Skocz do zawartości
IGNORED

Ktoś jescze potrzebuje płytki do opampów

rekin

Rekomendowane odpowiedzi

Reaktywuję wątek, ponieważ w przyszłym tygodniu będę wykonywał trochę druków.

Mam do forumowiczów pytanie - Czy istnieje jeszcze zapotrzebowanie na przejściówki 2xSO8 -> DIP8 ?

Będę wykonywał troszkę sztuk takowych tym razem w wersji dwustronnej - podobne do BrownDog-ów

Z przejściówkami 2xDIP8 -> DIP8 nic mądrego nie wymyśliłem i mogę co najwyżej dorobić takie jak poprzednio (może troszkę mniejsze) to samo dotyczy DIP8 -> SIP9 (SIP8).

Przepraszam wszystkich, którym obiecywałem kolejne terminy wykonania takowych przejściówek i nie dotrzymywałem ich. Jestem zawalony pracą zawodową i brak czasu to moje największe zmartwienie. Święta nadchodzą, więc czas na jakąś rehabilitację z mojej strony.

Płyteczki powinny wyjść niedrogo - ile dokładnie tego nie powiem w tej chwili - ale pewnie bez pinów za około 2PLN (dwustronne z maską). Piszcie co kto potrzebuje, bo nie wiem ile wykonywać?

Pozdrawiam

Widzę, że większym zainteresowaniem cieszą się wersje 2xDIP8 ->DIP8. Praktycznie od ręki mogę zaoferować takie jak widać na zdjęciach powyżej, ale żeby je wykorzystać potrzeba troszkę miejsca wokół podstawki na płycie, do której mają zostać zamontowane. Pomyślę jeszcze co da się zrobić, żeby zmniejszyć ich wymiary.

wziąłbym 2xso8>dip8 i 2Xdip8.dip8

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

tj każdego rodzaju płytki po 2 szt.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Zrobię więcej z każdego typu - no może nie z każdego, bo nie słyszałem o chętnych na np. podwójny SO8 -> podwójny DIP8, czy też pojedyńczy SO8 -> pojedyńczy DIP8. Jak będę miał zrobione płytki, to zamieszczę zdjęcia i wtedy proszę już na priva co kto i ile potrzebuje. Maska bedzie tylko pod 2xSO8 ->DIP8, bo cholernie droga i opłaca się od 100szt. w górę, a nie chcę zostać z szafą przejściówek niektórych typów:) Zresztą pod DIP->DIP nie ma to sensu.

Płyteczki będą gotowe na początku przyszłego roku - zakład jest obłożony innymi zleceniami, a w przerwie świątecznej nie rabotajet.

Będą następujące płytki:

2*SO8 ->DIP8

2*DIP8 ->DIP8

DIP8 -> SIP8

DIP8 -> SIP9

Cen jeszcze nie znam, ale nie powinno być drogo. Najdroższe będą pewnie te z maską (2*SO8->DIP8), ale ich cena również nie powinna przekroczyć 2 PLN (sama płytka). trzeba jeszcze dokupić piny. Listwa 24 pinowa kosztuje w Poznaniu około 10PLN. Jak ktoś znajdzie taniej (złocone piny wchodzące w podstawkę i w druk), to chętnie się dowiem, gdzie można je zakupić.

• 3 tygodnie później...

Jak będę miał je w domu (miałem mieć już w zeszłym tygodniu), to załączę zdjęcia i wtedy poproszę na priva, coby dostać namiary gdzie wysłać i ile. Tak długo trwa, bo zażyczyłem sobie na miedzi 70um - żeby ściezki miały jakąś grubość. Płytkami z poprzednich zdjęć nie sugerujcie się - teraz są znacznie mniejsze - zresztą zamieszczę najpierw zdjęcia żeby można było sobie popatrzeć.

Wreszcie mam płyteczki:)

Na początek muszę trochę się usprawiedliwić, bo termin odbioru zmieniano mi 3 razy. Z ceny też nie jestem tak zadowolony jak myślałem, bo do każdej płyteczki doliczono mi margines technologiczny po pół centymetra z każdej strony, a że płytki mają po 1,5 cm, to można się domyślić, że 40% ceny stanowiły przerwy technologiczne - po prostu byłem w małym szoku jak gość podał mi powierzchnię za którą miałem zapłacić - prawie 2 i pół raza większą niż to co obliczyłem wcześniej. Chwilowo nie dysponuję też płytkami 2xSO8 ->DIP8 z maską, gdyż zabrakło mi kasy na ich odbiór. Sama maska kosztuje 70 PLN. No ale do rzeczy. Wyszły mi takie ceny:

2xSO8 ->DIP8 - 2PLN/szt. (bez maski) 2,2PLN/szt. z maską (ale będę musiał zrobić chyba z 200szt.)

2xDIP8 ->DIP8 - 1,8 PLN/szt.

DIP8 -> SIP8 - 1,7 PLN/szt.

DIP8 -> SIP9 - 1,8 PLN/szt.

Zrobiłem też płytki do GC pod LM3875 i LM3886 (bez zobla). Jak ktoś będzie chciał, to mogę sprzedać za 8PLN/szt.

Wszystkie przejściówki są na miedzi 70um, płytki do GC na miedzi 105um.

Poniżej zdjęcia: Wszystkie płyteczki, jakie aktualnie mam i polutowane już przejściówki (wlutowałem dla pokazu 2xOPA604) z jednej i z drugiej strony.

Otwory nie są metalizowane, dlatego w dwustronnej trzeba piny polutować z obu stron (to nie jest wielki problem).

Acha - ważne. Ceny dotyczą oczywiście samych płytek bez pinów i lutowania (chyba umarłbym nad lutowaniem tylu płytek).

Mam nadzieję, że Wam się spodobają - mniejszych nie udało mi się zrobić:(

Będę Was prosił, o wysłanie mi wiadomości na priva z ilością płytek, jak wysłać (polecony, priorytet, zwykły list?) no i danymi adresowymi.

Dobra - to są zdjęcia - sorry za jakość, ale troszkę się spieszyłem. Na pewno zapomniałem jeszcze coś napisać, ale jak mi się przypomni, to domaluję jeszcze.

Pozdrawiam

[obrazekLUKASZ-241897_1.jpg] [obrazekLUKASZ-241897_2.jpg] [obrazekLUKASZ-241897_3.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2999-100000549 1170263290_thumb.jpg

post-2999-100000550 1170263288_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-->rekin, co to jest ten "zobel" ( bo jak coś to może bym kupił kilka tych pod 3886 ).

Acha, masz może jakieś zdjęcie GC na 3886 zmontowanego na Twojej płytce?

Na maila jeszcze się zgadamy co do laminatu i płytek pod 3875 ( może więcej niż 2 wezmę :) ).

>terminator

Ceny są za same płyteczki. Polutowałem dla przykładu, coby było widać o co biega. Ceny podstawek to około 40-50gr za sztukę i do tego dochodzą piny (8 szt.). Ich cena (pinów) to około 10PLN za listwę 40 pinową - taką udało mi się ostatnio znaleźć.

>Lt_Bri

Jak polutuję GC pod 3886, to dam fotkę. Chodzi o to, że na płytce nie zostawiłem miejsca pod rezystorek i ceweczkę na wyjściu. Obwód mute jest i miejsce na kondensatorek do masy w NFB też jest. Mój GC tak zbudowany grał na razie z wszystkimi głośniczkami, do których go podłączałem bez żadnych problemów (przy napięciu zasilającym 2x22VAC).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.