Skocz do zawartości
IGNORED

opinia na temat subów Tonsila

gigu??

Rekomendowane odpowiedzi

co do subów Tonsila , które testowałem najkorzystniej wypadł sub Fenix. Znakomicie uzupełniał całą resztę Fenix, grał przyjemnie dla ucha, był szybki i niedudniący. Chyba najlepszy produkt tej firmy jakość/cena. Kiedy nabyłem suba Active 200 Maestro to za Boga nie mogłem go zestroić z całą resztą Maestro II. Dudnił,dusił się,mocy brakowało i wprowadzał w rezonanse wszystko co się rusza nawet moje plomby w zębach. Nie pomagały regulacje amplitunera,suba i zmiana lokalizacji !

Doskonale wybawiały go z opresji fronty Maestro II 130, które schodziły bardzo nisko,bas dawały szybki i kontrolowany.

Więc szybko ustawiłem w ampie głośniki na MAIN a sub "poszedł robić"za podstawkę do kwiatków.

Nawet w konfrontacji ze starymi poczciwymi Altusami 140 wydobywał się z activa 200 jakiś szmer ( mało potencjometrów nie wypluło ) na full mocy gdy Altusy powodowały prawdziwe trżęsienie ziemi.

Wiadomo że same Maestro II 130 nie sprostają w przenoszeniu całego pasma " subniskiego" ponieważ następuję gwałtowny spadek poniżej 100 Hz i tutaj przydałby się porządny" kop" suba. Ale jakiego ? Bo active tutaj jest wielkim nieporozumieniem!

Przypuszczam że najtańsza chińszczyzna zagrałaby lepiej! Dla rodziny Maestro II sub Active 200 jest niedopracowany albo Maestro II 130 są za dobrze zrobione ! Tutaj należałoby poprosić twórcę Maestro II 130 o skonstruowanie odpowiedniego suba , który dawałby się znakomicie zestroić i dawałby przyjemny bas. Tylko pytanie: czy dałoby się tego dokonać na bazie rodzimych przetworników ?

do benysa- napisz do tonsila oni udzielaja całkiem dobrych rad- e- mail na ich stronce, ciekawe co Ci odpowiedzą,

o Maestro - głośnikach Tonsila twoja opinia powiela opinie mioch znajomych którym Tonsil pasuje do sprzętu mniej więcej budżetowego,

- uwaga w subach Tonsil mi odpisał - że niedoróbki, dudnienie zlikwidowali już w Aktivach i teraz jest ok. (ale wiadomo trudno żeby producent odpisał że są jego produkty do d...) czego dowodem bedzie sub exellence który jest szybki, zrobiony z tych samych głośników i niedudniący... i odużej mocy w związku z tym idealnie pasujacy do kompletu exellence. (chętnie bym kupił bo pasuje wyglądem - (a względy estetyczne też są ważne), ale podstawowym jego zadaniem jest grać)

Co z ta mocą według danych producenta powinien dawać kopa ... a do tego samego zestawu podłączyłeś też inne suby?

Napisz proszę co może być przyczyną ( twoim zdaniem) cichego grania mimo danych producenta?

do gigusia

Co do subów Tonsila to radziłbym uderzyć w wyższy przedział cenowy innych marek.

Ja nie mam super wymagań co do sprzętu KD, jak pisałem mam budżetowy zestaw Maestro II.

Ale sub mi nie odpowiada. Nie testowałem ale słuchałem kilka"taboretów" Yamahy,Sony i tu można się było delektować basem. Przypuszczam że dobre suby zaczynają się powyżej 2000,- PLN i wtedy mogą one "pasować" do zestawów skrzyniowych z przedziału cenowego Maestro II, Excelence Tonsil.

to sub tematyczny what do you think?

[obrazekLUKASZ-148710_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.