełnienia, jeśli towar kupowany jest od sprzedawcy z obszaru UE, a sprzedawca ten prowadzi działalność gospodarczą i wystawia rachunki, to sprawa nie podlega pod PCC.

Tutaj masz adres sklepu, gdybyś chciał gościa sprawdzać i nasyłać na niego niemiecką skarbówkę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Numer transakcji ebay: 180830461200

Jeśli reflektujesz to prześlę Ci skan rachunku, tylko podaj maila ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Są cywilizowane formy załatwiania rzeczywistych problemów.

Uważasz, że masz rację - piszesz pozew do sadu.

Jak masz racje wygrasz, jak nie masz racji - przegrasz.

Natomiast problemy hipotetyczne rozwiązuj u swojego terapeuty.

Cywilizowane to jest załatwienie sprawy poza sądem....a do terapeuty sam zadzwoń, bo hipotetycznie bardzo go potrzebujesz, zresztą jak przyznałeś już uczęszczasz do drogiego, a więc może czas go zmienić, bo coś nie widać efektów ? :-)

Nie będzie cię na to stac skoro kupujesz taki szmelc jak ten Teac.

Nie oceniaj ludzi po zasobności portfela, bo pieniądze szczęścia ci jak widać nie dają.... sądząc po twoich wpisach pełnych frustracji.....

A'propos skarbówki.

Zapłaciłeś PCC od tego Teaca?

A co cię to obchodzi ?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Zyziu, a gdzie ja się do czegokolwiek przyznałem?

Hę?

Jak zwykle nadinterpretujesz nieistniejące fakty.

Wróżenie o dźwięku danego urządzenia.z gwiazdek w niemieckich periodykach wychodzi ci jednak dużo ciekawiej.

A co do zasobności portfela.

Audio jest zabawą dla dużych chłopców.

I tu powinna panować stara mickiewiczowska zasada - mierzmy siły na zamiary nie zamiary podług sił.

Audio jest zabawą dla dużych chłopców.

Czytając twoje posty mam co do tego wątpliwości...zatrzymałeś się na rozwoju przedszkolnym, kiedy to wymachując butnie łopatką groziłeś sądem koledze z piaskownicy, który podbił ci oko :-)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Czytając twoje posty mam co do tego wątpliwości...zatrzymałeś się na rozwoju przedszkolnym, kiedy to wymachując butnie łopatką groziłeś sądem koledze z piaskownicy, który podbił ci oko :-)

Odnoszę wrażenie, iż opisujesz swój własny stan ducha i własne metody, amigo.

Wielu pamięta jeszcze jeszcze jak strasznie się przechwalałeś ile to osób ma ciebie tutaj za guru i ilu chłopaków po rękach cię całuje za porady których im łaskawie udzieliłeś.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.