Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowe konstrukcje Dinka

donic

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy go nie łyknąć-bo nowy 2000 a tu mamy za 32% ceny.

Jak myslicie warto czy nie warto?

Wiem gdzie jest muzeum techniki jakby nie przypasił!!

To se go kupię i będę zadowolony?,będę zadowolony?,będę zadowolony?

<p>

donic...widzisz w tym cos zlego..?

Mysle, ze jest wiecej zadowolonych osob.

Czy ja widzę w tym coś złego ? A w życiu. Nie moja to sprawa.

Ja wypowiadam się tutaj tylko odnośnie tego co miałem i słuchałem u siebie, czyli Dink Phono Knota. Wątek założyłem również po to, aby podzielić się moimi doświadczeniami dotyczącymi kontaktów z tymże Dinkiem.

pozdr

donic

Gość piotrektychy

(Konto usunięte)

A jak Ty rozwiązałbyś ten problem mądralo ?

Ja opisałem tutaj realny problem i doświadczenie, które mnie dotknęło. Jeżeli ci to nie odpowiada, to nie wchodź do tego wątku, nikt ciebie tutaj nie zapraszał.

A jeżeli tak sobie fantazjować, to ja byłbym za tym, aby powstała zakładka 'ZŁOTE MYŚLI MĄDRALI' gdzie tacy jak ty, czy taki janosik/robin hood moglibyście sobie pisać co Wam się

widzę, że potrafisz tylko obrażać innych i przychodzi Ci to z wielką łatwością.

madrala, zapraszanie do wątku, no i te ostatnie wypociny o janosiku, wiesz to jest żenujące i niepochlebnie świadczy o Tobie jako autorze tego wpisu.

Może spuść trochę złości, jeszcze raz przeczytaj to co napisałem i zastanów się czy w jakikolwiek sposób Ciebie obraziłem, jak Ty to uczyniłeś w swoim wpisie. Twoje wpisy są nie tylko obraźliwe lecz również przesiąknięte nienawiścią do każdego kto nie jest po Twojej stronie.

Teraz ja wyrażę być może "obraźliwe" stwierdzenie, ale musisz być bardzo sfrustrowanym człowiekiem i bezsilnym skoro w taki sposób próbujesz załatwić własne sprawy na forum i na dodatek bezskutecznie

Teraz z pewnością wylejesz na mnie wiadro pomyj jako kolejnego wroga, którego trzeba zniszczyć publicznie

pozdrawiam i życzę dalszej zabawy w obrzucanie błotem innych

widzę, że potrafisz tylko obrażać innych i przychodzi Ci to z wielką łatwością.

madrala, zapraszanie do wątku, no i te ostatnie wypociny o janosiku, wiesz to jest żenujące i niepochlebnie świadczy o Tobie jako autorze tego wpisu.

Może spuść trochę złości, jeszcze raz przeczytaj to co napisałem i zastanów się czy w jakikolwiek sposób Ciebie obraziłem, jak Ty to uczyniłeś w swoim wpisie. Twoje wpisy są nie tylko obraźliwe lecz również przesiąknięte nienawiścią do każdego kto nie jest po Twojej stronie.

Teraz ja wyrażę być może "obraźliwe" stwierdzenie, ale musisz być bardzo sfrustrowanym człowiekiem i bezsilnym skoro w taki sposób próbujesz załatwić własne sprawy na forum i na dodatek bezskutecznie

Teraz z pewnością wylejesz na mnie wiadro pomyj jako kolejnego wroga, którego trzeba zniszczyć publicznie

pozdrawiam i życzę dalszej zabawy w obrzucanie błotem innych

???

???

Donic, jest taka modlitwa "Gorzkie żale", szczerze polecam. Czytając Twoje posty mam wrażenie, że sam się pogrążasz. A Dink wspaniałym konstruktorem jest :), mnie i wielu innych do swoich opinii nie przekonasz. Powodzenia chłopie, zainwestuj w tranzystor, przy lampie duże napięcie i może być niebezpiecznie. Popali neurony, a one podobno się nie regenerują.

piotrektychy>

Bardzo cię proszę - obraź się i pisz gdzie indziej.

alez rochu, co roch :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Witam.

Zastanawiam sie czy to jest to ta słynna Lampowa konstrukcja Dinka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Donic, jest taka modlitwa "Gorzkie żale", szczerze polecam. Czytając Twoje posty mam wrażenie, że sam się pogrążasz. A Dink wspaniałym konstruktorem jest :), mnie i wielu innych do swoich opinii nie przekonasz. Powodzenia chłopie, zainwestuj w tranzystor, przy lampie duże napięcie i może być niebezpiecznie. Popali neurony, a one podobno się nie regenerują.

Również Ciebie pozdrawiam.

O kurcze to chyba jakaś okazja za 32.5% ceny detalicznej...Pozdrawiam

Witam.

Zastanawiam sie czy to jest to ta słynna Lampowa konstrukcja Dinka

Ukryta Zawartość

Dink powinien być wdzięczny donicowi, gdyż dzięki temu wątkowi wielu zainteresowanych usłyszało w ogóle o Dinku i jego lampowym przedwzmacniaczu, nazywanym wręcz już "słynną konstrukcją".

ZEN

Ukryta Zawartość

Gość piotrektychy

(Konto usunięte)

rochu Twoje prośby nie będą wysłuchane, przykro mi, że nie mogę ich spelnić... i tylko tyle

jak masz jeszcze jakieś inne prośby pisz śmiało, bez skrępowania, może ich wysłucham

Witam...

Naprawdę pogubiłem się w w/w wątku - Lampowe konstrukcje Dinka - , skoro kolega Donic opisuje na 10 stronach że Lampowy Phono Stage Dinka jest totalnym nieporozumieniem i gra beznadziejnie a tu raptem wystawia na Allegro z opisem cytat z aukcji.................................................. .......................................................................................Sprzedam doskonały lampowy przedwzmacniacz gramofonowy do wkładek MM robiony przez pasjonata na bazie uznanej konstrukcji z lat 70., a więc złotego wieku analogu. UWAGA – urządzenie to posiada niezwykła i unikatową cechę, a mianowicie lampowe zasilanie (lampowa stabilizacja napięcia) !!! Sekcja MM przedwzmacniacza wykonana jest na 4 lampach 12AX7, a aktualnie siedzą tam lampy Penta Labs USA, które są bardzo mało używane (praktycznie jak nowe).

Gra on bardzo miękko, analogowo lecz z odpowiednią ilością detali, szczegółów, dynamiki oraz z pięknym i szerokim rozłożeniem sceny muzycznej.

Jeżeli ktoś szuka lampowego brzmienia lub chce dodać takiej charakterystyki do swego systemu, to gorąco polecam........................ i jeszcze gorąco go poleca,to naprawdę nie wiem o co tu chodzi.To ten Phono Stage jest beee czy jest cacy...................Pozdrawiam.

Naprawdę pogubiłem się w w/w wątku - Lampowe konstrukcje Dinka - , skoro kolega Donic opisuje na 10 stronach że Lampowy Phono Stage Dinka jest totalnym nieporozumieniem i gra beznadziejnie a tu raptem wystawia na Allegro z opisem cytat z aukcji

Sprytny ten nasz kolega, oj sprytny....

Nie dość, że rozdwojenie jaźni u Dinka wykrył, to jeszcze swoje "odkrycie" wytłuścił co byśmy ten spryt zauważyli:)

Dżisus Krajst, ludzie zlitujcie się, ładna pogoda, lato, a tu bicie piany o jeden nieudany zakup, dośc naiwnego kolegi, a później dolewanie benzyny do ogniska jego żali. Chyba, że robicie to celowo i bawi was, jego dziecinna w sumie złość i foch. Tyle w temacie, jeden plus z mojego wpisu...mam jeden post więcej. Pozdrawiam i więcej wyrozumiałości, spokoju...bez odbioru.

• 3 tygodnie później...

Witam!

A ja mam dobre zdanie o konstrukcjach DINK,mam wzmacniacz na EL34SE i nie sprzedam g nigdy.Miałem Sonnetera,Omak,Abraxas 300B i dużo innych i ten jest wyjątkowy.Wszystkie konstrukcje które posiadałem miały jakiś "charakter"albo w stronę chłodną lub ciepłą.Wzmacniacz Dink gra sam nie wiem jak poprostu jak by go nie było,tylko wzmacnia a o to chodzi.I co ciekawe mialem dużo przewodów,Supra,Transparent,Reson itd.a ten wzmacniacz gra na zwykłych drutach za 2 zł.Bez jaj.Mam ok 5watt a śmiga jak by miał z 50watt.

Dodam że mam wzmacniacz 2 lata wieć go posłuchałem wystarczającą.

Poznalem też z Łodzi gościa który ma taki sam amp i ma takie samo zdanie.Sprzedał dużo drosze kostrukcje i został przy EL34SE Dink.

Dink przerabiał mi duzo wzmacniaczy gitarowych i zawsze wyszło na plus!

Jak najbardziej polecam Dink-a!!!

A co do Preampu o który cały zamęt to być może nowy nabywca wreście usłyszał jak gra jego system!

Pozd.Krzysiek

• Użytkownicy+

na forum brakuje takiej zakładki "SYF" tam można by wylewać żale, prać brudy, obrzucać błotem, udowadniać innym głupotę itp.

Tak czytam te wpisy i powiem szczerze, że dziwię się nad ilością czasu poświęconego na udowadnianie, udowadnianie wszystkiego, począwszy od tego kto ma rację, skończywszy na głupocie, widać niektorzy w tym się realizują

Jest za to zakładka bocznica, gdzie właśnie przenoszę wątek. Właściwie powinienem go zamknąć, bo nie wolno zakładać wątków o innych forumowiczach, a jak mi wiadomo, Dink nie miał podpisu "Branża". Ten ostatni, zrezygnował z konta na naszym forum.

Jeśli chodzi o temperament Dinka, to powtórzę słowa Kobala - potrafił być chamski. Jednak jego wzmacniacze które słyszałem, grały bardzo dobrze. Niestety pre o którym mowa, widziałem tylko fizycznie, bez odsłuchu.

Wątek przejrzałem tylko z grubsza... ale jako że miałem kontakt z konstrukcją Dinka i samym konstruktorem dodam swoje trzy grosze.

Kilka lat temu zwróciłem się do Niego z prośbą o korespondencyjną pomoc w przebudowie starego radia lampowego. W końcu wyszło na to, że radio to jest "nieprzyszłościowe" i że Dink może mi zbudować wzmacniacz lampowy za przystępną kasę gdyż ktoś zrezygnował z zamówienia i zostało mu dużo części. Miały być to dwa monobloki PP na 6p14p. Pieniądze musiałem zapłacić z góry. Wzmacniacze przyszły dobrze zapakowane. Po podłączeniu miałem problem z pętlą masy, ale jakoś sobie z tym poradziłem (odłączyłem przewód ochronny od jednego monobloku). Konstrukcja działała całkiem dobrze i bezawaryjnie przez prawie trzy lata. Po tym czasie jeden monoblok "odszedł" przy spektakularnych efektach świetlno-dźwiękowych. Skontaktowałem się w sprawie naprawy. Dink znalazł rozwiązanie, polecając mi zakupić dwa transformatory głośnikowe o wartości podobnej do tej, jaką miały jego monobloki w chwili zakupu. Na pytania czy daje gwarancję na prawidłową pracę naprawionej konstrukcji odpowiadał wymijająco, żądając jednocześnie abym zapłacił za naprawę z góry na co nie chciałem się zgodzić. Obawiałem się że spalenie transformatora głośnikowego było skutkiem a nie przyczyną uszkodzenia wzmacniacza i nie chciałem ryzykować. Rozmontowany monoblok wrócił do mnie pocztą i leży sobie spokojnie na szafie... Nasze ostatnie e-maile były dosyć nerwowe... Często też wypowiadał się w rozmowach na temat innych forumowiczów, nie będę już mówił tu w jaki sposób (szczególnie po jednym z AudioShow).

Panowie dajcie sobie spokój z szarlatanami bo ich konstrukcje zagrażają życiu. Nie chcę psuć nikomu wizerunku ale miałem w swoich rączkach różnorakie kwiatki polskich szamanów diy, którym wydawało się że są audio guru. Słabo się robiło na sam widok przerabianych i konstruowanych urządzeń. Brak podstawowej wiedzy i urządzeń pomiarowych doprowadzał do dziwacznych rozwiązań. Większość konstrukcji groziła porażeniem lub poważnym uszczerbkiem na zdrowiu, o uszkodzeniu sprzętu towarzyszącego nie wspomnę. Jeżeli ktoś lubi taką zabawę to polecam korzystanie z usług podobnych szamanów.

Wiele osób chciałoby Hi-End tanim kosztem a TAK SIĘ NIE DA!

Poprawnie wykonane, bezpieczne, ładne i dopracowane urządzenia zawsze będą słono kosztowały. Koniec i kropka.

Panowie dajcie sobie spokój z szarlatanami bo ich konstrukcje zagrażają życiu. Nie chcę psuć nikomu wizerunku ale miałem w swoich rączkach różnorakie kwiatki polskich szamanów diy, którym wydawało się że są audio guru. Słabo się robiło na sam widok przerabianych i konstruowanych urządzeń. Brak podstawowej wiedzy i urządzeń pomiarowych doprowadzał do dziwacznych rozwiązań. Większość konstrukcji groziła porażeniem lub poważnym uszczerbkiem na zdrowiu, o uszkodzeniu sprzętu towarzyszącego nie wspomnę. Jeżeli ktoś lubi taką zabawę to polecam korzystanie z usług podobnych szamanów.

Wiele osób chciałoby Hi-End tanim kosztem a TAK SIĘ NIE DA!

Poprawnie wykonane, bezpieczne, ładne i dopracowane urządzenia zawsze będą słono kosztowały. Koniec i kropka.

A najgorsze jest w tym wszystkim wrzucanie do jednego wora...

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

• 4 tygodnie później...

Z serdecznej korespondencji Dinka do Mnie:

"Jesteś zwykłym gnojkiem i nie pisz smorodzie do mnie węcej. Jeszcze jeden post i ujawnię świństwo twoje gnojku na forum. Nie rozumiesz, ześ swinią. Nie, to, że był bez pokrywy, nie to, że grzebał w nim kretyn, ale to, ze znalazłeś śmieciu frajera, który to kupił i nie ważne za ile?, ale ważne, ze frajerowi się to wepchnęło. Jeszcze się tym na Forum szczycisz . Z gówna śląskiego pzreliczacie na "gorzałkę" Ty lumpie jeden tu chodzi o honor, a ty go nie masz"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.