Skocz do zawartości
IGNORED

gdzie naprawić kolumnę

Robert..

Rekomendowane odpowiedzi

W Warszawie nie ma dobrych fachmanów....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- tylko tu jak chcesz by głośnik był w stanie fabrycznym....

Ukryta Zawartość

W Warszawie nie ma dobrych fachmanów....

Ukryta Zawartość

- tylko tu jak chcesz by głośnik był w stanie fabrycznym....

Również polecam - rewelacyjny fachowiec!

Ukryta Zawartość

Gość symek321

(Konto usunięte)

Czy możecie polecić jakąś firmę w Warszawie, gdzie mógłbym naprawic kolumnę Chario Academy 1. Być może trzeba będzie wymienić cewkę w głośniku niskotonowym.

W tej sprawie najlepiej zwróć się do salonu gdzie kupiłeś kolumny. Za ich pośrednictwem, podając nr seryjny kolumny, da się sprowadzić głośnik z magazynów we włoszech .

W tej sprawie najlepiej zwróć się do salonu gdzie kupiłeś kolumny. Za ich pośrednictwem, podając nr seryjny kolumny, da się sprowadzić głośnik z magazynów we włoszech .

I słono zabulić...nie mówiąc już o tym ile to potrwa.... Wydaje się, że głośnik da się naprawić, a nikt lepiej tego nie zrobi i jeszcze stosunkowo tanio od fachmana z Sosnowca......jego komentarze na Allegro nie biorą się znikąd....nie wiem czy w całej Europie jest ktoś lepszy....

Odezwij się do tego człowieka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , nie chcę robić tu specjalnie reklamy, ale słyszałem że jest bardzo dobry jeśli chodzi o nawet bardzo skomplikowane naprawy.

Ukryta Zawartość

I słono zabulić...nie mówiąc już o tym ile to potrwa.... Wydaje się, że głośnik da się naprawić, a nikt lepiej tego nie zrobi i jeszcze stosunkowo tanio od fachmana z Sosnowca......jego komentarze na Allegro nie biorą się znikąd....nie wiem czy w całej Europie jest ktoś lepszy....

Kurde te chłopaki z............ Sosnowca-tam sami najlepsi i Kiepura i McGyver i ten od głośników...............kto jeszcze?

Znam lepszego-lecz skoro mowisz,ze ten najlepszy niech tak już zostanie po Twojemu.

Oby się wam głosniki nie psuły nigdy!!

Kurde te chłopaki z............ Sosnowca-tam sami najlepsi i Kiepura i McGyver i ten od głośników...............kto jeszcze?

Znam lepszego-lecz skoro mowisz,ze ten najlepszy niech tak już zostanie po Twojemu.

Oby się wam głosniki nie psuły nigdy!!

Sosnowiec jest przeklęty to fakt, ale akurat ten gość jest w porządku i nie ma lepszego....

Gość symek321

(Konto usunięte)

nie każdy jest biedny, a naprawiony głośnik to zupełnie inny głośnik- o innych parametrach

nie każdy jest biedny, a naprawiony głośnik to zupełnie inny głośnik- o innych parametrach

Oczywiście, jak naprawia partacz to tak....ale ja mówię o człowieku, który czyni niemalże cuda i wykres naprawianego głośnika pokrywa mu się z oryginałem......głośnik wychodzi od niego w stanie fabrycznym....nie jest to jedynie reklama czy gadanie dla gadania, a fakty...... zresztą jakie kolumny naprawiał można poczytać w komentarzach na Allegro, a to tylko nędzny ułamek tego co zrobił przez kilkanaście lat....

Gdybym nie znał faceta osobiście nie wypisywałbym głupot, mogę za niego ręczyć......na dodatek pracuje non-stop nawet np. w Sylwestra....nie wiem czy ktoś inny tak robi....

Naprawiany głośnik od niego, a nowy to jedno i to samo, o ile fabryczny głośnik nie ma akurat jakiejś wady, która może wyjść po czasie, bo wtedy to już lepszy jest ten który wyjdzie spod ręki tego fachmana.....

Może brzmieć to absurdalnie, ale tak to wygląda....

Gość symek321

(Konto usunięte)

Oczywiście, jak naprawia partacz to tak....ale ja mówię o człowieku, który czyni niemalże cuda i wykres naprawianego głośnika pokrywa mu się z oryginałem......głośnik wychodzi od niego w stanie fabrycznym....nie jest to jedynie reklama czy gadanie dla gadania, a fakty...... zresztą jakie kolumny naprawiał można poczytać w komentarzach na Allegro, a to tylko nędzny ułamek tego co zrobił przez kilkanaście lat....

Gdybym nie znał faceta osobiście nie wypisywałbym głupot, mogę za niego ręczyć......na dodatek pracuje non-stop nawet np. w Sylwestra....nie wiem czy ktoś inny tak robi....

Naprawiany głośnik od niego, a nowy to jedno i to samo, o ile fabryczny głośnik nie ma akurat jakiejś wady, która może wyjść po czasie, bo wtedy to już lepszy jest ten który wyjdzie spod ręki tego fachmana.....

Może brzmieć to absurdalnie, ale tak to wygląda....

Wiem, że są spece od naprawy głośników , ale nie da się naprawic głośnika tak by miał identyczne parametry jak orginał. Jest tak dlatego, że musi dysponować identycznym karkasem z takiego samego materiału, ale także grubości, a co za tym idzie wagi. Nie każda firma podaje z czego robi karkas. To samo drut- miedź miedzi nie równa. Inna czystość, struktura krzyształów itp. Ale na pocieszenie dodam, że autor watku może miec identyczne głośniki przewijająć i ten dobry i ten spalony.

Wiem, że są spece od naprawy głośników , ale nie da się naprawic głośnika tak by miał identyczne parametry jak orginał. Jest tak dlatego, że musi dysponować identycznym karkasem z takiego samego materiału, ale także grubości, a co za tym idzie wagi. Nie każda firma podaje z czego robi karkas. To samo drut- miedź miedzi nie równa. Inna czystość, struktura krzyształów itp. Ale na pocieszenie dodam, że autor watku może miec identyczne głośniki przewijająć i ten dobry i ten spalony.

Tyle tylko, że fabryczne głośniki też nie są idealnie identyczne....a jakie są czasem rozrzuty między kolumnami z jednej pary szkoda gadać....ale tu nie chodzi o subminimalne, niesłyszalne różnice....są szpece samozwańcy i fachowcy....

Zresztą nie mam zamiaru nikogo przekonywać, ci co naprawiali głośniki w Sosnowcu wiedzą o co chodzi.... na pewno nie dostali naprawionego głośnika o zupełnie innych parametrach....no chyba, że nabywcy najdroższych kolumn są totalnie głusi ;-)

Nie jestem poza tym pewien czy ten głośnik autora wątku jest spalony czy tylko nastąpiła decentralizacja cewki na przykład....

By nie być gołosłownym....

Ukryta Zawartość

"Naprawiane głośniki, które miałem okazję sprawdzać miały parametry na tyle bliskie parametrom katalogowym, że nie byłem w stanie stwierdzić czy odstępstwo wynikało z faktu wykonania naprawy czy ze zwykłych rozrzutów produkcyjnych Nie byłem też w stanie jednoznacznie stwierdzić aby w subiektywnym odbiorze naprawa negatywnie wpłynęła na brzmienie. W tym miejscu chciał bym przestrzec przed ewentualną krytyką ze strony użytkowników naprawianych głośników. Jest to klasyczny przypadek, kiedy siła sugestii może deformować wrażenia słuchacza. Osoba nie mająca zaufania do jakości naprawy może łatwo "usłyszeć" uszczerbki brzmienia, które w rzeczywistości nie istnieją."

Ukryta Zawartość

"[..] "usłyszeć" uszczerbki brzmienia, które w rzeczywistości nie istnieją."

Ciekawe, czy np. o kablach ktos kiedys tam tak napisze :) ze mozna uslyszec poprawe, ktora w rzeczywistosci nie istnieje :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

"[..] "usłyszeć" uszczerbki brzmienia, które w rzeczywistości nie istnieją."

Ciekawe, czy np. o kablach ktos kiedys tam tak napisze :) ze mozna uslyszec poprawe, ktora w rzeczywistosci nie istnieje :D

Nie sądzę :D

• 2 lata później...

Witam, ma ktos moze kontakt do tych gosci z Sosnowca od naprawy glosnikow? Link z forum na allegro juz nie dziala.

Mam chyba cewke do naprawy w jednym niskotonowym Vienna Acoustic Beethoven. Albo ktos rownie dobry do tej roboty. Jestem z Warszawy. Dzieki :)

• 1 rok później...

W-wa to tylko Paweł Szkoda. Popatrz na

Ukryta Zawartość

[email protected]

No i masz pewność, że nie zedrze.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.