Skocz do zawartości
IGNORED

Test ABX (ślepy test) na AUDIO SHOW 2012

corner

Test ABX (ślepy test) na AUDIO SHOW 2012  

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz raz na zawsze przekonać się, czy kable sieciowe (i nie tylko) grają ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A skąd ta samokrytyka własnego środowiska?

Czemu własnego?

Przecież my, słyszący żyjemy w krainie wiecznej obłudy a to wy, słyszący inaczej jesteście tym gibiącym się ledwo na nogach trzeźwym spojrzeniem.

Kędy wąż śliską piersią dotyka się zioła.

W takiej ciszy! - tak ucho natężam ciekawie,

Że słyszałbym głos z Bocznicy. - Jedźmy, nikt nie woła.

:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Przecież my, słyszący żyjemy w krainie wiecznej obłudy

Miło, że choć część wypowiedzi jest prawdziwa. A przynajmniej prawdziwa w sferze intencjonalnej. Zamieniłbym jednak obłudy na ułudy. Obłudy to sprzedawcy kabli, oni bardzo trzeźwo stąpają po ziemi. ;)

Możesz do Gościa z automatu zadzwonić:)

Mogę, ale najbliższy automat jest o parę kilometrów, drobnych nie posiadam, poza tym nawet drobnych za darmo nie rozdają i nie mam też jakiegoś szczególnego wewnętrznego nacisku by po raz kolejny wyjaśniać sprawy oczywiste. Rozmawiamy sobie na priv i to chyba załatwia sprawę.

:)

Mogę, ale najbliższy automat jest o parę kilometrów

Ja mam do publicznego telefonu 10km, przebijesz?

A mieszkam wg google maps 25km od rynku w Krakowie!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To ilu jest tutaj trzeźwo myślących? Sceptyków ufających pomiarom, nauce, faktom i zdrowemu rozsądkowi? Jesteśmy gdzieś zebrani? Czuję się taki samotny:)

Według naukowego, fizycznego pomiaru, zwanego doświadczeniem z dwiema szczelinami, pojedynczy foton podąża od źródła światła do ekranu dwiema drogami jednocześnie. Połączenie tego ze zdrowym rozsądkiem może być trudne. Jak dotąd nikomu się nie udało.

Pomiary nie grają. A zdrowym rozsądkiem nie grzeszą wyznawcy wiary w brak różnic brzmieniowych. Głuchota i zatwardzenie umysłowe to nie zdrowy rozsądek, lecz zwykły upór popnaukowca. Wiara w Boga i wiara w naukę to jedynie obrona przed brakiem odpowiedzi, to te same religie, żadna nie daje odpowiedzi poza odpowiedzią w obrębie własnej doktryny. Natomiast doświadczenie pokazuje, że kable, lampy itp. mają wpływ na brzmienie. A że są tacy, którzy nie chcą słyszeć, to i nie słyszą.

Połączenie tego ze zdrowym rozsądkiem może być trudne

uuu To Pan nie zna wielu teorii fizycznych i wielufizyków. Teoria strun? Jst łatwa do pojęcia? Jej autor dopuszcza istnienie światów równoległych. Zgodnie z rachunkiem prawdopodobieństawa i obecną wiedzą astronomiczną teoria ta - choć brzmiąca absurdalnie - jest możliwa i prawdopodobieństwo tego, że w tej chwili pisze na tym forum esej o tym, że Kable Grają jest bliskie jeden.

Skąd to wiem? Z faktów. Ilość gwiazd we wszechświecie jest najprawdopodobniej bliska nieskończonosci - a przynajmniej ich ilość jest niewyobrażalnie wielka. Jeśli nawet przyjmiemy, że na co 100, czy nawet co 1000000000 istnieje życie, to takich planet istnieją niezliczone ilości. Ten sposób rozumowania prowadzi nas do innego pomysłu: W danej chwili we wszechświecie isrrtnieje wiele planet z takimi samymi ludźmi (i znaaaacznie więcej z podobnymi lub totalnie innymi formami życia) - to z kolei skłania nad do postawienia hipotezy, że w tej chwili we wszechświecie istnieje baaaardzo wiele "mnie" - zapewne o nieco innym wyglądzie i charakterze. To oczywiście BARDZO uproszczone i niedokladne streszczenie Teorii Światów Równoległych. To jeszcze teoria, ale w Czasach Ejnsztajna Czarne dziury były pseudonaukowym bełkotem. Big Bang Także. A teoria strun? Brany? Inflacja? Nie jestem fizykiem - ale takie teorie potwierdzone równaniami matematycznymi i obserwacjami do mnie przemaiwają silniej niż grające kable i wpływ prądu z gniazdka na jakość sopranów i szerokość sceny.

Jak Higgs przy pomocy równań PRZEWIDZIAŁ (jak BóG) istnienie cząstki nie widzialnej.... To co>??? Na rękach go nosili ? i co LHC pomogł odkryć tą cząstkę. Nie było jej - a tera jest :)

Czarna materia i energia też jeszcze kilka lat temu powodowała uśmiech na twarzach fizyków.

A korpuskularno-falowy charakter światła... No cóż... Pewne rzeczy są dostępne tylko dla nielicznych. Newton zniszczył tęczę!!! Jak to? Otóż opisał naukowo jak ona powstaje. I pewien Angielski Poeta był oburzony! Dlatego właśnie widać STRASZNĄ przepaść pomiędzy humanistami a ścisłowcami.

Dlatego test ABX - opierający się na wyeliminowaniu zdarzeń przypadkowych (zmniejsza prawdopodobieństwo wyboru przypadkowego) - jest tak znienawidzony przez "słyszących"...

Ach mozna by dyskutować i podawać kolejne przykłady.

Panie Piotrze - to Pan nie rozumie tego:

pojedynczy foton podąża od źródła światła do ekranu dwiema drogami jednocześnie.

Połączenie tego ze zdrowym rozsądkiem może być trudne. Jak dotąd nikomu się nie udało.

Ależ Pan mija się z prawdą.... No ludzie jest tu jakiś fizyk!?

Ja nie jestem i jakoś rozumiem ten proces.... A Fizyka Kwantowa? Czy Pan wie, że Elektron!!! Tak elektron - ten od prądu - nie ma swojego miejsca STALE OKREŚLONEGO na orbicie atomu ??? Zajmuje on tylko daną przestrzeń z określonym prawdopodobieństwem.. Jest tu i tam! A qwarki!!?? koncze :P

Miło, że choć część wypowiedzi jest prawdziwa. A przynajmniej prawdziwa w sferze intencjonalnej. Zamieniłbym jednak obłudy na ułudy. Obłudy to sprzedawcy kabli, oni bardzo trzeźwo stąpają po ziemi. ;)

a skąd ty to wiesz?nigdy niczego porządnego nie kupiłeś(skąpstwo podnosisz do rangi cnoty-w audio,rzecz jasna).

Może się w końcu zbierzemy do kupy i zrobimy tu porządek. Ja - jak widać - na mównicę się nie nadaję - emocje mną rzucają..

kolejny misjonarz?

już namaszczony?

jeśli nie to najwyższy czas czytać blog xyzeta

bo tu szkoda czasu, same inostrance

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

O losie! Kolejny heretyk

Adrian kup sobie CATa + VoiceKrafty z allegro przecież wszystko gra tak samo a nie dupę trujesz swoimi a raczej pawełka pseudo fizycznymi teoriami

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Gość StaryM

(Konto usunięte)

a skąd ty to wiesz?

Obserwując idiotów.

nigdy niczego porządnego nie kupiłeś

Jasnowidz. Jakie numery będą w Lotto?

skąpstwo podnosisz do rangi cnoty-w audio,rzecz jasna

Lepiej skąpstwo niż głupotę.

O losie! Kolejny heretyk

Adrian kup sobie CATa + VoiceKrafty z allegro przecież wszystko gra tak samo a nie dupę trujesz swoimi a raczej pawełka pseudo fizycznymi teoriami

Panie kochany - gdzie ja napisałem, że wszystko gra tak samo ?

To też jest herezja. Tak samo grają sprzęty o takich samych pomiarach. A grają kolumny - nie kable i wzmacniacze.

A Pan też wygrał ten milion ? Tak się pytam z ciekawości, bo naskoczyć na mnie Pan potrafi, a na fizyce się Pan nie zna :) Za to na VooDoo na pewno :)

ale ubaw w tym wątku :) dobra szkoda mojego czasu na audio voodoo :) Pozdrawiam wszystkich - i tak wiem, że 99% tych "słyszących" sobie jaja robi :)

Obserwując idiotów.

Jasnowidz. Jakie numery będą w Lotto?

Lepiej skąpstwo niż głupotę.

Kolego.Drogi! mam ci przypomnieć co piszesz? o odsłuchach systemów za ``pizdylion dolców`` o kolumnach z drewna na fortepiany z cirka 70-letnimi głośnikami spiętymi srebrnymi drutami za równowartość twoich wieloletnich poborów(jakby srebro od Audio Knota było nieco droższe od normalnego)? A próbujesz dowcipkować z normalnych ludzi.

Adrian,a może lepiej pomęczysz Elektropunkt o przecenę Ming Da bo to Ci wychodzi.Trollem jesteś kiepskim

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Obserwator D nie wytrzymuje i zwraca się do komisji. Trzech na raz nie może mieć racji. Bezstronna komisja przyznaje mu rację i sama udaje się na obserwację (do szpitala).

Gdyby powyższe doświadczenie wykonał Thomas Young na początku XIX wieku, to już 150 lat przed powstaniem mechaniki kwantowej wiedzielibyśmy, że przyroda jest absurdalna.

doskonałe! rewelka :D

niestety "tutejsi fizycy" nie znają słów pokora i indolencja własna post-10133-0-09256300-1350146851.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

uuu To Pan nie zna wielu teorii fizycznych i wielufizyków. Teoria strun? Jst łatwa do pojęcia? Jej autor dopuszcza istnienie światów równoległych. Zgodnie z rachunkiem prawdopodobieństawa i obecną wiedzą astronomiczną teoria ta - choć brzmiąca absurdalnie - jest możliwa i prawdopodobieństwo tego, że w tej chwili pisze na tym forum esej o tym, że Kable Grają jest bliskie jeden.

Skąd to wiem? Z faktów. Ilość gwiazd we wszechświecie jest najprawdopodobniej bliska nieskończonosci - a przynajmniej ich ilość jest niewyobrażalnie wielka. Jeśli nawet przyjmiemy, że na co 100, czy nawet co 1000000000 istnieje życie, to takich planet istnieją niezliczone ilości. Ten sposób rozumowania prowadzi nas do innego pomysłu: W danej chwili we wszechświecie isrrtnieje wiele planet z takimi samymi ludźmi (i znaaaacznie więcej z podobnymi lub totalnie innymi formami życia) - to z kolei skłania nad do postawienia hipotezy, że w tej chwili we wszechświecie istnieje baaaardzo wiele "mnie" - zapewne o nieco innym wyglądzie i charakterze. To oczywiście BARDZO uproszczone i niedokladne streszczenie Teorii Światów Równoległych. To jeszcze teoria, ale w Czasach Ejnsztajna Czarne dziury były pseudonaukowym bełkotem. Big Bang Także. A teoria strun? Brany? Inflacja? Nie jestem fizykiem - ale takie teorie potwierdzone równaniami matematycznymi i obserwacjami do mnie przemaiwają silniej niż grające kable i wpływ prądu z gniazdka na jakość sopranów i szerokość sceny.

Jak Higgs przy pomocy równań PRZEWIDZIAŁ (jak BóG) istnienie cząstki nie widzialnej.... To co>??? Na rękach go nosili ? i co LHC pomogł odkryć tą cząstkę. Nie było jej - a tera jest :)

Czarna materia i energia też jeszcze kilka lat temu powodowała uśmiech na twarzach fizyków.

A korpuskularno-falowy charakter światła... No cóż... Pewne rzeczy są dostępne tylko dla nielicznych. Newton zniszczył tęczę!!! Jak to? Otóż opisał naukowo jak ona powstaje. I pewien Angielski Poeta był oburzony! Dlatego właśnie widać STRASZNĄ przepaść pomiędzy humanistami a ścisłowcami.

Dlatego test ABX - opierający się na wyeliminowaniu zdarzeń przypadkowych (zmniejsza prawdopodobieństwo wyboru przypadkowego) - jest tak znienawidzony przez "słyszących"...

Ach mozna by dyskutować i podawać kolejne przykłady.

Panie Piotrze - to Pan nie rozumie tego:

Ależ Pan mija się z prawdą.... No ludzie jest tu jakiś fizyk!?

Ja nie jestem i jakoś rozumiem ten proces.... A Fizyka Kwantowa? Czy Pan wie, że Elektron!!! Tak elektron - ten od prądu - nie ma swojego miejsca STALE OKREŚLONEGO na orbicie atomu ??? Zajmuje on tylko daną przestrzeń z określonym prawdopodobieństwem.. Jest tu i tam! A qwarki!!?? koncze :P

Kolega myli fakty i porządki logiczne. Teorię wielu światów jako remedium na paradoksy fizyki kwantowej sformułował Hugh Everett III, a nie żadna teoria strun. Teoria strun ma problem innego rodzaju – nie potrafi dopasować przestrzeni Calabiego-Yau do naszej rzeczywistości.

Co do samej koncepcji multirzeczywistości, to zakłada ona istnienie nieskończenie wielu kopii mnie i ciebie w nieskończenie wielu wariantach scenariuszowych.

Wszystko to razem nie zmienia jednak faktu niemożności pogodzenia tego ze zdrowym rozsądkiem, który nie godzi się ani na dwie równoczesne drogi fotonu, ani na nieskończenie wiele równoległych kopii siebie samego, ponieważ w jego sferze obiekty fizyczne nie podróżują równocześnie dwiema drogami, ani nie multiplikują się w nieskończoność.

Jak chodzi o elektron na orbicie atomu, to do momentu pomiaru nie znajduje się on w żadnym położeniu, ani jego położenia nic nie ogranicza. Może znajdować się gdziekolwiek, a ściślej rzecz biorąc, może zostać pomiarowo odnaleziony jako zarówno nieskończenie odległy od jądra jak i obecny w jego wnętrzu.

Powtarzane w kółko podziały na humanistów i "ścisłościowców" jest doprawdy nużący. Ludzie dzielą się na przeciętnych i ponadprzeciętnych, a nie ścisłych i luźnych. Ciekawe gdzie według takiego podziału powinni znaleźć się Tales, Platon, Arystoteles, Descartes, Leibniz, d'Alembert czy Russell?

A Newton, cóż, był genialny i obłąkany. Nie tylko stworzył system mechaniki, ale także wierzył w alchemię. I w Boga. W Boga wierzył jak mało kto. Taki genialny i w Boga wierzył. Idiota jeden. Ciasny umysł, ot co!

Tak się pytam z ciekawości, bo naskoczyć na mnie Pan potrafi, a na fizyce się Pan nie zna :) Za to na VooDoo na pewno :)

A czy Kubica musi się znać na budowie bolidu żeby nim dobrze jeździć i potrafić wyczuć uchybienia ?

A grają kolumny - nie kable i wzmacniacze.

To jeszcze dłuuuga droga przed Tobą.

O ile kable w zależności od systemu potrafią w większym lub mniejszym stopniu wpłynąć na brzmienie to już ze wzmacniaczem pojechałeś...

Chyba że znasz sposób pomiarów wzmacniaczy żeby określić ich brzmienie.

To byś zarobił sporo kasy.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A grają kolumny - nie kable i wzmacniacze.

Adrianie, jak mogłeś się dopuścić takiej zdrady. Przecież był z ciebie całkiem niezły adept, już coś niecoś tam nawet w tych kablach słyszałeś, co się stało?

I słyszał tylko dwa wzmacniacze, jeden zestaw głośnikowy i trzy pary kabli w życiu, zatem wie, nie?

No taaaak.

Przecież zna się na fizyce no nie ?

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

StaryM ...atole , zmien sygnaturke bo przez ta negatywna kampanie nie moge nadazyc z robieniem interkonektow...

Wlasnie koncze 309 ty ..sporo tego jak na amatora ..pomnoz to srednio przez 250 zl....

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Wlasnie koncze 309 ty ..sporo tego jak na amatora ..pomnoz to srednio przez 250 zl....

Zawsze jestem życzliwy dla bliźnich. Zawsze mnie cieszą sukcesy rodaków zarówno w kraju, jak i za granicą.

Mam nadzieję, że dzięki temu zarobisz dla siebie samego na kable z najczystszego złota. ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.