Skocz do zawartości
IGNORED

Cd do 25 tys?

owidiusz9

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry nie była to osobista wycieczka;)

Mnie się te design nie podoba ;(

Wizualnie wolę już Denona.

No ale to oczywiście moja prywatna opinia.

Jednemu podobają się blondynki innemu rude;)

Np. DP700 ;)

Przecież DP-700 jest od DP-600 dużo droższy i jest to lepszy model z samego założenia.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Coś niespecjalny ten dowcip.

Jak lubisz watę cukrową to to Accuphase powinien się tobie podobać;)

Ja wolę schabowego dlatego mnie się nie podoba.

Rozumiemy się?

Ponadto DP700 nie jest wcale dużo droższy od DP600 (przynajmniej nie w Europie zach).

I tu się kolego wtrącę bo znowu coś kręcisz.

Przede wszystkim ja podawałem płytę Schillera jako przykład formatu SACD , który twoje pliki wciąga nosem oraz jako przykład , że jest różnica pomiędzy nagranymi płytami CD a co dopiero CD i SACD w nowej formie.

Stąd taki przykład ,że akurat tą płytę posiadam i jest najlepiej nagraną płytą jaką słyszałem a mam ich trochę w domu.

Po drugie każdy słucha tego co mu się podoba i nic tobie do tego.

Żeby krytykować kogoś gust muzyczny trzeba go najpierw samemu posiadać a i w tym przypadku nie o gustach tylko o jakości nagrań na płytach była mowa.

Ty odezwałeś się w dyskusji po prostu nie na temat i jeszcze na dodatek z nutą ironii w wypowiedzi.

A tak postępują przeważnie ludzie , którym brakuje argumentów i twierdzą po prostu , że jedyna słuszna racja to ta , którą oni rozgłaszają.

Tyle w temacie.

pozdrowienia dla 'Ich Troje" ;)

oj kolego musisz sie jeszcze duzo duzo nasluchac bo pierdzielisz takie farmazony ze masakra ,zapomniales juz jak cwaniakowales na temat kabli Tara Labs ,to nie wyglaszaj tu jakis bzdurnych teori podpierajac sie hehehehe SACD i w dodatku w wykonaniu Schillera bo to smieszne jest totalnie apropo Ich Troje to mysle ze Schiller to dokladnie ta sama pólka jezeli chodzi o wartosci artystyczne czyli dno ,oczywiscie kazdy ma swoj gust bardziej lub mniej wyrobiony

prosze poczytaj sobie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i ciesz sie swoimi SACD bo niedlugo nikt ich nie bedzie juz produkowal, a tak jak mowisz ze sacd zjada moje pliki to jak narazie nic na to nie wskazuje malo tego pliki te maja sie coraz lepiej i zdobywaja uznanie wsrod znakomitych kapel, prosze cie sciagnij sobie tutaj darmowa plyte swietnej kapeli BADBADNOTGOOD i posluchaj ,sciagnij sobie wersje 96/24 bo prawdopodobnie nie wiesz co to jest i nie pierdziel mi o sacd bo to gniot jakich malo

i nie kompromituj sie juz wiecej takimi wpisami pliss bo nie masz pojecia o czym piszesz trudno wpakowales sie w odtwarzacz sacd za 30 kola trudno, rozumiem cie ze go tak bronisz ale prawda jest inna i nie wypisuj farmazonow bo jeszcze ktos uwierzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

SACD i w dodatku w wykonaniu Schillera bo to smieszne jest totalnie apropo Ich Troje to mysle ze Schiller to dokladnie ta sama pólka jezeli chodzi o wartosci artystyczne czyli dno ,oczywiscie kazdy ma swoj gust bardziej lub mniej wyrobiony

Ośmieszasz się Ty idiotycznymi porównaniami i wypowiedzią na temat rzeczy o których nie masz zielonego pojęcia.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

oj kolego musisz sie jeszcze duzo duzo nasluchac bo pierdzielisz takie farmazony ze masakra ,zapomniales juz jak cwaniakowales na temat kabli Tara Labs ,to nie wyglaszaj tu jakis bzdurnych teori podpierajac sie hehehehe SACD i w dodatku w wykonaniu Schillera bo to smieszne jest totalnie apropo Ich Troje to mysle ze Schiller to dokladnie ta sama pólka jezeli chodzi o wartosci artystyczne czyli dno ,oczywiscie kazdy ma swoj gust bardziej lub mniej wyrobiony

prosze poczytaj sobie http://www.chip.pl/news/sprzet/pamieci-masowe/2012/08/sony-rezygnuje-z-plyt-i-napedow-optycznych i ciesz sie swoimi SACD bo niedlugo nikt ich nie bedzie juz produkowal, a tak jak mowisz ze sacd zjada moje pliki to jak narazie nic na to nie wskazuje malo tego pliki te maja sie coraz lepiej i zdobywaja uznanie wsrod znakomitych kapel, prosze cie sciagnij sobie tutaj darmowa plyte swietnej kapeli BADBADNOTGOOD i posluchaj ,sciagnij sobie wersje 96/24 bo prawdopodobnie nie wiesz co to jest i nie pierdziel mi o sacd bo to gniot jakich malo

i nie kompromituj sie juz wiecej takimi wpisami pliss bo nie masz pojecia o czym piszesz trudno wpakowales sie w odtwarzacz sacd za 30 kola trudno, rozumiem cie ze go tak bronisz ale prawda jest inna i nie wypisuj farmazonow bo jeszcze ktos uwierzy

Porównując Schillera do Ich Troje sam się chłopie kompromitujesz albo słuchasz na jakimś wybitnym DAC - u to wcale mnie dziwi , że nie odróżniasz tych dwóch wykonawców.

To ,że kupiłeś sobie jakiegoś DAC-a i ściągasz sobie pliki z netu to fajnie. Fajna zabawa dla małolatów.

Jeżeli myślisz , że pliki już jutro zastąpią płyty CD to myślę ,że sam nie wierzysz w to co piszesz a powód jest tego zapewne prozaiczny:

ktoś ciebie namówił na jakiegoś przeciętnego DAC-a , kupiłeś na kredyt a teraz jak oazało się ,że to syf to głupio się przyznać a zwrócić nie można.

Ponadto gówno wiesz co ja słuchałem i z czym porównywałem więc nie wymądrzaj się na forum bo nikomu nie zaimponujesz swoją "wiedzą" , może kolegom na osiedlu możesz zaimponować słuchającym na sprzęcie z Media Marktu.

Uuuuuu Sony rezygnuje z napędów optycznych . No to sobie prawdziwego high endowca za przykład wziąłeś.

Odtwarzacze Sony to "czołówka" w playerach CD i SACD.

Jak taki sprzęt ciebie interesuje to wszystko na ten temat,

Ośmieszasz się Ty idiotycznymi porównaniami i wypowiedzią na temat rzeczy o których nie masz zielonego pojęcia.

gratuluje gustu im dalej jest tylko gorzej no ale jak ktos sie wychowal na Sandrze, M.Kretu i jego Enigmie to jestem w stanie zrozumiec ten zachwyt ,o gustach sie nie rozmawia faktycznie tu macie racje ,jak cos to sorry

i nie ciagnijmy tu tematu bo tu nie o tym i przeprosilem

wracajac do CD to wyzej napisalem o Cd Krella dlaczego nikt tego nie skomentowal skoro wszyscy tutaj jestescie takimi znawcami i macie pojecie doslownie o wszystkim

Porównując Schillera do Ich Troje sam się chłopie kompromitujesz albo słuchasz na jakimś wybitnym DAC - u to wcale mnie dziwi , że nie odróżniasz tych dwóch wykonawców.

To ,że kupiłeś sobie jakiegoś DAC-a i ściągasz sobie pliki z netu to fajnie. Fajna zabawa dla małolatów.

Jeżeli myślisz , że pliki już jutro zastąpią płyty CD to myślę ,że sam nie wierzysz w to co piszesz a powód jest tego zapewne prozaiczny:

ktoś ciebie namówił na jakiegoś przeciętnego DAC-a , kupiłeś na kredyt a teraz jak oazało się ,że to syf to głupio się przyznać a zwrócić nie można.

Ponadto gówno wiesz co ja słuchałem i z czym porównywałem więc nie wymądrzaj się na forum bo nikomu nie zaimponujesz swoją "wiedzą" , może kolegom na osiedlu możesz zaimponować słuchającym na sprzęcie z Media Marktu.

jest dokladnie tak jak piszesz bogolu w zlotym mercedesie ,jestem zakredytowany po pachy i kupilem sobie taniutkiego daca zeby miec co jejsc

zalosny jestes a twoj wpis mnie tylko w tym utwierdzil nie masz pojecia o muzie nie mowie juz o sprzecie audio , powiedz mi jak mozna sluchac na budzetowych kablach Tary Labs bedac swiecie przekonanym ze ma sie kable z najwyzszej polki i moze pochwalisz sie kolegom jak to na niczym nie znajacy sie Amores zwrocil ci na to uwage co ????

ubawilem sie wtedy po pachy ,ciekawe ile jeszcze takich asow masz w rekawie co?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

gratuluje gustu im dalej jest tylko gorzej no ale jak ktos sie wychowal na Sandrze, M.Kretu i jego Enigmie to jestem w stanie zrozumiec ten zachwyt ,o gustach sie nie rozmawia faktycznie tu macie racje ,jak cos to sorry

Widzisz ja nie komentuję muzyki jaką gra kapela Badbadnotgood chociaż kompletnie mi się nie podoba. Nie mój styl. Jednak porównywanie Schillera do Ich Troje to już żenada a jeszcze większą żenadą jest wyśmiewanie się z kogoś że słucha tego czy tamtego. W przypadku Schillera chodziło wyłącznie o REALIZACJĘ a to potrafi zrobić znakomicie. I trzeba to przyznać niezależnie od gustu. Jego muzyka nie musi się podobać. Też byłem wychowany na latach 80-tych, mało tego przez 12 lat zajmowałem się tym tematem zawodowo. Co nie przeszkadza mi słuchać King Crimson, Genesis, Yes, Focus, Jethro Tull, Camel a nawet Colosseum. Takie granie też porównasz do Ich Troje?

Widzisz ja nie komentuję muzyki jaką gra kapela Badbadnotgood chociaż kompletnie mi się nie podoba. Nie mój styl. Jednak porównywanie Schillera do Ich Troje to już żenada a jeszcze większą żenadą jest wyśmiewanie się z kogoś że słucha tego czy tamtego. W przypadku Schillera chodziło wyłącznie o REALIZACJĘ a to potrafi zrobić znakomicie. I trzeba to przyznać niezależnie od gustu. Jego muzyka nie musi się podobać. Też byłem wychowany na latach 80-tych, mało tego przez 12 lat zajmowałem się tym tematem zawodowo. Co nie przeszkadza mi słuchać King Crimson, Genesis, Yes, Focus, Jethro Tull, Camel a nawet Colloseum. Takie granie też porównasz do Ich Troje?

absolutnie nie te kapele ktore wymieniles to klasyka progrocka i bardzo je cenie choc nie wszystko w ich dorobku ale szacun wielki w szegolnosci dlatego ze mialy bardzo duzy wplyw na dalszy rozwój rocka progresywnego na swiecie

ale schiller to dla mnie niestety poziom ich troje i nic na to nie poradze tak to odbieram ale juz przeprosilem za to, czytaj wyzej

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ale schiller to dla mnie niestety poziom ich troje i nic na to nie poradze tak to odbieram ale juz przeprosilem za to, czytaj wyzej

Tak, wiem. Co nie znaczy że nie mógł mieć dobrych realizacji a o to w tym wszystkim chodzi. Najlepsze realizacje to moim zdaniem te w duecie z Bluechelem (Cosmic Baby).

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

http://www.youtube.com/watch?v=BErqWHLTrEA&feature=fvst gratuluje gustu im dalej jest tylko gorzej no ale jak ktos sie wychowal na Sandrze, M.Kretu i jego Enigmie to jestem w stanie zrozumiec ten zachwyt ,o gustach sie nie rozmawia faktycznie tu macie racje ,jak cos to sorry

wracajac do CD to wyzej napisalem o Cd Krella dlaczego nikt tego nie skomentowal skoro wszyscy tutaj jestescie takimi znawcami i macie pojecie doslownie o wszystkim

jest dokladnie tak jak piszesz bogolu w zlotym mercedesie ,jestem zakredytowany po pachy i kupilem sobie taniutkiego daca zeby miec co jejsc

zalosny jestes a twoj wpis mnie tylko w tym utwierdzil nie masz pojecia o muzie nie mowie juz o sprzecie audio , powiedz mi jak mozna sluchac na budzetowych kablach Tary Labs bedac swiecie przekonanym ze ma sie kable z najwyzszej polki i moze pochwalisz sie kolegom jak to na niczym nie znajacy sie Amores zwrocil ci na to uwage co ????

ubawilem sie wtedy po pachy ,ciekawe ile jeszcze takich asow masz w rekawie co?

Meloman się odezwał z bombką w nosie.

To czego inni słuchają to yobie akurat nic do tego.

Krytykować innych za ich gusta muzyczne to tylko prostak ze wsi potrafi.

A kim ty jesteś krytykiem muzycznym, dyrygentem orkiestry symfonicznej?

Pewnie tokarzem albo murarzem a kreujesz się na melomana.

Słuchaj sobie tego co ci się podoba bo mnie to w ogóle nie interesuje.

A jeśli chodzi o Tarę Labs to po prostu mówiliśmy o starych i nowych cennikach.

W starych AiR Reference nie występował . Ale za pewne to też wiesz bo ty przecież wiesz wszystko.

A ja lubię Schillera i mam gdzieś co inni myślą.Typowa niemiecka techniczna muza, dla mnie rodzaj nie angażującego

relaksu. Może nie jest to tak skomplikowana rzecz jak tematy jazzowe ale też nie ma taka być.

Co do sprzętów lepszych niż CD player Accuphase to Accustic Arts Tube DAC II + Drive II nakrywają czapką każdego Accu

łącznie z 3x droższym dzielonym 900/901.

Esoteric K-03 czy K-01 oczywiście też, ale nawet dużo tańszy Ayon CD-5s w moim systemie zmiótł dzielonego Accu 900/901.

Meloman się odezwał z bombką w nosie.

To czego inni słuchają to yobie akurat nic do tego.

Krytykować innych za ich gusta muzyczne to tylko prostak ze wsi potrafi.

A kim ty jesteś krytykiem muzycznym, dyrygentem orkiestry symfonicznej?

Pewnie tokarzem albo murarzem a kreujesz się na melomana.

Słuchaj sobie tego co ci się podoba bo mnie to w ogóle nie interesuje.

A jeśli chodzi o Tarę Labs to po prostu mówiliśmy o starych i nowych cennikach.

W starych AiR Reference nie występował . Ale za pewne to też wiesz bo ty przecież wiesz wszystko.

Zajmuje sie muzyka i zyje z muzyki od kilkudziesieciu lat bylem w dziesiatkach studiów nagraniowych w Polsce i na swiecie. Sa przyjete pewne normy jezeli chodzi o poziom artystyczny czy to do wykonania utworu interpretacji czy juz samej gry na instrumencie ,nagralem 12 plyt z wieloma muzykami pare recenzji muzycznych i sprzetowych tez poczynilem ,nie mowie juz o audycjach radiowych ,nie pochodze ze wsi chociaz nic nie mam do wiesniakow i lubie wies ,pochodze z Opola moze nie najwieksze miasto ale do wsi mu daleko,tokarzem ani murarzem nie bylem choc to teraz poszukiwane zawody

co do cennikow tary to tez nie masz racji jestem w stanie to udowodnic ale po co ? zreszta nie chce mi sie juz z toba dyskutowac

Napisz cos o swoim CD jak gra twoj system zachec autora watku sam chetnie poczytam

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A ja lubię Schillera i mam gdzieś co inni myślą.Typowa niemiecka techniczna muza, dla mnie rodzaj nie angażującego

relaksu. Może nie jest to tak skomplikowana rzecz jak tematy jazzowe ale też nie ma taka być.

Co do sprzętów lepszych niż CD player Accuphase to Accustic Arts Tube DAC II + Drive II nakrywają czapką każdego Accu

łącznie z 3x droższym dzielonym 900/901.

Esoteric K-03 czy K-01 oczywiście też, ale nawet dużo tańszy Ayon CD-5s w moim systemie zmiótł dzielonego Accu 900/901.

Nie ważne co ty lubisz , ważne co lubi kolega amores bo to jest wyznacznikiem dobrego smaku;)

Ja oczywiście słucham obecnie muzyki dla przyjemności.

Kiedyś jak chodziło się na giełdy płyt to słuchało się od Sex Pistols, Motorhad, Black Sabbath po De Press .

Ale wtedy miałem naście lat.

Teraz taka muzyka mnie już męczy i słucham bardziej muzyki elektronicznej i pokrewnych.

No cóż kupowanie sprzętu high end za 250.000 pln i słuchanie na nim kapel rockowych to dla mnie nieporozumienie.

Ale kolega amores to pewnie przeszedł dopiero mutację więc mu się nie dziwię jego gustu. Też kiedyś takiej muzyki słuchałem.Ale wtedy jeszcze Wałęsa był elektrykiem na stoczni;)

Co do SACD to na dobrym odtwarzaczu brzmi rewelacyjnie.

Mam bezpośrednie porównanie bo zarówno pliki jak i CD oraz SACD mam w topowym

wydaniu i najlepszych opcjach jakie na dziś są dostępne.

Dobry transport CD + dobry DAC i porządne wydanie płyty CD gra nieco lepiej niż

rip z tej samej pyty do FLAC 16/44.Z CD jest większy blask i jakby dźwięczność muzyki

albo z pliku jest to trochę bardziej płaskie, bledsze.

SACD w dobrym wydaniu gra jeszcze lepiej.Ale podobnie grają wybitne wydania japońskie na CD,

przy czym to głównie jazz, muzyka klasyczna i wokalna.

Pliki te zwykłe 16/44 grają dobrze dopiero na wybitnych DAC-ach i musi być jak najlepszy transport plików.

Czyli DAC 30tys z górę, transport nie wiele mniej.

Pliki 24/96 co jest zaskakujące często wcale nie grają lepiej choć są takie które wyraźnie lepiej grają niż CD,

ale wybór jak na razie jest mizerny.

Pewnie z czasem będzie tego więcej ale co ciekawe choć CD z masowego użytku faktycznie powoli znika to

dobre wydania na CD sprzedają się świetnie i jeszcze drożeją.

Przypuszczam że CD zostaną tylko w dobrych wydaniach, głównie z jazzem i klasyką, będą niestety droższe,

i tylko w dystrybucji wysyłkowej.

Za 20 lat to nie wiadomo co będzie.Vinyl już dawno miał umrzeć a ma się dobrze.Z CD będzie tak samo.

W 2011 roku pokazano kilkadziesiąt nowych modeli sprzętów do odtwarzania CD/SACD i wydano najwięcej

w historii tytułów na SACD.

Myślę że na każdy nośnik będzie klientela przy czym plik będzie traktowany jako masówka i będzie najtańszy.

Nie ważne co ty lubisz , ważne co lubi kolega amores bo to jest wyznacznikiem dobrego smaku;)

Ja oczywiście słucham obecnie muzyki dla przyjemności.

Kiedyś jak chodziło się na giełdy płyt to słuchało się od Sex Pistols, Motorhad, Black Sabbath po De Press .

Ale wtedy miałem naście lat.

Teraz taka muzyka mnie już męczy i słucham bardziej muzyki elektronicznej i pokrewnych.

No cóż kupowanie sprzętu high end za 250.000 pln i słuchanie na nim kapel rockowych to dla mnie nieporozumienie.

Ale kolega amores to pewnie przeszedł dopiero mutację więc mu się nie dziwię jego gustu. Też kiedyś takiej muzyki słuchałem.Ale wtedy jeszcze Wałęsa był elektrykiem na stoczni;)

hehehe ale bełkot nie moge,poprostu nie moge sie nadziwic ???

Kolega Amores jest rockmanem i ma prawo słuchać czego chce również łomotu.

Ja też zauważyłem u siebie że się starzeje i coraz mniej słucham ostrego grania.

Kiedyś było inaczej a teraz to 10% to klasyka, 30% to jazz, 50% różne formy muzyki

elektronicznej, i 10% to różne, soul, eksperymenty, czarne babskie vocale itd.

Kocham RUSH, Pink Floyd, Springsteena itd ale łapię się na tym że w domu już tego

nie słucham.Czasem w samochodzie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zajmuje sie muzyka i zyje z muzyki od kilkudziesieciu lat bylem w dziesiatkach studiów nagraniowych w Polsce i na swiecie. Sa przyjete pewne normy jezeli chodzi o poziom artystyczny czy to do wykonania utworu interpretacji czy juz samej gry na instrumencie ,nagralem 12 plyt z wieloma muzykami pare recenzji muzycznych i sprzetowych tez poczynilem ,nie mowie juz o audycjach radiowych ,nie pochodze ze wsi chociaz nic nie mam do wiesniakow i lubie wies ,pochodze z Opola moze nie najwieksze miasto ale do wsi mu daleko,tokarzem ani murarzem nie bylem choc to teraz poszukiwane zawody

co do cennikow tary to tez nie masz racji jestem w stanie to udowodnic ale po co ? zreszta nie chce mi sie juz z toba dyskutowac

Napisz cos o swoim CD jak gra twoj system zachec autora watku sam chetnie poczytam

Jeżeli żyjesz z "muzyki" to napisz jakie masz konkretne osiągnięcia. Ile płyt sprzedałeś na jakich stadionach dawałeś koncerty?

Pisanie o tym ,że żyjesz z muzyki nie nobilituje ciebie w oczach innych.

To było czymś jak grały jeszcze Brygada Kryzys czy Republika. Obecnie byle głąb uważa się w Polsce za artystę albo celebrytę.

Jak gra mój zestaw? Dla mnie wystarczająco dobrze. A co chcesz wiedzieć więcej?

A kable wymieniłem na lepsze i po sprawie.

Co do cennika Tary Labs to się nie mylę i nic nie musisz mi udowadniać.

a jak myslicie panowie z czego sie zgrywa slady na plyte a potem robi mastering? co jest zrodlem jakiego typu jest to zrodlo

kazdy kumaty odpowie ze pliki przepuszczone przez ssl-a ,potem przy samej produkcji CD dzwiek ulega okropnej degradacji dzwieku a potem jeszcze zostaje katowany przez naped optyczny , sly i ty piszesz o blasku z plyty CD?? cenie twoja wiedze i obycie ze sprzetem ,ale plyta cd poprostu nie moze zagrac lepiej od materialu wyjsciowego czyli masteru 96/24 no poprostu to jest niemozliwe

Jeżeli żyjesz z "muzyki" to napisz jakie masz konkretne osiągnięcia. Ile płyt sprzedałeś na jakich stadionach dawałeś koncerty?

Pisanie o tym ,że żyjesz z muzyki nie nobilituje ciebie w oczach innych.

To było czymś jak grały jeszcze Brygada Kryzys czy Republika. Obecnie byle głąb uważa się w Polsce za artystę albo celebrytę.

Jak gra mój zestaw? Dla mnie wystarczająco dobrze. A co chcesz wiedzieć więcej?

A kable wymieniłem na lepsze i po sprawie.

Co do cennika Tary Labs to się nie mylę i nic nie musisz mi udowadniać.

powiem ci tylko ze gralem dla miliona osob na pewnym festiwalu obok pet shop boys z reszty nie musze ci sie spowiadac nie mam takiej potrzeby

odnosnie Brygady K czy Republiki to moi dobrzy znajomi Grzesia znalem osobiscie

Nie napisałem nigdzie że płyta CD gra lepiej niż plik 24/96 !!

Napisałem że płyta CD na b.dobrym sprzęcie gra nieco lepiej niż plik ripowany z tej samej płyty CD,

czyli plik 16/44 a to duża różnica!!

Napisałem też że niektóre pliki 24/96 grają wyraźnie lepiej niż płyta CD ale, co jest zaskakujące jest wiele plików

hires których przewaga nad CD jest niesłyszalna a dlaczego to ja nie wiem!!

Ale nigdy nie pisałem że plik 24/96 zagrał gorzej a co najwyżej łeb w łeb.

Może być tak że jednak dekompresja w locie z FLAC powoduje pewne zmatowienie brzmienia.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

a jak myslicie panowie z czego sie zgrywa slady na plyte a potem robi mastering? co jest zrodlem jakiego typu jest to zrodlo

kazdy kumaty odpowie ze pliki przepuszczone przez ssl-a ,potem przy samej produkcji CD dzwiek ulega okropnej degradacji dzwieku a potem jeszcze zostaje katowany przez naped optyczny , sly i ty piszesz o blasku z plyty CD?? cenie twoja wiedze i obycie ze sprzetem ,ale plyta cd poprostu nie moze zagrac lepiej od materialu wyjsciowego czyli masteru 96/24 no poprostu to jest niemozliwe

powiem ci tylko ze gralem dla dla miliona osob na pewnym festiwalu obok pet shop boys z reszty nie musze ci sie spowiadac nie mam takiej potrzeby

Już raz tobie pisałem ,że trzmiel też w/g praw fizyki nie powinien latać , a lata !

Nie piszę o teorii tylko o praktyce.

Porównywałem różne pliki i płyty SACD i CD i w/g mojego narządu słuchu pliki grają płasko i bez dynamiki w porównaniu do dobrze nagranej płyty SACD/CD.

Zrozum kolego , że teoria nie zawsze idzie z praktyką w parze !

powiem ci tylko ze gralem dla miliona osob na pewnym festiwalu obok pet shop boys z reszty nie musze ci sie spowiadac nie mam takiej potrzeby

odnosnie Brygady K czy Republiki to moi dobrzy znajomi Grzesia znalem osobiscie

Grałeś dla miliona osób ? No proszę, to musiał być zajebisty stadion?

I grałeś obok Pet Shop Boys? I nie było tobie wstyd?

Przecież Schiller przy Pet Shop Boys to muzyka poważna;)

A jeszcze przed chwilą wyśmiewałeś Schillera, Enigmę itp. a teraz nagle Pet Shop Boys to dla ciebie nobilitacja.

I kto tu jest zabawny w swoich twierdzeniach.

P.S.

Mam klika płyt Pet Shop Boys i się wcale tego nie wstydzę. Bo to fajna kapela w latach 80 była.

No więc muszę przyznać sporo racji koledze Jarek&Ania.

Logicznie patrząc nie powinno tak być ale choć nie zawsze to często tak jest!!

Słuchałem różnych sprzętów na pliki i grały bardzo płasko.

Teraz mam najlepszą opcję jaką można mieć chcąc unikać komputera i jest dobrze

ale dobre SACD i tak gra lepiej.

U mnie Linn Akurate DS robi tylko jako transport i jako transport plików pokonał wszystko

co można kupić na rynku jak na razie.Jak tylko pojawi się coś lepszego to zaraz to kupię.

Pokonał nawet osławionego Aurendera i co nawet mnie zaskoczyło zrobił to wyraźnie!

Z Acurate DS sygnał wychodzi najlepszym kablem cyfrowym jaki znam czyli Stealth Sextet,

i wchodzi do najlepszych DAC-ów w tym Metronome Technologie C-8 Reference, Esoteric K-01,

Accustic Arts Tube DAC II mk2, oczywiście zarówno Akurate jak i DAC-i są zasilane przez AC

Argento Flow Master Reference i Acrolinki PC9300.

Jako kable ethernetowe są Acoustic Revive. Już nic więcej nie da się dołożyć ani na dziś zrobić

lepiej.

I gra to super ale dobre japońskie wydanie CD albo SACD potrafi zagrać często równie dobrze

jak pliki 24/96 choć czasem niektóre pliki hires zagrają lepiej.

Ale zawsze CD czy SACD gra lepiej niż plik tej samej rozdzielczości czyli najczęściej 16/44 Flac.

Oznacza to że teoria iż optyka degraduje nie sprawdza się i bardziej degraduje przetwarzanie w locie

plików Flac na WAV.

Wszystko na to wskazuje.

Już raz tobie pisałem ,że trzmiel też w/g praw fizyki nie powinien latać , a lata !

Nie piszę o teorii tylko o praktyce.

Porównywałem różne pliki i płyty SACD i CD i w/g mojego narządu słuchu pliki grają płasko i bez dynamiki w porównaniu do dobrze nagranej płyty SACD/CD.

Zrozum kolego , że teoria nie zawsze idzie z praktyką w parze !

Grałeś dla miliona osób ? No proszę, to musiał być zajebisty stadion?

I grałeś obok Pet Shop Boys? I nie było tobie wstyd?

Przecież Schiller przy Pet Shop Boys to muzyka poważna;)

A jeszcze przed chwilą wyśmiewałeś Schillera, Enigmę itp. a teraz nagle Pet Shop Boys to dla ciebie nobilitacja.

I kto tu jest zabawny w swoich twierdzeniach.

P.S.

Mam klika płyt Pet Shop Boys i się wcale tego nie wstydzę. Bo to fajna kapela w latach 80 była.

to nie byl stadion ,i napisalem tylko ze obok PSB nie napisalem ze to nobilitacja

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

to nie byl stadion ,i napisalem tylko ze obok PSB nie napisalem ze to nobilitacja

No dobrze niech ci będzie.

Wygrałeś.

Poddaję się jak Sucharski na Westerplatte.

A kto co pisał i w jakim kontekście to wszyscy mogą przeczytać wyżej.

P.S. Ja też latałem Boeingiem 747...... - jako pasażer w 6 -stym rzędzie przy oknie :)

najlepszy dzwiek nie odtwarzany na zywo przez kapele jaki slyszalem to na monitorach studyjnych niemieckiej firmy Geithain puszczony przez SSL oczywiscie tez przetworniki i nie zostaly tam uzyte ani CD ,Sacd,XRCD czy tez inne japonskie wynalazki ,nawet nie bylo jakis specjalnie drogich kabli, koniec kropka dla mnie to bylo niesamowite wrazenie czegos takiego nigdy potem nie slyszalem na zadnym audio show czy systemie domowym

No dobrze niech ci będzie.

Wygrałeś.

Poddaję się jak Sucharski na Westerplatte.

A kto co pisał i w jakim kontekście to wszyscy mogą przeczytać wyżej.

P.S. Ja też latałem Boeingiem 747...... - jako pasażer w 6 -stym rzędzie przy oknie :)

ooo tak skromnie???? ...bo ja myslalem ze stac cie na wiecej i latasz swoim prywatnym odrzutowcem

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

najlepszy dzwiek nie odtwarzany na zywo przez kapele jaki slyszalem to na monitorach studyjnych niemieckiej firmy Geithain puszczony przez SSL oczywiscie tez przetworniki i nie zostaly tam uzyte ani CD ,Sacd,XRCD czy tez inne japonskie wynalazki ,nawet nie bylo jakis specjalnie drogich kabli, koniec kropka dla mnie to bylo niesamowite wrazenie czegos takiego nigdy potem nie slyszalem na zadnym audio show czy systemie domowym

ooo tak skromnie???? ...bo ja myslalem ze stac cie na wiecej i latasz swoim prywatnym odrzutowcem

I tu ciebie zaskoczę. Nie latam prywatnym odrzutowcem.

A nawet gdybym latał to co w tym złego.

To ,że ty jeżdzisz do pracy tramwajem (chociaż w Opolu chyba nie ma tramwai) nie znaczy , że inni też muszą.

To co mam , zarobiłem ciężką pracą a nie złodziejstwem.

A co robię i z czego żyję to nie masz pojęcia i byś się chłopcze zdziwił.Nie znasz mnie więc nie krytykuj tak zapalczywie bo ci argumentów zabraknie.

Nie jest to na pewno brzdękanie na gitarze.

Każdy robi to co potrafi (albo przynajmniej tak mu się wydaje).

bardzo sie ciesze ze cie nie znam ,tak gratuluje ci wiedzy nie nie ma w Opolu takiego srodka lokomocji ,to co sugerujesz mi ze zarabiam na zycie zlodziejstwem? ja nie krytykuje tego co ty robisz i wcale nie prosilem ciebie zebys sie z tego tlumaczy to raczej ty mi to sugerowales ,to po jakiego ten caly bełkot ,chesz podam ci nr.tel na PW to sobie podyskutujemy Chłopcze

KONIEC jak chcesz pisz na pw nie bedziemy tu smiecic

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

bardzo sie ciesze ze cie nie znam ,tak gratuluje ci wiedzy nie nie ma w Opolu takiego srodka lokomocji ,to co sugerujesz mi ze zarabiam na zycie zlodziejstwem? ja nie krytykuje tego co ty robisz i wcale nie prosilem ciebie zebys sie z tego tlumaczy to raczej ty mi to sugerowales ,to po jakiego ten caly bełkot ,chesz podam ci nr.tel na PW to sobie podyskutujemy Chłopcze

KONIEC jak chcesz pisz na pw nie bedziemy tu smiecic

Skoro wyczytałeś w mojej wypowiedzi , że posądzam ciebie o złodziejstwo to przypisujesz mi coś czego nie zrobiłem.

Ale tak jest za zwyczaj jak brakuje argumentów ;)

Sukcesów w show biznesie.

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.