Skocz do zawartości
IGNORED

chce kupic słuchawki Sennheiser HD 25

matti

Rekomendowane odpowiedzi

jesli ktos mi moze poradzic w wyborze sluchawek do 850 zlotych, slyszalem ze Sennheiser HD 25 sa swietne, bo sony sa malo trwale(pekaja) , natomiast techniksy w tej cenie nie sa az tak dobre jak Sennheiser, ale tak naprawde nie mam pojecia jakie kupic, a chce jak najlepsze(w tych granicach cenowych) jesli juz mam wydac tyle kasy, prosze o opinie ludzi ktorzy mieli mozliwosc sluchania na roznych sluchawkach tej klasy.

pozdrowka

HD 25 sa to profesjonalne sluchawki...dobry poziom neutralnosci i dynamika..ale pamietaj sa meczace przy dluzszym odsluchu[silny nacisk na uszy!].Dobrym wyborem bedzie HD 280 sa troche tansze i raczej lepiej grajace....Z mojego punktu znajomosci sluchawek do 850 ZL kupiusz Beyerdynamika DT150PRO...doskonale grajace rasowe studyjne sluchawki bez audiofilskich nalecialosci...solidny i neutralny dzwiek godny dobrego napedu[wzmaka]

Grado jest bardzo równą firmą - w odróżnieniu od beyera i sennheisera nie ma w ofercie zdecydowanie kiepskich modeli. Ich słuchawki grają mocno, energicznie, z charakterystyczną wąską sceną. Niektórzy twierdzą, że to dlatego, że z Grado na uszach ma się wrażenie jakby się było na tej scenie a nie siedziało w 10. rzędzie (Sennheiser 600). Dla wielu miłośników energii i dynamiki, nie stroniących od designu retro to wymarzony sprzęt.

Aha, i koniecznie posłuchaj Sennheiserów HD595 - niesamowite wrażenia jak z pierwszego rzędu plus bardzo szerokie pasmo. Bardzo trudne do dostania, ale zdecydowanie jedne z najbardziej udanych słuchawek tej firmy ostatnich lat.

dzieki za porady, ogladalem ten model hd595 wydaja mi sie duze... jeszcze nie sluchalem o to najwazniejsze, lecz powiedzcie mi ktory model po za tym, ze jakos tych sluchawek bedzie bardzo dobra, beda rowniez wygodne w uzytkowaniu, nie chce miec tez strasznie duzych sluchawek, poniewaz poza tym ze bede je uzywal do robienia muzy w domu to przede wszystkim bede je zabieral do grania na imprezach, co Wy na to?

595 duże? W porównaniu z większością wokółusznych na rynku są raczej uznawane za dość małe:)

Ale powiedziałeś coś bardzo istotnego: tobie chodzi o słuchawki dla DJa. W takim razie możesz raczej skreślić wszystkie otwarte modele, tobie potrzebna jest izolacja. Posłuchaj AKG 271 Studio, jeżeli mimo wszystko wolisz komfort otwartych słuchawek i duży, mocny dźwięk - Beyerdynamic dt531, a jak nie boisz się sypnąć pieniędzmi - Sony CD3000. Zamknięte, ale tłumienie mają bardzo słabe. Za to są bardzo wygodne i grają doskonale.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.