Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Mogę oczywiście się wspomóc zdaniem dzielnicowego lub proboszcza, ale żeby zaraz przywoływać takie nazwiska.

zapomniałem dodać, że jeszcze lokalnej dziwki, bo ta często je ciągnie, więc zna ich wagę i działanie najlepiej.

StaryM.Mogę wspierać branżę, albo kółka różańcowe.Ostatecznie wole te pierwsze:)

Bum,

Dla mnie autorytetem(w sprawie kabli) są moje uszy.Słyszę-kupuję.Nie słyszę-nie kupuję.

Akurat Ci uwierzę. Nazwiska mogą być inne, mogą to być koledzy, ale zasada jest taka sama. Jak usłyszysz od swojego koleżki audiofila, że sobie piękny kabelek sprawił i że ma świetną górę, lepsżą od Twojej, to nie uwierzę, że tego nausznie nie sprawdzisz i nie kupisz tego samego, chociażby po to, by nie stracić autorytetu swoich nietoperzowych uszek.

Akurat Ci uwierzę. Nazwiska mogą być inne, mogą to być koledzy, ale zasada jest taka sama. Jak usłyszysz od swojego koleżki audiofila, że sobie piękny kabelek sprawił i że ma świetną górę, lepsżą od Twojej, to nie uwierzę, że tego nausznie nie sprawdzisz i nie kupisz tego samego, chociażby po to, by nie stracić autorytetu swoich nietoperzowych uszek.

Elb na takiej zasadzie opchnął już trochę kabli :-)))

usłyszysz od swojego koleżki audiofila, że sobie piękny kabelek sprawił i że ma świetną górę, lepsżą od Twojej, to nie uwierzę, że tego nausznie nie sprawdzisz i nie kupisz tego samego, chociażby po to, by nie stracić autorytetu swoich nietoperzowych uszek.

Bardziej interesuje mnie to, kto Ci polał(teraz 1 )niż meritum wypowiedzi, bo to było do mnie, a ja się z tym nie zgadzam, więc niby za co dostałeś?!

Bum,

Nie znasz mnie, więc nie wiesz jaka byłaby moja reakcja.Naprawdę masz mnie za takiego snoba, czy mam krótkiego czy przeciwnie i muszę się dowartościować tu na forum lub kolegom?

Bum,

1.Kolega(ten wyimaginowany)może miec lepszy kabelek, bo niektórzy faktycznie mają, ale to nie znaczy, że pęknę z zazdrości itp.

2.Wcale nie oznacza, że ów "lepszy" będzie grał "lepiej" w moim systemie,że w ogóle się sprawdzi.

3.Swoje dobierałem pod mój system i żaden elbek/inny nie prawił mi wykładów, ani oddziaływał na zakup.

4.czasem radzę się mądrzejszych, bo rozumów nie pojadłem, więc to ,ze z kimś tam wymienię uwagi, to chyba nic złego, mnie bynajmniej nie ujmuje.

5.metka nie robi na mnie wrażenia, aco najwyżej wygląd, bo jestem estetą.Kupiłem Tary, bo mi odpowiadają jej subtelności i tylko subtelności, bo nie można imo mówić, że kable robią cuda.

Bardziej interesuje mnie to, kto Ci polał(teraz 1 )niż meritum wypowiedzi, bo to było do mnie, a ja się z tym nie zgadzam, więc niby za co dostałeś?!

Bum,

Nie znasz mnie, więc nie wiesz jaka byłaby moja reakcja.Naprawdę masz mnie za takiego snoba, czy mam krótkiego czy przeciwnie i muszę się dowartościować tu na forum lub kolegom?

Bum,

1.Kolega(ten wyimaginowany)może miec lepszy kabelek, bo niektórzy faktycznie mają, ale to nie znaczy, że pęknę z zazdrości itp.

2.Wcale nie oznacza, że ów "lepszy" będzie grał "lepiej" w moim systemie,że w ogóle się sprawdzi.

3.Swoje dobierałem pod mój system i żaden elbek/inny nie prawił mi wykładów, ani oddziaływał na zakup.

4.czasem radzę się mądrzejszych, bo rozumów nie pojadłem, więc to ,ze z kimś tam wymienię uwagi, to chyba nic złego, mnie bynajmniej nie ujmuje.

5.metka nie robi na mnie wrażenia, aco najwyżej wygląd, bo jestem estetą.Kupiłem Tary, bo mi odpowiadają jej subtelności i tylko subtelności, bo nie można imo mówić, że kable robią cuda.

Właśnie, myślę, że punkty 4 i 5 wszystko wyjaśniają ;-))

A jeśli chodzi o polewanie - napisz do administracji - z bazy można odczytać kto polewa ;-)

słowa mądrzejszy, i wygląd nic nie wyjasniają.

Wiesz, dla niektórych najmądrzejszym audiofilem jest Elberoth, inni kierują się właśnie wyglądem - i nie musi chodzić tutaj wcale o estetykę, tylko o bardziej "profesjonalny", albo może w tym wypadku lepiej powiedfzieć będzie "audiofilski" wygląd. Wszak taki wygląd budzi zaufanie i rozpala audiofilskie zmysły do czerwoności perspektywą przeróżnych smaczków i detali brzmieniowych. Wbrew pozorom coś o tym wiem - mam dwa szpulowce.

Elb na takiej zasadzie opchnął już trochę kabli :-)))

I nie tylko .....

Dobra, zjadłem:)

Nie znam Elbka osobiście zatem nie wiem czy nosi długą brodę jak na mędrca przystało, ale osobiście najmądrzej- w moim przekonaniu-jest słuchać i selektywnie wyciągać wnioski dla siebie najcenniejsze, niż bezkrytycznie kupować, bo jest coś na topie czy kierować się tym co guru powiedział.

Co do wyglądu w kontekście"profesjonalny", to pewnie masz trochę racji, bo faktycznie oddziałuje na część widowni i coś tam rozpala.Pewnie nie jeden(zaraz po wyjściu) nerwowo rozpala fajkę i sprawdza stan konta, bo nie można być gorszym.

Mnie to akurat nie kręci, więc haka na mnie szukaj w czym innym, ale podpowiadał Ci nie będę:))

Nie szukam żadnych haków, intryguje mnie tylko to, że tak wiele osób daje się nabierać, bo może oprócz oczywistych przyczyn istnieją jakieś inne. Oczywiscie nie takie jak super słuch, albo super system ;-))

Dobra, zjadłem:)

Nie znam Elbka osobiście zatem nie wiem czy nosi długą brodę jak na mędrca przystało

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu nie ma brody :D ale wyrocznią jest od lat :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bum zjadł wszystkie rozumy, jest zarozumiały - oto jego filozofia. Wie wszystko o kablach, wie wszystko o urządzeniach, wie wszystko o audio. Stoi na straży doktryny, w którą wierzy, i nikt mu nie podskoczy. I choć używa słowa "podświadomość", nic nie wie o nieświadomości, która kieruje jego życiem. On słyszy różnice, ale o tym nie wie. Zamiast tego forum jest areną jego ego: wiem, wiem, wiem na pewno. Kto nie ze mną, ten gada głupoty. To jest metoda mierna, ale skuteczna, gdyż zamyka możliwość dyskusji z innymi ludźmi o innych odczuciach. Koło się zamyka.

Przykro mi, że tak to odczytujesz. Może mam traki styl wyrażania się, za co przepraszam. Musisz jednak wiedzieć, że elektroniką zajmuję się od dawna i wierz mi, że problemy, z którymi mamy doczynienia w audio są niczym, wobec tych, z którymi można sie zetknąć np. w zautomatyzowanej linii technologicznej mieszczącej się w hali o długości 100m, w której roi się od elektroniki kabli, dużych, bardzo dużych i małych mocy. I nikt tam nie stosuje kabelków Tary, MIT, Audioquesta itp. Widzisz prawda jest taka, że np. dobry wzmacnIacz to projekt na poziomie stuidenta ostatnich lat elektroniki na politechnice. Reszta to marketing i wzornictwo przemysłowe.

A były propozycje zalożenia zakladki "Teoria" albo "Nauka" i co by się w niej działo?

Zadziwiające jest to, że "słyszący" mają pretensje, gdy ktoś napisze parę słów o ich cudownych przedmiotach w jakimś wątku, ale sami, jak widać tutaj z lubością robią to samo.

Przykro mi, że tak to odczytujesz. Może mam traki styl wyrażania się, za co przepraszam. Musisz jednak wiedzieć, że elektroniką zajmuję się od dawna i wierz mi, że problemy, z którymi mamy doczynienia w audio są niczym, wobec tych, z którymi można sie zetknąć np. w zautomatyzowanej linii technologicznej mieszczącej się w hali o długości 100m, w której roi się od elektroniki kabli, dużych, bardzo dużych i małych mocy. I nikt tam nie stosuje kabelków Tary, MIT, Audioquesta itp. Widzisz prawda jest taka, że np. dobry wzmacnIacz to projekt na poziomie stuidenta ostatnich lat elektroniki na politechnice. Reszta to marketing i wzornictwo przemysłowe.

No cóż, zautomatyzowana linia produkcyjna to nie audio. Tu się nie zgodzimy. Natomiast co do odczytywania stylu wypowiedzi, to przecież jesteśmy w świecie wirtualnym - tu nie da odczytać się intencji, gdyż jesteśmy tylko awatarami. Ja też wyglądam na upartego natręta, a przecież jestem dusza człowiek ;)

Jak patrzę na avatara, to nie.W Idiach pewnie miałbyś większe poszanowanie:))

No tak, a tu jestem tylko słyszącym kable debilem, ciemnym chłopem z Polesia - jak to mówią - któremu zachciało się stawać w szranki z elektronikami szlifującymi doświadczenie w audio na zautomatyzowanych liniach produkcyjnych. A tak przy okazji: dlaczego różne lampy dają różne brzmienie?

Lampy to element aktywny.

Jest bez porównania więcej parametrów zmiennych w funkcji danych punktów pracy.

No tak, a tu jestem tylko słyszącym kable debilem, ciemnym chłopem z Polesia - jak to mówią - któremu zachciało się stawać w szranki z elektronikami szlifującymi doświadczenie w audio na zautomatyzowanych liniach produkcyjnych.

Nie generalizuj , BUM przesadza to fakt. Ale też popadasz w skrajności: )

StaryM, czy olałeś ten wątek ? Przeciez tego już się nie da czytać. Kolejny słyszący przyszedł i jest burdel.

A od kiedy takie watki sluza wyjasnieniu czegokolwiek? Zwykle popisy, kto kogo zagnie, kto kogo osmieszy i tyle. Toz to walka na intelektualne sisiorki. Ostatnio przez to, odpycha mnie od forum. Zdrowi tu nie zagladaja, bo maja inne problemy. Chorym z kolei nic nie pomoze. To przypomina walke dwoch doswiadczonych zapasnikow. Kulaja sie po macie, nuda do potegi i zadnych spektakularnych akcji. Przekonywanie czarnego, ze bialy jest lepszy. Po co to komu? Taki temat prowokuje, nie da sie narzucic sztywnych granic dyskusji, zwazywszy ze takie trollowanie sprawia ludziom radosc. Trzeba by namietnie wyrzucac delikwentow, tylko jaki w tym sens...? Dwadziescie stron o niczym.

Nie generalizuj , BUM przesadza to fakt. Ale też popadasz w skrajności: )

Może troszkę przesadzam, ale nie tak bardzo, Powinieneś to najlepiej wiedzieć ;-))

,,intryguje mnie tylko to, że tak wiele osób daje się nabierać, bo może oprócz oczywistych przyczyn istnieją jakieś inne"

Strasznie smutne jest życie Kolegi BUM1234 i nudne skoro interesuje się się innymi a nie sobą... A co do tego czemu dają sie nabierać? Odpowiedź jest prosta:

1. słyszą efekty tzw. VOODOO,

2. mogą sobie pozwolić na VOODOO.

3. nie przejmują się opiniami innych, żyją swoim życiem, a nie życiem innych...

Nie wiem, dlaczego ludziska tak się czepiają moich kabli, twierdząc, że skoro nie słyszę ich wpływu, to powinienem się ich pozbyć.

Może dlatego, że Ty się czepiasz "ludzisków"?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

StaryM, czy olałeś ten wątek ? Przeciez tego już się nie da czytać. Kolejny słyszący przyszedł i jest burdel.

Nie olałem i boleję nad tym, ale wciąż chciałbym nie banować. Fajnie by było, gdybym nie banując, miał możliwość oczyszczenia wątku.

A od kiedy takie watki sluza wyjasnieniu czegokolwiek? Zwykle popisy, kto kogo zagnie, kto kogo osmieszy i tyle. Toz to walka na intelektualne sisiorki. Ostatnio przez to, odpycha mnie od forum. Zdrowi tu nie zagladaja, bo maja inne problemy. Chorym z kolei nic nie pomoze. To przypomina walke dwoch doswiadczonych zapasnikow. Kulaja sie po macie, nuda do potegi i zadnych spektakularnych akcji. Przekonywanie czarnego, ze bialy jest lepszy. Po co to komu? Taki temat prowokuje, nie da sie narzucic sztywnych granic dyskusji, zwazywszy ze takie trollowanie sprawia ludziom radosc. Trzeba by namietnie wyrzucac delikwentow, tylko jaki w tym sens...? Dwadziescie stron o niczym.

A jednak zaglądasz, a jednak odnosisz się, a jednak czytasz... To miłe, że nawet twój bunt przeciw marności dyskusyjej tego wątku ma swoje w nim odzwierciedlenie. To wzbogaca wydarzenia ma rigu. Tylko przebierz się w strój sędziego, żeby nam się nie pomyliło.

Nie olałem i boleję nad tym, ale wciąż chciałbym nie banować. Fajnie by było, gdybym nie banując, miał możliwość oczyszczenia wątku.

PRLowskie miazmaty? StaryM - lepiej wywalać za drzwi niż stosować ordynarną cenzurę, czy odwrotnie? Wyczyść, wyczyść, to będzie tak prawdziwy wątek jak prawdą jest to, że kable nie mają znaczenia. Wyczyścisz?

A jednak zaglądasz, a jednak odnosisz się, a jednak czytasz... To miłe, że nawet twój bunt przeciw marności dyskusyjej tego wątku ma swoje w nim odzwierciedlenie. To wzbogaca wydarzenia ma rigu. Tylko przebierz się w strój sędziego, żeby nam się nie pomyliło.

Nie badz cyniczny. Na poczatku sie z tego smialem, z tego ze ktos slucha kabli, ze taka wage przyklada do tego typu spraw. Potem jak juz sie nasmialem, zrozumialem ze to bezplodne dyskusje. Czlowiek kupuje to co chce, kazdy doradza to co chce i dzieje sie to w imie demokracji. To nie jest bunt, tylko taka dygresja do kolegow, ktorych cenie i szanuje, zeby dali spokoj, zeby swoje przemyslenia skierowali gdzie indziej. Mnie juz przestalo obchodzic, ze ktos komus kabel poleca do naprawy dzwieku, ze ktos bezpieczniki wymienia... Gila mnie to, dynda i powiewa. Jesli ktos chce wywalic kase na psia kupe, jego sprawa, po co nawracac tlumaczac, ze to nie tort. Kazda dyskusja ma wartosc, jesli nie jest podszyta zlosliwoscia i cynizmem, a tak sie sklada, ze akurat ta dyskusja tym sie zywi. Nikt tu nie popuszcza,zadna wypowiedz nie pozostaje bez riposty, najczesciej zgnilej i zlosliwej, pozostawiajac po sobie zapach chwilowej dumy, ktora i tak ktos za chwile osra. A zagladac, czytac i odnosic sie nie jest niczym zlym, gorsze jest wieczne odswiezanie strony, aby szybciutku doj**ac konkurentowi. To jest dopiero pustka w zyciu....a jaka nuda!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.