Skocz do zawartości
IGNORED

Denon czy Marantz? Jamo 606 czy 608 ?A może coś innego?

juve25

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem przed wyborem kina domowego ale mam dylematów więcej niż przed kupnem kilka lat temu poprzedniego kina domowego,a mianowicie

Czym różni się Denon 1912 od Denona 1713 ????Myślałem o kupnie AVR 1912 ale wpadł mi w oko AVR 1713 i mam mały dylemat ,no a na koniec jeszcze Marantz 5006 się pojawił i już w ogóle mam bałagan z wyborem amplitunera .

Odnośnie głośników myślałem o Jamo 606 ale za nie wiele drożej są Jamo 608 i też mam bałagan

Czy do tych głośników potrzebny jest SUB bo różne opinie się pojawiają ,nadmieniam że będzie to grało 50 % film,30 % TV Cyfra,20 % muzyka

Pokój około 22m2,a budżet to 4 tyś no może ciut więcej ;)

A może coś innego poleci ktoś za podobną kasę?

Proszę o podpowiedz bo się motam nie miłosiernie

pozdrawiam

Jeśli możesz poczekać do niedzieli, to myślę, że mógłbym mieć dla Ciebie idealne rozwiązanie - zapytam i dam Ci odpowiedź na PW

Jasne że mogę poczekać

a słuchałeś tego zestawienia?? jak nie to posłuchaj.... do tv nie wiem czy nie lepszy będzie onkyo... a zamiast jamo np qq5000 / 6000? lub może coś z naszego tonsila? a może klipsch f10?... najlepiej odsłuchać sobie wybrane modele.... lub tu napisz jakiego wyrazu od kolumn oczekujesz a koledzy Cię szybko naprowadzą na dobry trop... i to samo amplituner... wybrałeś denona (który gra "twardo") i zupełna przeciwność która jest subtelnie strojona...(marantz)

Właśnie w tym problem że nie słuchałem,bo za bardzo nie mam gdzie.Wybieram się po weekendzie do Saturna mają tam podobno jakiś pokój ale czuję że to jakaś prowizorka ;)

Wybór odnośnie amplitunera padł na Marantza 5006 po przeczytaniu kilku tematów na forum.

I teraz co do tego Marantza za kolumny???Nie jestem jakimś wyrafinowanym audiofilem,a muzyki słucham różnistej od U2 po Prodigy czy Chemical Brothers,żona i syn także będą tam coś słuchać :)

Także potrzebuje jakieś "uniwersalne" kolumny i tak jak pisałem wcześniej 50 % film,30 % TV Cyfra 20 % muzyka

Co polecacie panowie do tego Marantza???

I teraz co do tego Marantza za kolumny???Nie jestem jakimś wyrafinowanym audiofilem,a muzyki słucham różnistej od U2 po Prodigy czy Chemical Brothers,żona i syn także będą tam coś słuchać :)

Także potrzebuje jakieś "uniwersalne" kolumny i tak jak pisałem wcześniej 50 % film,30 % TV Cyfra 20 % muzyka

Co polecacie panowie do tego Marantza???

Ile zostaje na kolumny ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

KLIPSCH SYNERGY F1 SET <- to posiadam i całkiem nieźle sie prawuje.. bas nisko schodzi a ich efektywność jest wysoka 93db ...

Roth Audio 1self OLi310 5.0 < to ma ogólnie ostatnio wysoką pozycje każdy je poleca.... opinie usłyszysz od posiadaczy

Tonsil Maestro II

to moje propozycje... ale wybór nalezy do Ciebie:) trafnych decyzji :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

KLIPSCH SYNERGY F1 SET <- to posiadam i całkiem nieźle sie prawuje.. bas nisko schodzi a ich efektywność jest wysoka 93db ...

Roth Audio 1self OLi310 5.0 < to ma ogólnie ostatnio wysoką pozycje każdy je poleca.... opinie usłyszysz od posiadaczy

Tonsil Maestro II

to moje propozycje... ale wybór nalezy do Ciebie:) trafnych decyzji :)

Dzięki za propozycję

A jak widzicie Jamo S 608 HCS 3 z tym Marantzem 5006??? Bo nie ukrywam że cena jest dość atrakcyjna ;)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.