Skocz do zawartości
IGNORED

ps3 + amplituner z hdmi 1.3 + bluray 3D brak dżwięku

darek061284

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z uzyskaniem dźwięku z płyty BD3D (Avatar) Ps3 mam podpięte pod amplituner avr 2809 denona który nie ma wsparcia dla sygnału 3D film miałem zamiar obejżec na projektorze HD300x optomy .Podłączyłem ps3 bezpośrednio do projektora który obraz w 3d wyświetlał bez problemów ,jednak zanim sygnał pójdzie do projektora jest rozdzielony przez splitter hdmi ( wspiera 3d) i jeden kabel do projektora a drugi do amplitunera który ma za zadanie odtwozyć tylko audio , Z tego co zauważyłem to amplituner widocznie jak dostaje sygnał 3d z płyt bd3d to nie odtwarza zarówno obrazu jak i co gorsza dźwięku. Co ciekawe zaistniała sytuacja nie ma miejsca przy grach z ps3 dźwięk chodzi bez problemu i nawet obraz jest co prawda wygląda jak over under (OU) z plików mkv jakie można znaleźć w sieci.Wiem ze gry chodzą w 3d z obniżoną rozdzielczością może dlatego działają. I teraz pytanie jak rozwiązać ten problem ??? Próbowałem w ps3 zmienić dźwięk na taki po optyku i nie działa, może coś przeoczyłem może o czymś nie wiem ,może sa jakieś splittery co moga wyodrębnić lub rozdzielić sygnał av z kabla hdmi na np samo audio które prześlę do amplitunera i będzie działać. A może trzeba kupić odtwarzacz bd 3d z dwoma wyjściami hdmi.

w amplitunerze wszystko jest ustawione ok bo tez tak podłaczyłem i gry działaja mi bez problemu minusem tego rozwiazania jest to ze po optyku tylko 5.1 a ja mam konfiguracje 7.1 ale idzie to przezyc .Mi chodzi konkretnie o bd 3D i teraz bardzo jestem ciekaw jak masz ustawione w opcjach konsoli ?? może byś napisał konfiguracje AV swojej konsoli skoro u Ciebie działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.