Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

w tym wątku będę prezentował swoje filmowe produkcje, bo nie ukrywam, że ostatnio bardzo mnie to pasjonuje, a materiału jest dosyć sporo :)

na początek Brenda Lee

excelvinyl winylmania blog szukaj

https://www.audiostereo.pl/topic/96690-excels-audio-nirvana-tylko-winyl/

Dodaj jakieś efekty pirotechniczne,bo tak to nuda.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Jak patrze na ten headschell od Unitry ktory jest ,,fabrycznie,, przekoszony to naprawde nie rozumiem po co go instalowac do tego gramofonu?

Ustaw wkladke na oryginalnym lub normalnym z mozliwoscia justowania i wtedy przynajmniej bedzie prawidlowo ,rowniez VTA.

robix

Myślałem o czymś bardziej radykalnym.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Jak patrze na ten headschell od Unitry ktory jest ,,fabrycznie,, przekoszony to naprawde nie rozumiem po co go instalowac do tego gramofonu?

Ustaw wkladke na oryginalnym lub normalnym z mozliwoscia justowania i wtedy przynajmniej bedzie prawidlowo ,rowniez VTA.

robix

Już próbowałem go przekonać, ale jak by lał na ścianę:-)

On doskonale wie, że na prawidłowym head shell;u i ustawionym ramieniu, musiałby zakopać MF-100 w ogródku i zakopać szpadel:-)

Excelu, zrób krok dalej! Podłącz się do sieci www live! Bo kcemy z rozdziawionymi gębami patrzeć jak słuchasz na Universumie! Wiesz, na takiej zasadzie, jak przez live-camera podgląda się co bociany w gnieździe robią albo miśki w gawrze.

Pozdro,

Yul

Excelu, zrób krok dalej! Podłącz się do sieci www live! Bo kcemy z rozdziawionymi gębami patrzeć jak słuchasz na Universumie! Wiesz, na takiej zasadzie, jak przez live-camera podgląda się co bociany w gnieździe robią albo miśki w gawrze.

Pozdro,

Yul

Albo rozbierające sie panie :D

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

- dzięki za wszystkie opinie i uwagi - koszyczek nie problem, nawet jeden mam taki "normalny" z dziurkami - może zamontuję tam mf-kę - na razie nie mam gotowego materiału, zatem wrzucam tylko Roya Orbisona - z drugiej strony nie jest łatwo coś w miarę dobrze nagrać, odrzutów jest cała masa - zależy to od wielu czynników, jak umiejscowienie kamery, rodzaj muzyki,płyta, poziom głośności itd. Ale winyl gra i zabawa trwa :) Szkoda, że nas tak mało - nie mogę pojąć jak ktoś kto słucha muzyki, może nie docenić winylowego brzmienia ? - chyba nigdy o tym i tego nie słyszał ? - jest jakieś inne wytłumaczenie ? pzdr.

taki temat to na bocznice, bo nic raczej sie z niego nie dowiemy ...

Cóż za perfidny wpis. Drogi Davis, to nie jest wątek poradnikowy, to jest wątek AUTORSKI naszego excela. Nazwa wątku całkowicie oddaje treść i przesłanie z jakim nasz Drogi Autor powołał go do życia.

Bardzo proszę, po wiedzę poklikaj se w wyszukiwarce zamiast czynić wyrzuty Piewcy analogu jakim jest nasz excel;-)

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Ja tam dziękuję Excelowi za jego wątek i zamieszczenie w nim Brendy Lee.... przypomniało mi to, że dziś piątek... to może wieczorkiem jakaś brendy ( czy to wątek dla osób pełnoletnich?) w smukłej, butelkowej postaci się objawi. Co umożliwi mi dalsze śledzenie tego ekscytującego, muzyczno filmowego wątku :)

Excelku i może troszkę golizny. O ile możliwe w przewadze damskiej prosze. Trzymam kciuki za wątek.

Jak zawsze serdecznie W.

vlado, nie pitol, chyba umiesz sobie znaleźć odpowiedni materiał w sieci ? - jak masz z tym problem to Ci podeślę parę linków na priva :)

ps. kumulacja w lotku...

Cóż za perfidny wpis. Drogi Davis, to nie jest wątek poradnikowy, to jest wątek AUTORSKI naszego excela. Nazwa wątku całkowicie oddaje treść i przesłanie z jakim nasz Drogi Autor powołał go do życia.

Bardzo proszę, po wiedzę poklikaj se w wyszukiwarce zamiast czynić wyrzuty Piewcy analogu jakim jest nasz excel;-)

- tak vlado, prawidłowo odczytałeś moje intencje - serdeczne dzięki - to podnosi na duchu :)

taki temat to na bocznice, bo nic raczej sie z niego nie dowiemy ...

Davis, mało mówisz, ale bądź łaskaw wypowiadać się w swoim imieniu.....- i włącz polską czcionkę..

- dzięki za wszystkie opinie i uwagi - koszyczek nie problem, nawet jeden mam taki "normalny" z dziurkami - może zamontuję tam mf-kę - na razie nie mam gotowego materiału, zatem wrzucam tylko Roya Orbisona - z drugiej strony nie jest łatwo coś w miarę dobrze nagrać, odrzutów jest cała masa - zależy to od wielu czynników, jak umiejscowienie kamery, rodzaj muzyki,płyta, poziom głośności itd. Ale winyl gra i zabawa trwa :) Szkoda, że nas tak mało - nie mogę pojąć jak ktoś kto słucha muzyki, może nie docenić winylowego brzmienia ? - chyba nigdy o tym i tego nie słyszał ? - jest jakieś inne wytłumaczenie ? pzdr.

to ja poprosze jakis link co i poza granicami (k)raju klika i sie uzywa bo tu gdzie przebywam, a kraj jest dziki, lokalny zaiks nie pogodzil sie z mysla ze na wartosciach intelektualnych stracic moze. coby smieszniej bylo, pierwszy, wklejony film dziala.

aha, a na wyszukiwaniu w youtube MOV04919 strasznie duzo wynikuw wyskakuje..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

vlado, nie pitol, chyba umiesz sobie znaleźć odpowiedni materiał w sieci ? - jak masz z tym problem to Ci podeślę parę linków na priva :)

ps. kumulacja w lotku...

w dzikim kraju tez

- tak vlado, prawidłowo odczytałeś moje intencje - serdeczne dzięki - to podnosi na duchu :)

Davis, mało mówisz, ale bądź łaskaw wypowiadać się w swoim imieniu.....- i włącz polską czcionkę..

nie zawsze sie chce bo "upolszczenie" czasem bardzo nie gra z layoutem klawiatury..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.