Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilski...router :)

Lord Rayden

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

No co się dziwić jak ktoś publicznie zaczyna mijać się z prawdą. No i jeszcze z takim poziomem ignorancji to co się dziwić.

Oj Koledzy z Wami to się w ogóle nie da dyskutować. Mogę tylko na wasze rozważania spoglądać z drwiącym uśmieszkiem tego jedynego wtajemniczonego. Bo skoro widzę, że Ziemia jest płaska i słońce krąży wokół niej, o czym zresztą przekonałem się organoleptycznie, to tak właśnie jest i basta. Jak to szło... "Dla mnie liczy się tylko organoleptyka" - jak coś widać, to zakładam że tak jest.

Albo dalej.... "A o to, dlaczego tak jest, niech się martwią ci, którzy uważają inaczej." Na przykład jakaś tam bzdurna NASA i inne podobne wynalazki, niech się martwią o to dlaczego uważają, iż Ziemia nie jest płaska, skoro widać że jest.

A tak poważnie, moi drodzy, dyskusja jest o tyle pozbawiona sensu, że pewnych postaw i przekonań nie da się zmienić, są zbyt głęboko zakorzenione i "zanalogizowane". A wątek i tak poleci do śmietnika. Jeszcze tylko tekst pojawi się o audiofilskim powietrzu, przez który odbywa się propagacja audiofilskiego sygnału WiFi z audiofilskiego punktu dostępowego i sru.... w zaświaty wątek. Założymy się?

Przecież może być tylko jedna słuszna racja i jeden słuszny punkt widzenia. Porządek musi być zachowany. Nie inaczej.

bo przecież to widzę. Możecie o tym rozprawiać bez końca. Żadna NASA ani inna

Nie ma takiego bo nie ma po co.... a jesli ktos sprzedaje pod przykrywka audiofilizmu to tylko kolejny sprytny biznesmen ktory naciagnac chce technonoobow ze.zlote wejscia i ciezka obudowa i cena 20x wieksza od zwyklego poprawi dzwiek.

chwilowy brak działalności w audio.

Nie ma takiego bo nie ma po co.... a jesli ktos sprzedaje pod przykrywka audiofilizmu to tylko kolejny sprytny biznesmen ktory naciagnac chce technonoobow ze.zlote wejscia i ciezka obudowa i cena 20x wieksza od zwyklego poprawi dzwiek.

Weź się nie ośmieszaj. Jeszcze powiedz, że audiofilski kabel lan Denona to ściema.

Weź się nie ośmieszaj. Jeszcze powiedz, że audiofilski kabel lan Denona to ściema.

Technonoobie zapisz sobie na scianie i czytaj codziennie ze technologia sieciowa uniemozliwia zastosowanie urzadzen ktore daja wiecej lub mniej bledow w przesyle sygnalu kazde urzadzenie ma i tyle samo ZERO jedynie rozni sie szybkoscia zabezpieczeniami sila sygnalu wifi i innymi parametrami technicznymi ale.jakosc sygnalu jest zawsze taka sama a wiec bezbledna a wiec nie ma zadnych audiofilskich urzadzen sieciowych to sciema dla technonoobow zeby ich okrasc w mysl zasady glopi to niech placi

chwilowy brak działalności w audio.

ponoć sprzedają na allegro szwajcarskie alpejskie powietrze krystalicznie czyste w puszkach lub słojach napełniane 24h wcześniej :)

a powietrze w puszkach polecam, szczególnie do czyszczenia wentylatorkow w kompie... tylko na litość, nie wygrzewajcie pojemnika!

Panowie - ktoś jeszcze się zdenerwował i napisał do HighFidelity. Ciekawy list i ciekawa odpowiedź.

Ukryta Zawartość

Proponuję zwrócić uwagę na pytania :

"Po pierwsze chciałbym zadać zasadnicze pytanie: do czego został podłączony kabel? W teście pisał Pan o routerze, może Pan podać jakieś szczegóły?"

"Stąd też pytanie o router (a tak na prawdę o switch) które zadałem na początku. Jakim cudem ów kabel miałby poprawić cokolwiek, skoro został wpięty do zwykłego switcha? Ze zwykłymi gniazdami RJ45, ze zwykłą elektroniką, bez żadnych cudów-wianków? Nawet gdyby ów kabel miał wpływ na dźwięk, cały zysk zostałby stracony w "nie-audiofilskim" urządzaniu sieciowym skonstruowanym z myślą o sterowaniu ruchem w sieci opartej na "zwykłych" kablach. I dla mnie jest to koronny dowód na to że poprawa dźwięku nastąpiła znacznie dalej niż w kablu, bo w mózgu odbiorcy."

Damy im odpór, tym, tym technokratom jednym.

Ukryta Zawartość

technologia sieciowa uniemozliwia zastosowanie urzadzen ktore daja wiecej lub mniej bledow w przesyle sygnalu kazde urzadzenie ma i tyle samo ZERO

Eeeee bzdura. Pojawienie się błędów powoduje retransmisję (w TCP/IP, w UDP nie ma kontroli), poza tym jest kwestia dostępu do medium - z wykrywaniem kolizji (ethernet) lub nie (WiFi).

• 5 miesięcy później...

Wklejam tutaj bo na KD nikt nie mógł Mi pomóc

akiej klasy DAC może być w rx-v771 ?? pytam bo 771 odtwarza pliki FLAC jestem ciekawy czy jakość będzie porównywalna chociażby z cd-n500.

i jeszcze jedno (może głupie ) mam daleko router od sprzętu grającego (10 m) czy jakość audio pogorszy się poprzez zastosowanie tak długiego kabla czy zastosowanie YWA-10 będzie lepsze ?? ( po Wi Fi jakość stereo da radę ??)

Przez weekend męczyłem 771 z edimax 3g-6200n i coś jest nie tak Siec WLAN jest OK laptopy w domu pracują bez problemu po WI FI a 771 podłączony kablem do LAN zacina się co chwilę ,

na radiu internetowym buforuje gra 1 do 2 min Lan gaśnie i du.a ,czasami jak z powrotem zaświeci to gra dalej a czasami trzeba pilotem 771 return lub cokolwiek żeby zaczął gadać z powrotem , z odtwarzaniem z PC po WI FI tak samo -przy MP3 dłuzej pogra przy FLAC krócej - Wydajność rutera ??!! PC ??

Jeżeli ten ruter jest za cienki to poproszę o jakąś rozsądną alternatywę ( musi byś z 3G - brak internetu z kabla )

Czy ktoś korzysta z routera Netii jako partnera dla Nasa ? Czy się go konfiguruje jakoś z Nasem ?

To Netia ma swój router? Nie wiedziałem...

Ja mam Netię, jako dostawcę, ale router Linksys'a

Audiofilski...router :)

Uważam, że to niestety bzdurnie postawiony temat.

Wypada napisać czego nikt chyba nie podkreślił dosadnie,

że do połączenia kablem np na linii komputer<=>NAS nie potrzeba wcale routera!

Do tego potrzebny jest jedynie tzw koncentrator, przełącznik z angielskiego switch, najlepiej o prędkości 1 GBit.

A do switch'a można podłączać praktycznie wszystko co ma gniazdko na wtyk RJ45, czyli np: modem, router, komputer, serwery dysk. NAS, radiowe Access pointy, itp.

Oczywiście ileś tych wymienionych urządzeń podłącza się często do domowego routera, ale tylko za pomocą switcha który często w nim jest wbudowany.

Warto tez napisać, że router wcale nie musi mieć wbudowanego switcha!

Wszyscy którzy myślą o wpięciu NAS do swojej sieci nie muszą wymieniać najczęściej 100-megabitowych Routerów, ale wystarczy, że sobie kupią 1-gigabitowy switch. Do tego switcha można wszystko powpinać i będzie działać:)

• 2 tygodnie później...

Chodzi o Netia Spot.

Po co ten ironiczny bełkot ?

Kolego, daruj sobie takie komentarze.

Korzystam z Netii od 13-stu lat i nie wiedziałem, że mają coś takiego, jak Netia Spot. Chyba mogłem, prawda?

Grzeczność wymagałby zatrzymać Ci się na pierwszym zdaniu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.