Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

to zmien system. kabel AC ma prawo byc 10 razy cienszy niz glosnikowy i dawac 100 razy wiecej zaklocen na wejscie AC niz glosnikowy na wyjscie wzmacniacza.

hmm jakoś żadna firma nie zaopatruje swoich sprzętów w anacondy być to może że nie wiedzą jak może zagrać dany wzmacniacz bez zakłóceń lub też pomijają to niewdzięczni luboż tego nie słyszą słabiaki inzynierkowie zakichani i żaden nawet nie pomyśli żeby jakieś audiofilne trafo tudzież konda wsadzić do skrzynki ja tam wymieniam całą instalację dogadałem się z wujem Hulem i będzie pikało)))))

Sieciówki słychać jedynie jak się ma śmieciowy sprzęt.

Nawet Stary słyszy brak wpływu sieciówki na system.

skoro on słyszy brak wpływu to ja też ale za to niektórym podnosi dźwięk o klasę albo i trzy wyżej myślę że poprostu wcześniej ten sprzęt nie był podłączony thats all folks upijam się bo koniec świata więc chciałbym też przeprosić Szuba za błędy różnorakie interpunkcyjne ortograficzne i składnie

śmieciowy sprzęt- proszę mi wyjaśnić czyli że jaki ?

ja tam slysze olbrzymi wplyw sieciowek

rzeklbym nawet dramatyczny - bardzo modne slowo ostatnio w opisach dzwieku

jak jest podpieta sieciowka to sprzet gra

jak jest odpieta to nie gra

prawda jakie to proste?

Gdyby tak było to każden jeden miałby podpiętą sieciówkę...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Mam niewiele czasu na przeglądanie forum, ale rozbawił mnie wpis na PC Audio w wątku o Squeezeboxie. Ktoś radzi Windows 7 z serwerem do Squeezeboxa uruchamiać w trybie awaryjnym z obsługą sieci, bo jest wyraźnie lepiej.

To makabryczne jak nędzny to musi być system, aż się wierzyć nie chce. ;)

StaryM, a może to wpis kolejnego "znawcy" rzeczy wszelakich ? Przecież tutaj jest np. więcej "elektroników" niż kiedykolwiek wypuściły jakiekolwiek szkoły razem wzięte ;). Ze znawstwem innych materii w tym PC też jest pewnie podobnie.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

ja tam slysze olbrzymi wplyw sieciowek

rzeklbym nawet dramatyczny - bardzo modne slowo ostatnio w opisach dzwieku

jak jest podpieta sieciowka to sprzet gra

jak jest odpieta to nie gra

prawda jakie to proste?

Ja tam nie mam podpiętej sieciówki, a i tak gra. Więc to wcale nie takie proste :). To jest dopiero nie po audiofilsku.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Zbiorczo.

Sławek, masz za to bardzo audiofilską prezerwatywę na Macu, która tłumi drgania, więc nie przejmuj się.

Grzegorzu - nie tylko elektronicy są zwichnięci. ;)

Jacek, te dywagacje na temat Windows 7 w trybie awaryjnym doskonale pasują do mojego wcześniejszego stwierdzenia w wątku o Jplay, że hajendowcy mogą sobie nawet brylantowe kolie zakładać na kable, i za Jplaya płacić 10 tysięcy $, a bez porządnego systemu hi-end to i tak będzie budżetówka zaledwie. :D

Tylko oni do tego nie dorośli jeszcze. Ale dorosną prędzej czy później. a wtedy ja będę sprzedawał audiofilski system operacyjny po 10 tysięcy. :D

Jacek, te dywagacje na temat Windows 7 w trybie awaryjnym doskonale pasują do mojego wcześniejszego stwierdzenia w wątku o Jplay, że hajendowcy mogą sobie nawet brylantowe kolie zakładać na kable, i za Jplaya płacić 10 tysięcy $, a bez porządnego systemu hi-end to i tak będzie budżetówka zaledwie. :D

A np. taka Mageia, którą bardzo lubię ze względu schedę po Mandrivie wystarczy? Czy zapruty w nią pulseaudio coś psuje? Pytam bo Mac'a sobie nie kupię :)

śmieciowy sprzęt- proszę mi wyjaśnić czyli że jaki ?

taki ktory na wejsciu nie posiada wystarczajacego filtra zeby odciac/zewrzec wszystko co przychodzi z sieci powyzej 50Hz i ktory ma niewystarczajaca ilosc elektrolitow (albo wolny stabilizator) w zasilaczu aby zniwelowac rezystancje miedzy nim a elektrownia i miec dobra "odpowiedz pradowa" - nie wiem jak to bedzie po polsku.

Nawet Stary słyszy brak wpływu sieciówki na system.

A ja dla odmiany słyszę, że nie słyszę sieciówki w systemie :-). Dlaczego kwalifikują mnie do "głuchych" przecież słyszę ?

to zmien system. kabel AC ma prawo byc 10 razy cienszy niz glosnikowy i dawac 100 razy wiecej zaklocen na wejscie AC niz glosnikowy na wyjscie wzmacniacza.

maya z tymi współczynnikami byłbym ostrożny bo jeszcze ktoś uwierzy i coś spali (chodzi o ten pierwszy - 10).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A np. taka Mageia, którą bardzo lubię ze względu schedę po Mandrivie wystarczy? Czy zapruty w nią pulseaudio coś psuje? Pytam bo Mac'a sobie nie kupię :)

Za darmo chciałbyś hi-end? :)

Duża różnica w brzmieniu jest jak podpinasz tego Nu Force`a po akumulator względem zasilacza?

Nie no, teraz sie zacznie, że tylko z akumulatorem to gra i jeszcze będzie ranking firm produkujących akumulatory ;)

Pisząc ( odpowiadając na moją prowokację ) 2 + 2 = 5 udowodniłeś , że jesteś kryptoaudiofilem :P

Pozdr.

JacekPlacek

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

A pod kable też masz takie ładne podstawki?

Pod kable nie było niestety, ale pod samo urządzenie, to faktycznie była taka gustowna, fabryczna, śmierdząca jak diabli zresztą :). Więc typowo audiofilska, angażująca wszystkie zmysły :D.

maya z tymi współczynnikami byłbym ostrożny bo jeszcze ktoś uwierzy i coś spali (chodzi o ten pierwszy - 10).

masz racje. napisalam to bardzo ogolnie. w pewnych przypadkach przy malej sprawnosci energetychnej wzmacniacza - np. jakis piecykow w klasie A pewnie powinny byc jednakowe mimo 10 krotnej roznicy w napieciach.

w przyblizeniu 1 mm2 miedzi przy 240V moze pociagnac 2 kW.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Zbiorczo.

Sławek, masz za to bardzo audiofilską prezerwatywę na Macu, która tłumi drgania, więc nie przejmuj się.

Grzegorzu - nie tylko elektronicy są zwichnięci. ;)

A prawda, już przestałem ją zauważać. Ale faktycznie, to ten element nie stanowi standardowego wyposażenie MACusia ;P. Za to audiofilsko nie pozwala mu się rysować od spodu. Więc faktycznie jestem zwichnięty. Ale muszę Cię przy okazji zmartwić, też jestem elektronikiem. Więc nie kwalifikuję się pod "nie tylko elektronicy" ;D

Nie no, teraz sie zacznie, że tylko z akumulatorem to gra i jeszcze będzie ranking firm produkujących akumulatory ;)

Pisząc ( odpowiadając na moją prowokację ) 2 + 2 = 5 udowodniłeś , że jesteś kryptoaudiofilem :P

Pozdr.

JacekPlacek

byłem klonem XYZPawła wg. niektórych to mogę i być kryptoaudiofilem ;)

w przyblizeniu 1 mm2 miedzi przy 240V moze pociagnac 2 kW.

Zgadza się, ale zakładamy że nie ryzykujemy a poza tym jesteśmy półaudiofillami :-) tą "głuchą" frakcją tej szeroko pojętej grupy (w końcu piszemy na forum AS). Poza tym jakiś domorosły "elektryk" (tu takich dużo elektryków i elektroników) wyciągnie błędny wniosek np. podejdzie do swojego wzmacniacza zobaczy że kabel głośnikowy ma 2,52 i zrobi w swoim domu instalację 220V wg Twoich zaleceń ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Pozdr.

JacekPlacek

Akumulator chiński za 42zł brutto. Nie dorabiałem do tego żadnej ideologii. Dla mnie to po prostu źródło napięcia stałego, które w tym przypadku miało więcej zalet, niż wad, od fabrycznej impulsówki Nuforce. Takich zwykłych elektrycznych zalet, nie audiofilskich.

HDP jest do tego stworzony, bo zaraz za gniazdem zasilającym, ma wewnętrzny stabilizator, akceptuje na wejściu 12-15V napięcia stałego.

Nie wymaga żadnych modyfikacji.

A czy to coś daje? Akurat w przypadku tej konstrukcji, zasila to nie tylko DACa, ale i wbudowany przedwzmacniacz i wzmacniacz słuchawkowy, a to czysto analogowe konstrukcje. Na pewno podłączenie akumulatora, zamiast zasilacza impulsowego, krzywdy im nie zrobiło. A krzykacze "mój jest dłuższy, od twojego", kabel ma się rozumieć, stracili oręż, bo im obciąłem... kabel do "strojenia" brzmienia :-P

jesteśmy półaudiofillami :-) tą "głuchą" frakcją tej szeroko pojętej grupy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wyobrazcie sobie np. slyszec glupote na +100dB. straszne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Akumulator chiński za 42zł brutto

Sławek to nie może grać ;-).

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Sławek:

Dlatego może nie masz brzmienia w ogóle.

Zastanów się ...

W sumie może i masz rację :). Ale na pewno mam coś innego w zamian, czego nie da się przeliczyć na pieniądze.

Mina sprytnego audiofila, który mi zada podchwytliwe pytanie, a jakiego używasz kabla zasilającego? Jak odpowiadam: "żadnego" to taka mina jest bezcenna. Wiesz jak to burzy audiofilski spokój ducha "sieciówkosłyszącego"?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.