Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-V673 Jaki Zestaw Kolumn

Tomasz Mroziewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jak w temacie mam dylemat z wyborem kolumn kina domowego do w/w elektroniki. Przymierzałem się do Quadral Quintas 6000 set, lecz od jakiegoś czasu oferują tylko w kolorze czarnym ( zależy mi na zestawie w kolorze cherry lub podobnym ), mam do wyboru również Heco 701/201/101 ( tu juz lepiej bo jest w tej kolorystyce ), myśle również o Dali Concept 6. Wszystkie zestawy kręcą się w granicach 5 tyś. zł. z elektroniką w cenie oczywiście. Co byście Doradzili Drodzy Forumowicze?? Może coś całkowicie innego, jakieś propozycje ??

https://www.audiostereo.pl/topic/96655-yamaha-rx-v673-jaki-zestaw-kolumn/

Witaj,

nie podałeś wielkości pomieszczenia oraz wykorzystania zestawu (muzyka / film). Zakładając pomieszczenie wielkości 20-30m2 oraz pełną uniwersalność zestawu, zdecydowanie sugerowałbym do amplitunera Yamaha RX-V673 posłuchać kolumny Monitor Audio serii MR. Bardzo dobrze zagrałyby także Dali Concept, ale dostępne są już tylko modele czarne. Ewentualnie zwróć uwagę na kolumny Jamo serii C np. C405, C407 lub C605. Są to zupełnie inne modele jak popularne S606.

Zapraszam na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnej konfiguracji

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

marantz NR1602 + Indiana Line Nota 5551C

http://indianaline.rafko.pl/produkty.php?sr=nota&pr=Nota%205551C

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

kolega w zapytaniu napisał, że wzmacniacz to już ma a szuka samych kolumn dlaczego zatem polecacie mu całe komplety?

dlatego, że szuka zestawu kolumn kina domowego z elektroniką do 5 tys, a Yamahy z tego co napisał, jeszcze nie zakupił.

napisałem o Marantzu, bo do Yamahy poleciłbym Roth Audio - ale wyjdzie sporo drożej. Z jednej strony warto, z drugiej, ciężko przeciągnąć budżet o tysiaka lub dwa.

Jak się czyta szybko to się czyta źle.

Uważnie przeczytałem raz jeszcze i pięknie zagra jeden z zestawów:

Marantz 5006 + Dali Concept

Harman AVR 265 + Monitor Audio MR

Denon 1913 + JBL Cinema PAck

To jest extra zestawienie w dowolnej konfiguracji - ale oczywiście jeśli jest możliwość doradzam odsłuch.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.