Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głosniki Audio Mega czy Roadstar

rzeszot

Rekomendowane odpowiedzi

Pomóżcie mi co lepiej kupic głownie chodzi mi o bas i o czystość Kolumny firmy Audio Mega Dragon 250 czy może

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Z dwojga złego wolałbym Roadstara - przynajmniej marka jako tako znana.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Paulinko i m4c

Przeczytajcie sobie wątek pt. Czytać się nie chce autorstwa KoRnika.Kilka godzin temu pisał o tym, co wy właśnie wyczyniacie.

Drwienie z ludzi, którzy nie znają się na jakiejś dziedzinie zaspokaja tylko ii wyłącznie próżnoś- autorów drwin.

Pozdrowienie przesyłam

Stempur

o racja! Stempur ma racje!

skąd czlowiek który trafił na to forum, i nie ma zielonego pojęcia o audio ma wiedzieć że Audiomega to szajs, Kody już ujdą a JMLab to hi-end?

oni zadają takie pytanie bo nie ma im kto pomóc, a my zamiast im pomóc się naśmiewamy. Lepiej w prosty sposób wytłumaczyć że to szajs i zeby rozejrzeć się za czymś innym a nie pisać żeby uciekał...

No właśnie, w weekend będąc w Conforamie obserwowałem jak młody człowiek odkręcił gałkę taniego amplitunera i wsłuchiwał się z fascynacją na twarzy w dudniące łupłupłup dobiegające z podłączonych Altusów 200. To chyba lepiej niż by miał dojść do wniosku że na dobry zestaw go nie stać, więc łupłupłup zrobi sobie na stadionie podczas meczu.

bardzo przepraszam, wcale z nikogo nie chcialam drwic - odpowiedz byla na propozycje wyboru - bo nie ma zadnego sposrod obu opcji glosnikow. ale wcale nie mialam zamiaru nikogo zniechecac.

tak swoja droga to chyba najdziwniejsze forum swiata, na ktorym watek przy watku omawia sie glosniki za 400zl (nowe!) i interkonekt za 30 tysiecy...

coz, pozdrawiam :-)

paulinka

a ludziom nie ma kto pomoc, bo rynek audio jest paskudnie zdominowany przez wszystki haj-endy sprzedawane za grosze na allegro. jak audiomegi mozna bylo kupic na gieldzie samochodowej, to kazdy chyba rozumial ich jakosc. a teraz wystawione sa obok wielokrotnie drozszych, a czesto uzywanych kolumn, ktorych nikt nie reklamuje jako "pierwszy krok do haj-end" czy "wejscie w swiat audiofilii". na wyzszym stopniu sa sklepy "supermarketowe" ktore wciskaja pioniery czy altusy za 500zl za pare jako super. a jeszcze wyzej sklepy dla nielicznych, w ktorych jezeli nawet fachowo doradza, to i tak ceny maja dla wybranych.

szkoda, ludzi sie nabiera bezwstydnie, to potem na forum ktore odnajduje sie wpisujac w googla "audiofil" lub przynajmniej "hi-fi" pojawiaja sie skolowani przez wszechobecny haj-end ludzie....

• Redaktorzy

To nie są drwiny, po prostu męczące jest pisanie wciąż tego samego, zwłaszcza że jest to o gównie. Ale z drugiej strony wynika, że pzrychodzą do nas wciąż nowi ludzie, którzy potrzebują porady na poziomie podstawowym, którą trzeba im dać. A więc: Audio Mega jest nazwą firmową niezwykle niskiej jakości zestawów głośnikowych, sprzedawanych w internecie i na bazarach. Wykonywane są na głośnikach nieznanego pochodzenia, i tandetnie sklecone. Najlepiej grają na chodniku, pomiędzy skrzynką kartofli a kradzionymi radioodtwarzaczami samochodowymi (w takich warunkach są sprzedawane w Warszawie). Oprócz tego producenta, istnieje jeszcze kilka wytwórni tej klasy, oferujących podobny wyrób, zwykle bardzo dużych rozmiarów, za niezwykle małe pieniądze. Nabywcami zwykle są bardzo młodzi ludzie, słuchający bardzo głośno tandetnej muzyki z tandetnego sprzętu. Taką kolumnę (wówczas pojedynczo) można również położyć sobie na tylnej półce Poloneza. Bardzo głośno wtedy wali. Co do Roadstar, to to zdaje się że produkuą omalże-bezfirmową elektronikę samochodową. Nie spodziewałbym się niczego szczególnego po kolumnach takiego producenta, zwłaszcza że to zapewnie nie producent, tylko również nazwa firmowa.

=>rzeszot

Jezeli jestes w stanie dorzucic dwie, trzy stowki to proponuje Kode:

Ukryta Zawartość

W porownaniu do Audio Mega czy Roadstara, Koda to HI-END w tym przedziale cenowym.

Oczywiscie przed wyborem polecam posluchac.

Pzdr

Ukryta Zawartość

więc stałem sie chyba nieszczęsnym posiadaczem tych kolumn,(audio mega) pech chcial ze dzisiaj przyszly i dzisiaj czytam te posty :-/

no coz przyjdzie mi teraz tylko wpakowac w kat i niech se tam grają.

ale widze roznice w porownaniu z kolumnami mojego kolegi , firmowymi philipsa o wiele mniejszymi .

jednak chwyty marektingowe robią swoje, a gdyby nie tacy ludzie jak ja to opinia o tych kolumnach byłaby nieznana (no moze mało znana ) ;)

ale czemu akurat teraz trafilem na to forum chrrrrrr

po co i po co,

co jest grane w ogóle ????

czy to forum dla wszystkich do cholery ??

czy tylko dla wybranej garstki Audiofili ????

nie kapuje tegoi shcematu,

jak ci nie pasi to nie odpowiadaj proste jak drut !!! i daj żyć innym czlowieku, chyb że jestes małpą która nie rozumie podstawowych zasad interpersonalnej komunikacji miedzyludzkiej !

może wymyślicie test pytań na któe będzie trzeba odpowiedzieć przed zarejestrowaniem sie na forum, to by rozwiązało te wasz śmieszne problemy "a po co odisujesz",

kompletna paranoja !

Rzeszot >>

Ostatnio bylem w MediaM. Maja tam nowa linie najtanszych kolumienek podłogowych tonsila. Nazywa sie to Duet i ma 16cm głosnik basowy+ tweeter. Z tego co czytalem na forum KD to gra całkiem znosnie. Co najlepsze cena :

100zł/szt !!!! ZA PODŁOGOWCA !!!

W tej cenie nie ma konkurencji! Kazdy roastar czy inne mało znane chinskie badziewie odpadnie bo tonsil to chociaz Hiendu nie robi to jednak troszeczke sie na budowaniu kolumn zna.

Ja sobie je kupuje jako glosniki do kompa :)

pozdr

neuter-tak jest, jest to forum dla osób poszukujących najwyższej wierności odtwarznia.

Nie rozumiem Twojego zdziwienia.

Gdybyś dokładnie czytał wpisy,wiedziałbyś ,że tego typu wyroby nie mają tutaj szerszego zainteresowania.

Śmiecenie Forum jest nie na miejscu.

Składnica G.......A ?

Użyj Gogla ,to super wyszukiwarka-na pewno pomoże Ci w znalezieniu odpowiedniego adresu.

Forumowicze-przepraszam ,ale mnie poniosło.

Kolejnych Audiomeg już nie znoszę!!

tylko dla tych obłudnych-> i przepraszam za to gfadanie o niczym i nie na temat ale musze to napisać.

po za ytm drodzy fachowcy. ludzie którzy sięnie znają zasługująna pomoc bo każdy jest specem we własnej dziedzinie, i narzekanie typu "jezu !!!! to juz tyle razy bylop, nie chce mi sie pisac juz, przeciez kazdy wie ze Audio Mega to syf " etc. jest obłudą i ignorancją, tak jakby te fakty były czymś nieprzeciętnie oczywistym jak to że słońce jest jasne, ale kiedy Ty będziesz potrzebował pomocy biologa bo Twoja bliska osoba zachoruje, i ktoś Ci wtedy odpowie "przecież to oczywiste co robic w takim przapadku" wtedy poznasz to uczucie naiwności i niewiedzy, zakłopotania i bezradności.

aż sam pluje sobie w brodę że pisze to co pisze bo niektórzy wydają się być wielkimi specjalistami ale okazują się być małymi ludźmi.

i czy naprawdę nie prosciej byloby napisac ponownie pare słów na temat niż pare słów narzekania i gdekania bezsensownego "że to już bylo milion ray na forum", oblicz ilość liter wyjdzie na to samo,.albo rzuć linka wyjdie jeszcze mniej !!! ale nie ludzie lubią prowokować, lubią się kłócić i stawiać na swoim, prościej i chętniej jest powiedzieć "odwal się" niż "tak pomogę Ci". masz tutaj chociaż linka jednego małę go tyćkiego linka (ctrl+c , ctrl+v -> to rzeczywiście wymaga nie lada wyśiłku), a szukającemu (ktory bardziej zabłakany niż leniwy !) oszędza nerwów i czasu,

haha jasne, wpisy....zapomnialem. to zrobcie jakies specjalne testy jak wspomnialem zeby tacy ludzie jak ja wieecj sie nie kompromitowali,. albo zrobcie to forum prywatnym, bo widze ze to forum wy sami oznaczyliscie i nadaliscie mu etykiete

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.