Skocz do zawartości
IGNORED

Przetwarzanie sygnału 3D przez amplituner

wojlukasik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem nowym użytkownikiem tego portalu, więc cześć Wszystkim.

Mam pytanie, na które szukam odpowiedzi, a nie wiedzieć czemu, mało ludzi zgłębia ten temat - przynajmniej ja nie znalazłem odpowiedzi. Chodzi mi o obsługę formatu 3D (Blu-ray). Mam ampli Denon'a AVR-1610 i jestem w trakcie zakupu odtwarzacza BR. Ten ampli teoretycznie nie ma obsługi formatu 3D (tzn. producent nie wspomina o tym), ale czy to przeszkoda? Osobiście sądzę, że sygnał 3D i tak będzie obsługiwany i telewizor pozwoli na normalną obsługę tego formatu? Czy ma ktoś jakieś doświadczenia w tej materii?

Wątpię zeby obslugiwal. Urządzenia z obsługą 3D są opisane.To model 2009 ? Jeśli ci ten ampli odpowiada to poszukaj do odtwarzacza splittera który ci rozgałęzi hdmi na 2 wyjścia - 1 w tv 2 w amplituner, albo kup np. panasonica bdt 310 który ma 2 wyjścia hdmi fabryczne. Jedno i drugie trafisz pewnie na alledrogo. Ew jeszcze jedno rozwiązanie - 3D jako sbs lub OU . pozdrawiam

Witam.

Jestem nowym użytkownikiem tego portalu, więc cześć Wszystkim.

Mam pytanie, na które szukam odpowiedzi, a nie wiedzieć czemu, mało ludzi zgłębia ten temat - przynajmniej ja nie znalazłem odpowiedzi. Chodzi mi o obsługę formatu 3D (Blu-ray). Mam ampli Denon'a AVR-1610 i jestem w trakcie zakupu odtwarzacza BR. Ten ampli teoretycznie nie ma obsługi formatu 3D (tzn. producent nie wspomina o tym), ale czy to przeszkoda? Osobiście sądzę, że sygnał 3D i tak będzie obsługiwany i telewizor pozwoli na normalną obsługę tego formatu? Czy ma ktoś jakieś doświadczenia w tej materii?

Wręcz przeciwnie dużo w tym temacie jest postów, słabo szukasz.

Przeszkoda jest, jeśli sygnał do TV przepuszczasz przez amplituner, wówczas 3D HD nie pójdzie. Jeśli BR podepniesz bezpośrednio do TV, a ampli do BR drugim przewodem HDMI lub innym cyfrowym (w zależności jakie ma możliwości BR) problemu nie ma.

Dzięki za odzew.

A czy sygnał z N-ki nadawany w 3D różni się od tego z blu-ray 3D? Bo z N-ki 3D działało przez amplituner i telewizor obsługiwał to prawidłowo.

Pisałem wczesniej ze taki sygnal przechodzi.- sbs lub OU, musiales tylko nacisnac przycisk w tv -okienko z dwoma obrazkami obok siebie.

Poczytaj na temat 3D w sieci. Z oryginalnej płyty BD to zupełnie inna bajka.

Cześć, TV nadaje 3D ale dwa obrazy obok siebie maja 1080i podzielone na dwa czyli 540i więc słaba jakość obrazu, wyrazistości co za tym idzie mamy też bardzo naciągane 3D. W Blu-ray mamy dwa obrazy w 1080p nie i tylko P czyli daje nam to 2160p gniazdo HDMI typu 1.3 a b nie przesyła takiego sygnału. Chyba że się mylę prosze mnie poprawić.

Dzięki piękne za poradę - w pierwszym wątku, który tu zamieściłem z miejsca dowiedziałem się kilku przydatnych rzeczy:) Kupiłem odtwarzacz z dwoma wyjściami hdmi (sony bdp-s790 - świetny) i wszystko hula. Jeszcze raz dzięki Wam wszystkim za cenne informacje. Pozdro !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.