Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze kolumny pod LUXMANa SQ-N100 + D-N100 (wzmacniacz lampowy) do 10 000 zł

Xiaze

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, jakie polecacie mi kolumny do tego zestawu Luxmana? Przedział cenowy jaki mam do wykorzystania to ok 5 - 6 tys. za używane lub 10 tys. za nowe. Słucham dosłownie wszystkiego, pomieszczenie do odsłuchu ma ok 20 metrów. Nie interesują mnie monitory. Przy polecaniu mi 100 kg kolumn zajmujących pół pokoju dodam tylko, że moc wyjściowa mojego wzmacniacza lampowego wynosi 12 W :) Obecnie posiadam Visatony, grają dobrze, ale nie perfekcyjnie. Jako, że jest to mój pierwszy wzmacniacz lampowy, bardzo liczę na Państwa pomoc w doborze odpowiednich kolumn.

Dane lampowca:

Specyfikacja techniczna:

- Moc wyjściowa: 12 W + 12 W / 6 Ohm

- Czułość wejściowa (we. liniowe) / impedancja: 150 mV / 47 kOhm

- Czułość wejściowa (we. gramofonowe) / impedancja: 2,2 mV / 47 kOhm

- Impedancja wyjściowa: 1 V / 210 Ohm

- Całkowite zniekształcenia harmoniczne (THD): 0,009 % (1 kHz)

- Pasmo przenoszenia: 20 Hz - 50 kHz (+0, -3dB)

- Stosunek sygnał / szum: >90 dB (1 kHz, ważony)

- Lampy: ECC83 x 1, ECC82 x 2, EL84 x 4

- Pobór mocy: 95 W

Kłaniam się nisko

K.

Visatony VIB do tej lampki to rzeczywiscie nie optymalne rozwiazanie. Moze zamien je na cos na visatonie b200, np. na Solitude albo Pentaton :))

Z obudowani spokojnie zmiescisz sie w cenie i jeszcze zostanie....

Za brzydkie, za tanie :) (b200) Za tanie dlatego, że są warte na rynku wtórnym obecnie tyle co co moje Vizatony. Czyli zamiana malucha na poloneza. Czy istnieje, jakaś idea dotycząca jakie kolumny łączyć z lampowcami ?

Tak, koniecznie takie kosztujace 10000...

te wygaldaja kuszaco:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

szukaj zdecydowanie czegos powyzej 90db/1w, np. tannoye DC, ostatnio sluchalem HPD 295 yoachima, z el84 graja wysmienicie, cenowo grubo ponizej 10000..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.