Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

- wspomnienia z PRL-u - o ten pięciopłytowy set w byle jakich okładkach, stoczyłem kiedyś zażartą walkę na allegro - ale warto było, sporo fajnych kawałków...

excelvinyl winylmania blog szukaj

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Dziś picie czerwonego Jasia byłoby dla mnie karą, a ty taki wynalazek wyszukałeś :)

Są takie chwile w życiu prawdziwego mężczyzny, że wypić z tym czy owym trzeba natychmiast ale organizm jest jeszcze w stanie z dnia poprzedniego :)

Wówczas trzeba dokonać zbrodni i zmieszać ten wykwintny trunek z popularnym płynem odrdzewiającym. I szczerze powiem, że mój żołądek wówczas toleruje tylko czerwonego.

Są takie chwile w życiu prawdziwego mężczyzny, że wypić z tym czy owym trzeba natychmiast ale organizm jest jeszcze w stanie z dnia poprzedniego :)

Wówczas trzeba dokonać zbrodni i zmieszać ten wykwintny trunek z popularnym płynem odrdzewiającym. I szczerze powiem, że mój żołądek wówczas toleruje tylko czerwonego.

Masza, Ty tak serio pijasz te trunki co na foto na poprzedniej stronie były? Nie prościej wziąć garść kory dębowej do ust i popić to rozcieńczonym spirytusem? :)

Pozdro,

Yul

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nagminnie myszowatej nie pijam ale od czasu do czasu kilka szklaneczek z lodem (bon ton mam w dupie, nie pijam ciepłego ankoholu :)) można w siebie wlać :)

Poza tym po myszowatej kac mnie nie trzymie :)

Ale żeby excel nie posądził mnie o trollowanie, musi być na temat.

http://www.youtube.com/watch?v=dI4a3YqyF_c

Czerwone Gitary - Muza SX 1762 stereofoniczna, chyba z końca lat 70-tych, bo kosztowała 80 zł - całkiem nieźle nagrana...

- witam - dzisiaj dwie zagraniczne starocie z całkiem różnych gatunków muzycznych - blues nieznanego zespołu, który dosyć mi się spodobał i Dean Martin...

- na razie zostaję przy panasonicu - czy lepiej gra od mf ? może w pewnych aspektach tak w innych nie - znudziło mnie już przekładanie tych handsheeli - pora posłuchać muzyki...

- trochę jazzu - Stańko i Dizzy Gillespie - co ciekawe płyta Suprahonu z 1975 r. ale nagrania z lat 1954 - 59, co mnie zaskoczyło, bo są całkiem niezłej jakości...

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Z igłą wysuniętą jak szczęka Gmocha.

To chyba jakis manifest. MF 100 nawet do góry nogami zagra hajendowo i basta!

Swoją drogą, dziś w XXI wieku, gdyby nowa Fonica zamiast rżnąć Transrotora, poprawiła takiego Adama mogłoby być naprawdę ciekawie.

kupiłem dziś dwa Chopiny po 3 zł. - praktycznie nówki - jeden Zimerman Muzy i Wolfram Wifonu - zacne płyty ..

przedstawiam też orkiestrę Jamesa Lasta - rajski ptak - solo na fletni pana - Horea Crishan:

oprócz Shadowsów, Spotniksów, Beatlesów, Brubecka, Presleya, polish i nie-polish jazzu oraz wielu innych fajnych rzeczy, zbieram też płyty Jima Reevesa...

- Polska w latach 70-tych była jednym z centrów światowego jazzu, świadczy o tym chociażby fakt, że raczył dla nas grać sam mistrz Dave Brubeck ! - zostało to uwiecznione na płycie Muzy - przy okazji Szukalski i zbliżenie referencyjnej wkładki podczas pracy /Urbaniak/

- żeby nie przynudzać tym jazzem, to 3 kawałki z białego albumu - dłam kiedyś za niego ponad stówę, ale mint-nówka...

- Kabaret Starszych Panów - miałem przyjemność oglądać na żywo, kolega miał Alladyna z pilotem na kablu - dlaczego teraz nie nadaje się nazw telewizorom ? - piękne lata 60-te - Beatlesi na topie, na pocztówkach i w radiu AM, później FM na własnoręcznie zmontowanym odbiorniku superreakcyjnym podłączonym do Pioniera /schemat w Młodym Techniku/ - koszule "non-iron", krawatka bukle i oczywiście ortalion /kolega miał oryginalny włoski i bardzo mu zazdrościłem/ - prywatki, Mały kwiatek Becheta,wino 17 zł - ech łza się w oku kręci - w TV Zorro i Święty z Moorem - teraz Alex ...jakość obrazu nieporównywalna, ale co z tego - a jakie były papierosy !: Giewonty, Mewy, Belwedery, Rarytasy, Nowe, Caro, Sporty itd. To były fajne czasy. ZK - 120.

Potem nastąpiła era cyfrowego zlodowacenia - na szczęście winyl przetrwał w wyjątkowo dobrej kondycji i jest chyba dziś bardziej doceniany jak kiedyś :)pzdr.

- witam - dzisiaj Chuck Berry - były jakieś pogłoski o jego śmierci, ale w internecie nic nie znalazłem - więc życzę mu 100 lat, bo niezły gościu....

3

- licencyjna płyta Poljazzu PSJ 221, seria Legacy of blues vol. 6 - fajne bluesy Big Joe Wiliamsa

Wanda Jackson - ten utwór w oryginale umieściła na listach przebojów Tammy Wynette, ale Wanda /pamiętacie jej superhit "Let's have party" ?/, też nieźle sobie radzi..

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.