Skocz do zawartości
IGNORED

Drapak peezeeta

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak gra ten klocek, ale tego słuchałem i rzuca na kolana. I stoi na półce w Warszawie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miałem okazję go słuchać razem z P3 oraz Ortofon MC Windfeld. W obu przypadkach sprawdził się super. Na pewno jest godny polecenia.

Ukryta Zawartość

mogę przygarnąć Twojego EARa kiedyś tam

Jest to jakiś pomysł.

Tylko ja go właśnie poddaję procesowi upgrade'u. Wszystkie kondensatory elektrolityczne Mundorfa z serii MLytic HV i najlepsze kondensatory "sygnałowe" czyli Mundorf Supreme Silver/Gold/Oil, takie same jakie wsadziłem właśnie do mojego Unisona S6.

Tak więc będzie drożej :) ale na pewno półka dźwiękowa duzo wyższa. Aż sam jestem ciekaw jak wysoka.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Ile toto stoi?

...

Juz widzę ...ok. 7000 USD.

Obawiam się, że cena w Polsce jest wysza. Jednak posłuchać dla wyrobienia sobie zdania warto, a czasem jest to bodziec do ułańskiego szaleństawa zakupowego.

pozdr.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Obawiam się, że cena w Polsce jest wysza

Czyli podchodzi bliżej AMRa?

Ja bym się jednak zastanawiał. Raz słuchałem PH-77 i mnie (za przeproszeniem) rozwalił.

To preamp wg mnie do końca życia.

Z manufaktury AMR-a słuchałem jedynie CD I wzmaka z serii 77.1. Bardzo dobre granie. Niedużo brakowało abym na nich zakończył poszukiwania. Jeśli phonostage jest na tym samym poziomie obróbki dźwięku, to masz rcję, że to może być meta.

pozdr.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

umka, baza korekcji RIAA praktycznie dla każdej wkładki i każdej wytwórni płytowej.

Słuchasz płyt tak jak to słyszał reżyser dźwięku danej wytwórni.

Dla mnie to bajka i cel do osiągnięcia.

O tym, że to pre lampowe nawet nie śmiem wspominać bo w majty popuszczam :)

Tylko ja go właśnie poddaję procesowi upgrade'u. Wszystkie kondensatory elektrolityczne Mundorfa z serii MLytic HV i najlepsze kondensatory "sygnałowe" czyli Mundorf Supreme Silver/Gold/Oil, takie same jakie wsadziłem właśnie do mojego Unisona S6.

Tak więc będzie drożej :) ale na pewno półka dźwiękowa duzo wyższa. Aż sam jestem ciekaw jak wysoka.

Napisz kilka słów jak gra po upgrade i czy warto w niego inwestować. Komu zleciłeś prace (jeśli to nie tajemnica)?

>> masza1968

Domyślam się, że lampa w Twoim przypadku ma priorytet. Ale po tym japońskim klocku w torze, przekonałem się, że to kwestia aplikacji i może być ba..rdzo przestrzennie i życzę Tobie takiej mety.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Oj Piotr dostał od Was wiele rad. Ja zalecał bym umiar i powściągliwość w decyzjach. Zmienił się gramofon , zmieniła sie wkładka oraz kondensatory we wzmacniaczu. Zmian sporo i trudno się będzie do nich odnieść.Na pewno zmienił bym pre gramofonowe i nie bawił się w rasowanie obecnego.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

O

...weź potem sprzedaj takie

To na pewno jest problem .Wkładasz wiele- a sprzedajesz po cenie znacznie nizszej ,bo grzebane. Dobór klocków w analogu nie jest taki oczywisty , jest zbyt wiele niewiadomych co z czym zażre . Ja wyleczyłem się z pre lampowych , tych drogich też. Mam wzmak lampowy i to wystarczy( jak dla mnie oczywiście)
Gość masza1968

(Konto usunięte)

życzę Tobie takiej mety.

Dzięki, będę się starał ją osiągnąć jeszcze przed emeryturą :)

Kłamstwo audiofilskie !

Takie teksty to żonie i dzieciom gadaj a nie na forum.

Bądźmy silnej wiary ;)

Gość vasa

(Konto usunięte)

No to teraz trzeba posłuchać we własnym domku kilku dobrych preampów. Kupowanie czegoś "z polecenia" może się sprawdzić na początku ale nie na takim poziomie jakościowym.

Jeżeli ten Phase Tech jest osiągalny to można właśnie od niego zacząć.

A co do sprzętów "na całe życie" to takie się zdarzają. Wystarczy, że żaden następny nie jest istotnie lepszy od poprzedniego :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A co do sprzętów "na całe życie" to takie się zdarzają. Wystarczy, że żaden następny nie jest istotnie lepszy od poprzedniego :)

Mało prawdopodobne. Zupełnie zresztą jak z żonami :)

Jeżeli ten Phase Tech jest osiągalny to można właśnie od niego zacząć.

Ten jest lutowany dopuszczoną przez kolegów z UE cyną i jako jedno z niweilu urządzeń tej firmy może przkroczyć nsze granice.

A co myślicie o topowych phono z lat powiedzmy 90-ych? Jakieś propozycje? Ktoś ma na sprzedaż?

Jakoś nie uśmiecha mi się płacić 2 dychy.

BTW wkładkę kupiłem "na szybko" bo było "tanio".

Pozdro

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nie wiem kiedy on był wyprodukowany ale w zeszłą sobotę u znajomego słuchałem Manleya Chinook i jak za wzmacniaczami tej firmy nie przepadam tak to phonopre wywarło na mnie bardzo pozytywne wrażenie.

Grało plastycznym, pełnym, nasyconym i zrównoważonym tonalnie dźwiękiem.

Nie wiem tez ile kosztuje ale gra wybornie.

Na szybko znalezione na ebayu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdro

A pytanie z innej beczki: a jest jakiś polski konstruktor/firma, który robi hi-endowe phono stage?

Czyli cos tak jak gramofon Zontek.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na szybko znalezione na ebayu:

Takiego krella puściłem lata temu za niecałe 3000zł a tutaj trzeba 2kilo funciaków wyłożyć. A mówią, że na klockach się traci...

Przy zakupie używki zajrzyj jak wyglądają kondzie, możliwe, że na dzień dobry trzeba wymienić.

Co upgrade'u EARa. Ręczę że ten mod za ok. 1300 zł postawi go dźwiekowo na półce x2 czyli 10.000 - 15.000 zł.

Tutaj coś o EARe z VdH Colibri:

Ukryta Zawartość

Zapewne będzie dalej miał problemy z ograniem sprzętu ze stopniem wejściowym na FETach albo z topowymi konstrukcjami lampowymi ale mój koszt wyjdzie: 4.500 za EARa, 1.000 za lampy ECC81 Marconi i 1.300 za upgrade.

Na razie do czasu znalezienia docelowego takie coś będzie musiało wystarczyć. Upgrade kondów w S6 pokazuje, że to może być bardzo ciekawa droga.

Co nie znaczy, że nie będę otwarty na ciekawe hi-endowe używki :).

Pozdro

Tomaszewski-Linnart

Patrz Pan, o słuchawkowcach wiem a o phono stage nie. Posłuchamy.

Pozdro

Takiego krella puściłem lata temu za niecałe 3000zł a tutaj trzeba 2kilo funciaków wyłożyć. A mówią, że na klockach się traci...

Przy zakupie używki zajrzyj jak wyglądają kondzie, możliwe, że na dzień dobry trzeba wymienić.

Lata temu nie było tylu winylowych wariatów co dziś :).

Pozdro

Ukryta Zawartość

A co myślicie o topowych phono z lat powiedzmy 90-ych? Jakieś propozycje? Ktoś ma na sprzedaż?

Jakoś nie uśmiecha mi się płacić 2 dychy.

BTW wkładkę kupiłem "na szybko" bo było "tanio".

Pozdro

Ta Twoja wkladka to dla mnie jest jakiś koszmarek.......pisze serio.Wiesz co jest tanio-uregulowanie z babcią klozetową))

Co do usmiechania sie to te tego pre z Okopowej za dwie dychy biorę natychmiast.

Dobre granie z winylu jest dla cierpliwych i bogatych-taka jest prawda.

Ta Twoja wkladka to dla mnie jest jakiś koszmarek.......pisze serio.Wiesz co jest tanio-uregulowanie z babcią klozetową))

Widzisz ... ja się o niej nie wypowiem bo ... jeszcze jej nie sluchałem. Jak jutro zaloze na ramie i poslucham to moze cos napisze. Jak sie potem wygrzeje i poslucham to moze cos napisze.

A wogole to cisze sie, ze ci sie nie podoba ... pisze serio. Winyl dla bogatych polega tez na tym, ze nie wszyscy musza miec takie same wkladki. A w dobrym towarzystwie o gustach sie nie dyskutuje i ich nie komentuje. O kasie też.

Ta wkladka mi tez sie nie podoba bo jest bez czarnej bielizny, bedzie slaba gra wstepna, szkoda, mam nadzieje, ze od razu przejdziemy do rzeczy.

Ale ... jak rozumiem Twoj wpis miales okazję posluchac jej doglebnie i Twoj wpis opaty jest na Twoim doświadczeniu. Będę wdzieczny za wskazowki na co najbardziej zwrocić uwagę i dlaczego gra do doopy.

Na temat roznicy pomiedzy tanio, a "tanio" nie bede sie wypowiadac bo jest wzgledna ale ... dam przyklad:

dla mnie 2 zyla z babcią klozetową jest tanio. A 24 tysie na kolibra tez jest "tanio".

Pozdro

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A 24 tysie na kolibra tez jest "tanio".

Czekaj, czekaj... pytam z ciekawości i bez żadnej broń Boże zaczepki.

Dałeś 24 kafle (nie wiedziałem, że ten cudak z wyglądu tyle kosztuje) za wkładkę i dwie dychy na pre to za dużo?

pmcomp, jeśli ten VdH gra tak jak kosztuje to pre za 40 tyś może być dla niej mało.

Czekaj, czekaj... pytam z ciekawości i bez żadnej broń Boże zaczepki.

Dałeś 24 kafle (nie wiedziałem, że ten cudak z wyglądu tyle kosztuje) za wkładkę i dwie dychy na pre to za dużo?

pmcomp, jeśli ten VdH gra tak jak kosztuje to pre za 40 tyś może być dla niej mało.

Ile dalem ? Nie pamietam ... sorry ... ach te żony.

Przecież napisalem powyzej ze jestem pusty ... musialem Jej kupic czerwone korale.

Ale .. wyszedlem z zalozenia, ze do dobrego i drogiego garniaka powinna byc droga i dobra wkladka, a jak twierdzi stary audiofil bedzie tylko droga. Na drogi i dobry pre przyjdzie jeszcze czas.

Pozdro

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.