Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jednak zdjęcie powyżej natchneło mnie na tani sposób rozpraszania dźwięku poprzez powieszenie drzwiczek od szafy na ścianie , do nabycia w Castoramie za małe pieniądze . Pod takie drzwiczki trochę gąbki i ustrój rozpraszająco- tłumiący jak się patrzy . Micha Ad acta.

Proponuję co innego. Starodawny przyrząd zwany makutrą. Wewnątrz ma prążkowaną i szorstką strukturę, która będzie pochłaniać fale dźwiękowe. Z zewnątrz ma glazurę, więc część fal będzie odbijać. Mam takie naczynie i odstąpię tanio.

Gitara może rozpraszać i lekko tłumić, ewentualnie pudłem coś podbić, natomiast micha ma inne zadanie.

pozdr.

A, to są Twoje zdjęcia, Twój system i Twoja gitara :) Przepraszam za pomyłkę.

Freud twierdził że Boga nie ma, że moralność nie istnieje etc.

I Bóg istnieje i moralność i karłowatość natury ludzkiej, którą widać po przejrzeniu się w lustrze związków z innymi ludźmi.

A ty nie rozumiesz siebie.

Na chamstwo odpowiadam chamstwem, czasem mocniejszym, tak jest ułożony świat, inaczej by uległ zagładzie.

Zwróć uwagę , czym pokonano siłę Hitlera w II wojnie światowej i wszystkich innych, JESZCZE WIĘKSZĄ SIŁA !!!

A ty nie rozumiesz siebie.

Jesteście zbyt słabi psychicznie do konwersacji ze mną, nie wytrzymujecie presji, to lokuje Was na pozycji straconej, nie wobec mnie, bo to nie ma znaczenia, tylko wobec społeczności, szeroko rozumianej.

To jest właśnie esencja słabości polskiej państwowości, kisiel wszelkiego sortu, bezpłciowość, nijakość, brak jasnej wizji celu, pewności narzędzi co do jego osiągnięcia etc.

Reprezentujecie to Szub, z Filutem Rafaelem innymi.

Nic na to nie poradzę.

I coś jeszcze, mianowicie głupie teorie wygłaszane wielkimi, ambitnymi słowami mającymi świadczyć o wysokiej inteligencji i kontrastującej tego niby głupszego rozmówcę.

Do wiadomości publicznej: głupia teoria pozostanie głupią, bez względu na to jak lotnych słów się użyje. Gówno, do którego wrzuci się koperek, świeżą bazylię i liście mięty gównen niestety pozostanie. Siedzenie w cylindrze przed komputerem przy dźwiękach plumkającego trio wcale nie dodaje splendoru :):) To złudzenie własnej wyższości, którego pochodną muszą być jakieś kompleksy hahaa...

Sam jesteś plumkający i do tego zaledwie w meloniku. Jeśli o mnie chodzi, to wybieram takie trio, bez kapeluesza, znaffco trzyosobowych składów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szub

Masz pytającego o kabel sieciowy w swoim wątku, odpowiedz mu, chłopak czeka, nie wie czy półtora metra to właściwa długość czy nie?

Zbanowałeś mnie więc nie mogę pomóc.

Nie napiszę tego przecież w temacie w którym taki wpływ uznaje się za niewystępujący.

Jest szansa na użycie przemożnego wpływu jakiegoś autorytetu z zakresu kabli, może się wykazać, może Kolega Rafael?

Nie napiszę tego przecież w temacie w którym taki wpływ uznaje się za niewystępujący.

Tu możesz się popisać:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam jesteś plumkający i do tego zaledwie w meloniku. Jeśli o mnie chodzi, to wybieram takie trio, bez kapeluesza, znaffco trzyosobowych składów:

Jesteś u Pani!!!

W temacie o abstrakcji technik wysokiej jakości przewodzenia napiszę Kolegom, że macie rację, kable niczego nie wniosą, ponieważ firmy audio robią konsumentów w konia, ładując transformatory nawijane śmieciami zamiast przewodnikami 6-8N, czy srebrem 5N, a taki kabel w naturalny sposób jest tylko relatywnie krótkim przedłużeniem jego uzwojeń, do tego jeszcze istnieje wiele połączeń, które są barierami materiałowymi, których wpływ jest tak ogromny na jakość dźwięku, że stosowanie w takim układzie kabli za kilkanaście kilkadziesiąt tysięcy pln jest problematyczne.

Nie wspomnę już o żenującej jakości regulatorów napięcia, po stronie wtórnej zasilacza, szczególnie w źródłach, które są często w urządzeniach wartości kilkanaście, kilkadziesiąt tysięcy pln budowane z podzespołów aktywnych, w hurcie kosztujących poniżej 1pln.

W takim układzie dyskusja o okablowaniu może być tylko formą groteski.

Jakby tego było mało, to informuję że poczytne ogólnopolskie czasopisma opiniotwórcze, posługiwały się w redakcjach tak skonstruowanymi urządzeniami, uznając je za referencyjne, do tego testowano na nich okablowanie, oraz uznawano je za szczególnie wrażliwe na jego rodzaj.

Tak wygląda rzeczywistość, tak przedstawioną niech wytłumaczą czytelnikom, napompowane balony lokalnych samozwańczych autorytetów "hi end", jakich nie brakuje u sąsiadów, miłośników okablowania.

O warunkach okablowania tyle wiedzą ile zjedzą.

Tu możesz się popisać:

Ukryta Zawartość

Filut

Sam jesteś topowym kablem zasilającym w jad nienawiści, powinieneś za jego skalę zostać trwale usunięty z forum, z powodu nieprzystosowania społecznego.

Ukryta Zawartość

Filut

Wpadłeś po uszy, nie zauważając błędu ortograficznego Twojego przyjaciela Rafaela, rozumiesz to wybiórcza gnido.

747, jak zwykle kłamiesz, tym razem, że chcesz podzielić się wiedzą z kolegą krzysiekol.

Jakże bym śmiał stawiać się przed szereg takich tuzów błyskotliwego intelektu jak Twoi przyjaciele z sektora kabli, nie będę odbierał im pracy...

Przecież już wybiegłeś przed szereg. No to pokaż jak umiesz pomóc.

Szub

Masz pytającego o kabel sieciowy w swoim wątku, odpowiedz mu, chłopak czeka, nie wie czy półtora metra to właściwa długość czy nie?

Zbanowałeś mnie więc nie mogę pomóc.

Polecam lekturę nomenklatury jaką za swoją uznaje osobnik, do którego się zwracam w ten sposób.

Czy Kolegi nie dziwi fakt, że to nie on ma na ten temat uwagi tylko Kolega?

Wie co ma za uszami, już tylko dzisiejszy dzień przynosi wystarczający zasób wiedzy na ten temat, proszę poczytać, polecam !

Przecież już wybiegłeś przed szereg. No to pokaż jak umiesz pomóc.

Spokojna Twoja, pomogłem, czekam na weryfikację, może będzie z Twojego obozu?

Czy Kolegi nie dziwi fakt, że to nie on ma na ten temat uwagi tylko Kolega?

747, ja też mam uwagi co do twojego chamstwa ale staram się nie zaśmiecać wątku StaremuM i to w tak śmierdzący sposób jak ty to czynisz.

StaryM, tu nie ma sporu. Przeczytaj wpisy od pierwszego dziś tutaj wpisu 747 zanim zaczniesz generalizować.

Nie staraj się mnie obarczać winą za to, że 747 atakuje mnie w Twoim wątku w obelżywy sposób.

StaryM, tu nie ma sporu. Przeczytaj wpisy od pierwszego dziś tutaj wpisu 747 zanim zaczniesz generalizować.

Nie staraj się mnie obarczać winą za to, że 747 atakuje mnie w Twoim wątku w obelżywy sposób.

Filut

Chciałem pomóc Koledze Krzyśkowi, który poprosił o radę w temacie, który podałeś, lecz nie mogę tam kontynuować wpisów, a wiele kwestii jeszcze wymaga tam wyjaśnienia.

Jakbyś był tak miły i poprosił w moim imieniu speca od okablowania Kolegę Rafaella, aby kontynuował pomoc, to będę wdzięczny, a Kolega Krzysiek zapewne usatysfakcjonowany odpowiedziami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.