Skocz do zawartości
IGNORED

Drapak peezeeta

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

A wie kobicina ile na drapaka wydałeś? Jak się dowie, to parówki przez dekadę będziesz zajadał:-)

Ps.

Zazdroszczę Wam tych spotkań:-(

Serdeczności Włodek.

Ile wydałem? Za dużo. Od parówek wolę tą szynkową , niech tak zostanie. Mam umowę, jak się konstruktor przed nią sypnie to zwraca kasę.

Zapraszamy jak bedziesz kolo stolycy. Daj jakis kontakt do siebie albo jak bys sie wybieral. To jeszcze jakiegos magneta przetestujemy.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

No właśnie o to chodzi ,aby była w błogiej nieświadomość , tak jak i inne panie, których mężowie mają audiofilska szajbę. Ale co to dla nas ,przecież mamy nieźle gadane- wystarczy poczytać recenzje sprzętów ,aby ukwiecić język .heheh

A poważnie zastanawiałem się nad Micro Seiki (ach ten wygląd) DDX 1000 i tym BBC Techniscsem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdro

No to gramy coś z cyfrowych winyli ... Michael Buble - Crazy Love.

Na szybko ... na pierwszym nagraniu w jednym miejscu poprzednio slyszalem znieksztalcenia, tutaj brak, zapewne lepsze prowadzenie igly w rowku.

Pozdro

Ukryta Zawartość

i owocowe ramiona.

Owocowe? :-) Heban wykończył obrabiarki:-(

Zapraszamy jak bedziesz kolo stolycy. Daj jakis kontakt do siebie albo jak bys sie wybieral. To jeszcze jakiegos magneta przetestujemy.

Dzięki serdeczne, niestety październik, wracam do UK dziateczki moje do życia przyspasabiać:-) W przyszłe wakacje jeśli dożyję, a Ty nie zmienisz zdania z przyjemnością skorzystam. Stolyca ode mnie na rzut beretem:-)

W.

Owocowe? :-) Heban wykończył obrabiarki:-(

Nieee, teraz park maszynowy robi się coraz bardziej poważny, ale spodobał mi się strasznie zapach cytrusów podczas lekko dymiącej obróbki. Mam nadzieję że dźwięk z tego też będzie taki słodki. :)

Bob Dylan - Slow Train Coming ...

mam to też na SACD ... zobaczymy.

BTW przedwczoraj na eBayu zakupiłem na taśmie na 38 cm/sek kopię mastera najlepszego kawalka z tej płyty, jak przyjdzie to bedzie pojedynek.

Pozdro

It is ... When you gonna wake up.

Ufffff.

Pozdro

Paweł pamiętasz co to był tonkin? Sklejka bambusowa stosowana w klasycznych spinningach muchowych. Belka ramienia klejona w ten sam sposób elastycznym klejem (jakąś odmianą laki) wykazuje bardzo niskie i rozproszone rezonanse. Wagowo powinno być porównywalne z hebanem. Jakiś yelowman uzyskiwał bardzo dobre rezultaty. Jak dotrę do siebie, to odnajdę artykuł i ci podeślę.

W.

BTW przedwczoraj na eBayu zakupiłem na taśmie na 38 cm/sek kopię mastera najlepszego kawalka z tej płyty, jak przyjdzie to bedzie pojedynek.

Pozdro

Zapis dwuśladowy?

Nieee, teraz park maszynowy robi się coraz bardziej poważny, ale spodobał mi się strasznie zapach cytrusów podczas lekko dymiącej obróbki. Mam nadzieję że dźwięk z tego też będzie taki słodki. :)

Drzewka owocowe wszelkiej maści preferuję ... w kominku.

Pozdro

Zapis dwuśladowy?

Ofkurs, jakże by inaczej.

Pozdro

Paweł pamiętasz co to był tonkin? Sklejka bambusowa stosowana w klasycznych spinningach muchowych. Belka ramienia klejona w ten sam sposób elastycznym klejem (jakąś odmianą laki) wykazuje bardzo niskie i rozproszone rezonanse. Wagowo powinno być porównywalne z hebanem. Jakiś yelowman uzyskiwał bardzo dobre rezultaty. Jak dotrę do siebie, to odnajdę artykuł i ci podeślę.

W.

Nie strasz, po upgradzie ramienia na wersję 48 ceta pandy mi sie w domu zalęgną.

Pozdro

Tak słucham i słucham tych "nowszych" kawałków i stwierdzam autorytatywnie że w porównaniu do realizacji orkiestr na 17 instrumentów z końca lat 50-ych i 60-ych tj. big bandów brzmią po prostu do doopy.

Tam jest przestrzeń, stereofonia, głębia, wysokość sceny , powietrze ... a tu jakoś tak sztucznie.

Pozdro

Właśnie zapuściłem winylka (SS) Bert Kaempfert - Orange Colored Sky z 1970 roku i ... pojawiło się to wszystko co młode łosie lubią najbardziej. Mam wrażenie, że siedzę przed orkiestrą w trzecim rzędzie, która gra dla mnie. kolumny zniknęły, gramofon też, jestem tylko ja i muzyka. BTW idę w grudniu do Kongresowej na koncert Glenna Millera, wersja europejska orkiestry by Wil Salden.

Pozdro

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Kuźwa najsmutniejsze jest to że teraz cd'eka muszę słuchać. Ale co tam, już się budują następne a na targi będzie przygotowany już taki oto satin, i owocowe ramiona.

Her konstruktor a to cudo na zdjęci to nie egzemplarz na Audio Show 2013?

W.

He nie musisz mi tłumaczyć co to jest tonkin bo jestem zapalonym muszkarzem i posiadam niezłą kolekcję starych wędek. Jeszcze nie dojrzałem do bambusu choćby z powodu nudnej struktury tej trawy.

Her konstruktor a to cudo na zdjęci to nie egzemplarz na Audio Show 2013?

Niestety nie, ten z foto już jest za "wielką wodą".

Zawsze jest mi bardzo miło jak komuś sprawia przyjemność moja twórczość.

Żebyś jeszcze darmo rozdawał..............wtedy mi byłoby też przyjemnie-wprost nie do opisania))

Podsumujmy:

Gramofon Zontek wersja ultra z talerzem o wadze 21,3 kg. Plinta o wadze 21,3 kg. Moduł napędu waga 8,4 kg. Razem worek cementu.

Ramię hebanowe o masie efektywnej lekko ponad 13g. NA razie zawieszona Clearaudio Maestro MM.

Oto i ten IT:

Ukryta Zawartość

yvgk.jpg

0zrv.jpg

3sh4.jpg

izpq.jpg

mbja.jpg

dhjx.jpg

No nawet to gra :).

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cicho ... teraz musze zakupic jakąś nieprzyzwoicie drogą matę, Paweł mówi, że na tym talerzu powinna być miękka.

Ta mi się podoba:

Ukryta Zawartość

A na tej stronce na dole jest mata Rubato:

Ukryta Zawartość

Następca maty Rubato:

Ukryta Zawartość

Potestujemy coś za tydzień.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Popieram głos Maćka. To nie jest podest na TEN drapak:-) "Nagie oko" jest w sam raz dla klasy i wartości gramofonu, tania biżuteria stwarzałaby dysonans:-) Mata z mieszanki gumowo-ołowiowej powinna być idealna.

Zaznaczam, wszystkie te fanaberie to wyłącznie moje subiektywne zdanie.

Niedzielne pozdrowienia zasyłam Wszystkim. Włodek.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Vlado ale to nie fanaberie. Ja ze względu na drewnianą podłogę na legarach ,cały sprzęt musiałem postawić na konstrukcji przymocowanej do ściany.To było jedyne rozwiązanie . Wyszło wspaniale i naprawdę tanio. Blat 2.8 m bukowy kupiłem w składzie budowlanym(550 zł) ,a gigantyczne kontowniki zrobił mi znajomy po kosztach materiału.W tej chwili nie wyobrażam sobie innego ustawienia gramofonu , niż na półce zamontowanej do ściany.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ja ze względu na drewnianą podłogę na legarach ,cały sprzęt musiałem postawić na konstrukcji przymocowanej do ściany.

Próbowałeś takiej "pływającej" platformy?

Wygasza nawet najmniejsze drgania.

Zapomniałem dodać, zmierzona częstotliwość rezonansowa wzorcowe 10 Hz. Znaczy Paweł "się wykazał" dopieszczając ramię do wkładki.

Pozdro

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Próbowałeś takiej "pływającej" platformy?

Wygasza nawet najmniejsze drgania.

Masza a ile trzeba zapłacić za taką platformę. Na stronie którą podałeś jest tylko info,że z niej korzystasz-)
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Na stronie którą podałeś jest tylko info,że z niej korzystasz-)

Nawet nie wiedziałem kiedy zostało powieszone :)

Masza a ile trzeba zapłacić za taką platformę

Napisz do Jacka z HiFi Ja i Ty. Cena jest przystępna i mocno konkurencyjna do "metkowych" producentów :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.