Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

- jeszcze raz mf-100 i Peggy Lee - pierwsza dama swingu - zadziwiające jakie piękne prądy potrafi to prymitywne ostrze wygenerować z czarnego placka - potem wystarczy je tylko wzmocnić i dołączyć głośniki :) - inżynierowie usilnie pracują aby to samo potrafił laser - życzę im powodzenia :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

Nieładnie mister kaczka,że olałeś mój komentarz...

- dzięki :) - kaczka118 jesli chodzi o ścisłość - słaby jestem zresztą w angielskim, to gwoli usprawiedliwienia :) - a dzisiaj dwa topowe zespoły z lat 60-tych - to były czasy ! dobra muzyka i winyl ! czegóż chcieć więcej ?

(Excel)Łaaaał! Masz inne płyty Accept?

Ukryta Zawartość

Może być?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

- muszę się Wam przyznać, że popełniłem małą mistyfikację - taki niewinny żarcik na Prima Aprilis :) - mam nadzieję , że mi wybaczycie - otóż źródłem sygnału w moim klipie z postu 1057, nie jest winyl, tylko kaseta magnetofonowa Ferrum Forte C90 zacnej firmy Stilon :) Nagrana została chyba w końcu lat 80-tych z radia gdy jeszcze nadawało ono dobrą jakością - kaseciak szuflada MDS 442 - to łojenie zresztą bardzo mi się podoba i dowiedziałem się przy okazji, że to zespół Accept - będę polował na ich płyty :) Ale wszystkie moje pozostałe klipy są z gramofonu ! pozdrawiam...

ps. oczywiście informacja o tym moim niecnym postępku jest w klipie, ale pod sam koniec...

źródłem sygnału w moim klipie z postu 1057, nie jest winyl, tylko kaseta magnetofonowa

Sam korzystam cały czas z dwóch kaseciaków, celebry przy nich jest prawie tyle samo co przy gramofonie, no i te piękne kasetki z epoki

dowiedziałem się przy okazji, że to zespół Accept - będę polował na ich płyty

Dobry rock, zainteresuj się na początek tytułami: Metal Heart, Metal Master, Russian Rulette, Restless and wild (na czarnych labelach RCA brzmi to bardzo dobrze)

muszę się Wam przyznać, że popełniłem małą mistyfikację - taki niewinny żarcik na Prima Aprilis :) - mam nadzieję , że mi wybaczycie - otóż źródłem sygnału w moim klipie z postu 1057, nie jest winyl, tylko kaseta magnetofonowa Ferrum Forte C90 zacnej firmy Stilon :)

jak na Stilonkę i nagranie z radia, to nawet nieźle; pamiętam dobrze te czasy i ślęczenie przy radiu; mam ponagrywane fragmenty LP3 z tamtych lat; metal to nie moje klimaty, ale Metal heart Acceptu to jedno z nielicznych nagrań z tego gatunku, które wpada mi w ucho, a ten motyw na gitarze po drugiej zwrotce to wręcz uczta dla uszu; mam w planach kupno winyla z tą nutą i spróbuję "przepuścić" to przez szerszą, niż w kasecie, taśmę

<br />To kawałek Metal Heart z płyty o tym samym tytule. <br />
ok, dzięki - to wiem już na jaką płytę się czaić - i w końcu znalazłem to na YT :)

Accept, potem stary Helloween, Judas Priest, Saxon...

Excel, jeszcze będą z Ciebie ludzie :)

A niedawno Excel pisał, że Laskowski i "Beata" to jest to!

Z niekłamaną przyjemnością śledzę ten wątek, mimo że muzyka nie moja. Ale pozytywne zaskoczenia się zdarzają. Kto wie co jeszcze się stanie? Może Venom? Może Celtic Frost? Może Bathory? - takie moje nieśmiałe sugestie:)

Spokojnie.

Najpierw NWOBHM.

Potem niemiecki speed.

I dopiero trash.

Po Saxon, Diamond Head, Scorpions i Iron Maiden, pora na Scanner, Mercyful Fate, Sodom.

Ech...

Rozmarzyłem się :)

Wątpię czy Excel pokocha ten metal.To trzeba mieć we krwi, z tym się trzeba urodzić.Accept "Metal Heart" może się podobać ze względu na solówkę z fragmentem "Dla Elizy" wiadomo kogo.Utwór jest uważany za chałturę mistrza:) Większość osób nie słuchających tego typu muzyki z przyjemnością nastawi ucha jeśli zapodamy Metallikę w bardziej balladowym repertuarze,ale przy mocniejszym pierdalnięciu czmychnie gdzie raki zimują.Bez urazy Excel.Pozdro!

- tak - wydaje się, że paul67 najtrafniej to podsumował - metal to nie moje klimaty - ale pewnie kupię jakąś Metaliccę i Gun's and Roses - podoba mi sie np. November Rain i gitara Slasha - natomiast nazwy zespołów które wymienił jajacek nic mi nie mówią, ale obiecuję, że sprawdzę na YT :) - dziś znowu wydałem troche kasy na płyty, tym razem w lepszym sklepie - Santana, Chris Rea i francuska la składanka z topowymi kawałkami jazzowymi: 2 podwójne LP ! pzdr.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

E, co to za metal. Wrzucam niniejszym- zniesmaczony niemal- na talerz "The Roots" Sepultury.

Excel masz coś w kolekcji od brazylijskich chłopaków?

http://www.youtube.com/watch?v=rUlT0yW3h0U

wrzucam fotki dzisiejszych zakupów, juz po wstępnych odsłuchach - muszę powiedzieć, ze tym razem jestem bardzo zadowolony :) - sepultury nie mam - to Brazylia ?

Ukryta Zawartość

post-25310-0-21332400-1365021453_thumb.jpg

post-25310-0-09883300-1365021469_thumb.jpg

post-25310-0-75642200-1365021487_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.