Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe wkładki MM - propozycje?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Daj ją do VdH do remontu.

Obejrzałem te wkładki Soundsmith. Warto zwrócić uwagę, że tańsze wysokopoziomowe mają zdecydowanie wysoką podatność, więc nadają się do lekkich ramion (również np. Ad Fontes 14"), zaś najdroższa linia przeciwnie: ma bardzo niską podatność na poziomie Denona 103 i do tego niski poziom wyjściowy, więc potrzebują nie tyllko ciężkiego ramienia, ale i przedwzmacniacza o poziomie MC z wyborem pojemności.

Może trochę odwrócę zapytanie z tematu , czy możecie zaproponować wkładkę alternatywną do Adikta dla mojego zestawu jeżeli ktoś nie chce wejść w "o mnie"

to mam ramię linn basik plus. Dziękiiiiiii

jozwa => troche kosztuje... ech

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Do ciekawych wkładek MM dodam mało popularną u nas w kraju i już raczej nie spotykaną wkładkę AKG P8ES SuperNova Van den Hul II S, świetna w połączeniu z lekkimi ramionami. Wkładka bardzo dobrze różnicuje płyty, rozdzielczość, dynamika a do tego ma to coś co nie pozwala oderwać się od słuchania. Dedykowana do ramienia SME3009 SIII. Super zagrała się z pre Ahaji(pozdrawiam). Cały czas jej poszukuję (złamała się igła), gdy ktoś zobaczy, że jest dostępna bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam serdecznie fanów analogu.

http://www.audio-extasa.eu/akg-p8es-super-nova-vdh-ii-p-1129.html

Zapytam w VDH czy by naprawili moją AKG i jaki byłby koszt, bo cena za tę nie montowaną nos 769euro to z kosmosu, co nie umniejsza faktu że wkładka świetna. Nowa kiedyś kosztowała 280DM - ogromny wzrost wartości :). To wolałbym sobie raczej jakieś ramię 12" kupić i do tego Denon 103 i w większym stopniu wykorzystać potencjał mojego Thorensa. Lub szukać jakiejś miękkiej wkładki MM lub MC.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.