Skocz do zawartości
IGNORED

Glosniki + zew. karta dziwiekowa czy jakis zestaw do 1.5-2tys?

iksde

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam jakies 1.5tys, no maksymalnie 2tys zl i nie wiem co wybrac.

Na poczatku zaznacze, ze slucham kilku rodzajow muzyki, reggae, alt rocka, indie rocka, rocka :D, ale teraz przerzucilem sie na sama muzyke, klasyka, mike oldfield, two steps from hell i takie klimaty. I wlasnie do takiego rodzaju muzyki szukam jakis grajkow.

Na oku mam glosniki komputerowe + zew karte (mam zamiar sluchac na laptopie). Glosniki to microlab solo 7c, a zew. karta dzwiekowa e-mu 0202.

I tutaj moje pytanie czy lepiej kupic wlasnie te glosniki + te karte, czy moze jakis zestaw skompletowac.

Prosze o jakies rady. Z gory dziekuje.

ja bym ci radzil zakupic edifiery S2000 sa drozsze okolo 1500 zl ale sa naprawde dobre.

Poszukaj sobie testow tych glosnikow za granica u nas jeszcze jest malo opinii w necie.

Solo 7c są zbudowane na słabych komponentach i nie zdziw się jeśli po 2 latach padną. Miałem solo 7c i nie za bardzo mi ten dźwięk się podobał ale to kwestia tego co preferujesz. Powiem tyle, od roku posiadam Yamahę hs80mi i gra to wprost niezwykle. Za 1200 zł jest już Yamaha hs50m. Charakter dźwięku ten sam co hs80 ale mniej basu.

Ponieważ Fostexy są po prostu lepsze, a cenowo są na tym samym poziomie (poniżej 1300zł w thomman.de). Yamahy HS50 śmiecą, są męczące i nie mają basu, Fostexy zdecydowanie lepiej pod tym względem wypadają + mają bass reflex z przodu. Z serii HS to jedynie godne uwagi są HS80m.

Co to znaczy "śmiecą" bo nie rozumiem?

Są monitory dobrze brzmiące i takie, które brzmią jak śmieci (beznadziejnie) – do tej drugiej grupy zaliczyłbym właśnie wymienione wyżej Yamahy.

To jest Twoja opinia... wiele osób sobie chwali HS50. Ja zanim kupiłem moje HS80 odsłuchałem kilka innych monitorów i Yamaha spisywała się najlepiej. W życiu bym nie powiedział że Yamaha jest męcząca.

Zapoznalem sie z waszymi propozycjami, ale czy te yamahy albo fostexy osiagna pelnie swoich mozliwosci z tej karty zew. emu 0202 podpietej pod laptopa? Czy to w ogole da sie podlaczyc? Bo ja jestem zielony w tym...Ot mam akurat z 1.5-2 tys zl do wydania to pomyslalem, ze kupie jakies audio, zeby posluchac muzyki w troche lepszej jakosci niz standardowe pierdziawki...

I tak mialem na oku te solo 7c +emu 0202 + grane z laptopa.

Ale widze, ze polecacie co innego...wiec sam juz nie wiem :D

To jakbym bral te yamahy albo fostexy to co do tego, zeby to "gralo"? Doradzcie :D

Pozdrawiam

jeśli chodzi o głośniki do tej muzyki co napisałeś to w tej cenie najlepsze są chyba Adamy a3x, będą miały ładniejszy środek i górę od Fostexów i Yamahy, trochę mniej basów, ale sądzę że wystarczająco

Philips_DS9800W_Gruppenbild4.jpg

A ja zaproponuje Philips DS 9800 z niemieckiego eBay'a. Monza kupic za ok 450 Euro, maja wbudowane AirPlay Wiecjesli posiadasz Router WLAN tonwystarczy zainstalowac na komputerze darmowy iTunes i streamowac dźwięk bezprzewodowo do kolumn. Budowa to naturalne drewno lakier fortepianowych. Przetworniki peerless - vifa.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Od ponad roku mam Yamahę hs80 podłączoną do e-mu 0202 usb. Wcześniej moimi podstawowymi kolumnami były Microlab solo 7c. Microlab za swoją cenę grają ok, ale rewelacji nie ma. Grają po grubych nastawione na rzucanie mięsem. Yamaha to już inna liga, gra to tak że nie będziesz myślał o zmianie kolumn i będziesz cieszył się dźwiekiem tak jak ja. Chyba że jesteś konserwatywnym audiofilem którego sprzęt i za 20k nie usatysfakcjonuje. Nie będę Ci mówił "kup to albo to bo jest najlepsze". Piszę to z własnego doświadczenia, ale i tak naprawdę jeśli myślisz o sprzęcie do grania za tę kasę to moja rada jest taka abyś udał się do sklepu muzycznego i sam posłuchał. Niekoniecznie to co podoba się osobie A będzie odpowiadało osobie B.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.