Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Taaak, te wszystkie walcujące hi-end konstrukcje naszych mistrzów, którzy tylko dlatego nie mają sukcesu, bo im się nie chce. Ale MBL-e zjadają na śniadanie, gdyż dźwięk się sam obroni.

Nie dotarło do ciebie, że ludzie robią coś dla siebie. Że robienie fajnych kolumn to jest ich hobby? Że wcale nie chcą z tego robić biznesu?

DIY też hiendowców boli, bo jak ktoś umie, to sobie może poskładać kolumny za 1/3 ceny sklepowej. Oni po prostu nie mogą przeżyć, że ktoś może mieć to samo i nie przepłacać tyle co oni.

Ich boli wszystko co nie mieści się na ich "ołtarzyku".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

No drogie kable wpięte do Maranciunia za 3 stówki to na pewno wiejski tuning ale do topowej końcówki Accu to już nie bardzo. Nie wierzysz? Wepnij do niej Klotza i porównaj. Tak, wiem końcówki Accu to tylko na obrazku... Jak większość tutaj.

A czemu Ty taki złośliwy jesteś? Poczytałem sobie trochę Twoich wpisów i widzę, że przeważnie są one jakieś takie smutne. Przemawia prze nie gorycz. Glowa do góry! Świat jest piękny. Więcej luzu, kolego ;-))

Taaak, te wszystkie walcujące hi-end konstrukcje naszych mistrzów, którzy tylko dlatego nie mają sukcesu, bo im się nie chce. Ale MBL-e zjadają na śniadanie, gdyż dźwięk się sam obroni.

To MBL-e są na lampach?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

DIY też hiendowców boli, bo jak ktoś umie, to sobie może poskładać kolumny za 1/3 ceny sklepowej. Oni po prostu nie mogą przeżyć, że ktoś może mieć to samo i nie przepłacać tyle co oni.

Czy to samo to wykazują porównania. Często bolesne dla prouktów DIY.

A czemu Ty taki złośliwy jesteś? Poczytałem sobie trochę Twoich wpisów i widzę, że przeważnie są one jakieś takie smutne. Przemawia prze nie gorycz. Glowa do góry! Świat jest piękny. Więcej luzu, kolego ;-))

Dobre ;-) Hahahaha :D

Sorrry disco ale to typowa gadka kablarzy na forum czyli "nie masz możliwości wpięcia kabli to jakiegos klamota za kosmiczne pieniądze to nie gadaj , że kable nie grają".

Jak kable grają to taki "topowy" klamot jest technicznym szmelcem.

Nie że nie masz. Bo możliwości jest sporo. Po prostu niektórzy wolą tego nie robić.

Czy to samo to wykazują porównania.

Piszesz oczywiście o audiofilskich "porównaniach" ? :-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Nie dotarło do ciebie, że ludzie robią coś dla siebie. Że robienie fajnych kolumn to jest ich hobby? Że wcale nie chcą z tego robić biznesu?

Po co robią? Nie lepiej kupić coś porządnego?

poddasz w wątpliwość

Poddaję się. Polonista powtarza szkolne błędy. To chyba od tego antykablowego obłędu, albo od siedzenia na poddaszu mózg nie podaje ci właściwych słów.

Po co robią? Nie lepiej kupić coś porządnego?

Ale ci ludzie w DIY uprawiając swoje hobby uczą się. Nawet jak na początku coś im nie wychodzi to po nauce jest z "dnia na dzień" coraz lepiej, a to czego się nauczyli zostaje w głowie i może w przyszłości "zaprocentować". Taki co kupuje i sprzedaje może nauczyć się tylko handlu, chociaż oczywiście to też pożyteczne zajęcie, o ile jest wykonywane w sposób uczciwy, ale prestiż nie ten.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zabawna jest ta wizja tzw. audiofili i przypisywanie forumowym kolegom takiej właśnie postawy. Zabawna bo w 98% przypadków niezgodna z prawdą. Doskonale spełnia jednak tzw. pobożne życzenia i wpisuje się w lans który dla niektórych jest postawą forumowej egzystencji. A to że audiofil nie słucha muzyki, a to że nie zna się na niczym bo jedyna rzecz jaka sprawia mu frajdę to wydawanie jego własnej kasy więc musi być przede wszystkim drogo. Drogo na sprzęt i co najgorsze drogo na kable. Podstawą takiego a nie innego podejścia jest jednak zwykła typowo polska filozofia pustego portfela. Skoro innego stać a mnie nie stać to na pewno musiał umoczyć wydaną kasę.

... umoczyć na rebrandowany sprzęt, bo przecież lepiej byłoby zbić kolumny z desek i samemu zlutować wzmacniacz, by mieć to samo za mniej. Dźwięk się sam obroni!

Zabawna jest ta wizja tzw. audiofili

Pewnie, że zabawna, a najzabawniejsi są audiofile którym skopiowane CDki brzmią inaczej w zależności od zastosowanej nagrywarki, płyty CD czy kabla cyfrowego :)

Mózgu nie kupisz.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

... umoczyć na rebrandowany sprzęt, bo przecież lepiej byłoby zbić kolumny z desek i samemu zlutować wzmacniacz, by mieć to samo za mniej. Dźwięk się sam obroni!

A o kim mówisz w tej chwili? Kto co tu z desek zbił?

emereko

Co ty za fotki wklejasz z jakąś gołą linią energetyczną!!! Toż to nieaudiofilskie przewody (co by było śmieszniej aluminiowe) dostarczają Ci prądu!

Jak ty w ogóle możesz coś tam słyszeć?

Gość

(Konto usunięte)

emereko

Co ty za fotki wklejasz z jakąś gołą linią energetyczną!!! Toż to nieaudiofilskie przewody (co by było śmieszniej aluminiowe) dostarczają Ci prądu!

Jak ty w ogóle możesz coś tam słyszeć?

Toż to Furutech na zamówinie przez Tauron postawiony!

Przyjrzyj się dobrze! ;)

A gołe kable są najlepsze! Zresztą nie tylko kable... ;)

Parówki chyba też bez osłonek wcinasz? :)

Podstawą takiego a nie innego podejścia jest jednak zwykła typowo polska filozofia pustego portfela. Skoro innego stać a mnie nie stać to na pewno musiał umoczyć wydaną kasę.

Niestety, ale ziemia kręci się i dla biednych i dla bogatych. I biedni i bogaci umrą. Prawa fizyki działaja jednakowo dla Maranza i Accuphase i nie zmienią tego żadne pieniądze. Ale jak już człowiek ciężkie tysiące wyda, to bardzo chce wierzyć, że to dobrze wydane pieniądze. Częste wizyty tutaj i próba kontrastowania własnego statusu z naszą "biedą" są pochodną pewnej potrzeby, chęci błyśnięcia i lepszego samopoczucia. Żaden właściciel Ferrari nie kupuje go tylko dla osiągów, chce błyszczeć, chce być podziwiany i zazwyczaj tak się dzieje. Ferrari robi wrażenie, jest piękne, drogie, zajebiste. Zazdrosny wzrok przechodniów rekompensuje częste wizyty na stacjach Shell. A sprzęt? Niestety aż tak spektakularny nie jest, ale potrzeba błyśnięcia nadal pozostaje i bardzo często snuje się po wątkach jak zabłąkany wiatr, który próbuje szczelinami przedostać się tu i ówdzie. Zagląda też do slamsów jak widać :) Mimo wszystko pozdrawiam, czasami gdy Twa złośliwość ginie w niewidocznych absorberach gniewu, zdajesz się pisać do rzeczy. Niestety jak już ktoś zauważył, nie wiedzieć czemu, tego nadzianego, wszystko słyszącego faceta coś trapi i gnębi. Dziwny rodzaj smutku, ale nie od dziś wiadomo, ze pieniądze szczęścia nie dają, tym bardziej przewody......

A o kim mówisz w tej chwili? Kto co tu z desek zbił?

Przepraszam, specjalnie dla ciebie powinienem był dodać: ";-)". A z desek to wy sobie w tym klubie zbijacie piórniki na rozumy.

Przepraszam, specjalnie dla ciebie powinienem był dodać: ";-)". A z desek to wy sobie w tym klubie zbijacie piórniki na rozumy.

a wiesz ile drewna potrzeba na tak duze piórniki....?

Ogólnie SzuB w swojej bezczelności z disco.... przypominacie mi tego łysego z brodą...... i naczytałeś się jakichś pierdół o kablach i teraz na siłę próbujesz zainteresować tym innych.....panie żabka...I w ogóle Ci z filmu przypominają trochę te nasze dyskusje tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ta sama pewność siebie, ta sama pogardliwość i poczucie, że wszystko się wie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pewnie, że zabawna, a najzabawniejsi są audiofile którym skopiowane CDki brzmią inaczej w zależności od zastosowanej nagrywarki, płyty CD czy kabla cyfrowego :)

Mózgu nie kupisz.

Tylko co Ty możesz o tym wiedzieć jak masz drugi wzmacniacz w życiu? Po kaprawym Marantzu cieszysz się Xindakiem. Parametry na papierze poprawiają samopoczucie. Na Twoim poziomie.

Tylko co Ty możesz o tym wiedzieć jak masz drugi wzmacniacz w życiu? Po kaprawym Marantzu cieszysz się Xindakiem. Parametry na papierze poprawiają samopoczucie.

Tzn, co ja mogę więdzieć o nagrywarkach i płytach CD, bo mam drugi wzmacniacz w życiu? A co ty możesz wiedzieć o wzmacniaczach, jak słuchasz nagrywarek? :)

Na Twoim poziomie.

To chyba proste, że na moim, toć nie na cudzym :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Niestety, ale ziemia kręci się i dla biednych i dla bogatych. I biedni i bogaci umrą. Prawa fizyki działaja jednakowo dla Maranza i Accuphase i nie zmienią tego żadne pieniądze. Ale jak już człowiek ciężkie tysiące wyda, to bardzo chce wierzyć, że to dobrze wydane pieniądze. Częste wizyty tutaj i próba kontrastowania własnego statusu z naszą "biedą" są pochodną pewnej potrzeby, chęci błyśnięcia i lepszego samopoczucia. Żaden właściciel Ferrari nie kupuje go tylko dla osiągów, chce błyszczeć, chce być podziwiany i zazwyczaj tak się dzieje. Ferrari robi wrażenie, jest piękne, drogie, zajebiste. Zazdrosny wzrok przechodniów rekompensuje częste wizyty na stacjach Shell. A sprzęt? Niestety aż tak spektakularny nie jest, ale potrzeba błyśnięcia nadal pozostaje i bardzo często snuje się po wątkach jak zabłąkany wiatr, który próbuje szczelinami przedostać się tu i ówdzie. Zagląda też do slamsów jak widać :) Mimo wszystko pozdrawiam, czasami gdy Twa złośliwość ginie w niewidocznych absorberach gniewu, zdajesz się pisać do rzeczy. Niestety jak już ktoś zauważył, nie wiedzieć czemu, tego nadzianego, wszystko słyszącego faceta coś trapi i gnębi. Dziwny rodzaj smutku, ale nie od dziś wiadomo, ze pieniądze szczęścia nie dają, tym bardziej przewody......

To jest bełkot. Postaw koło siebie mocno używane przedpotopowe Accuphase dostępne w cenie nowego budżetowego Marantza z wyschniętymi kondensatorami, nie trzymające parametrów (przynajmniej w teorii niektórych z tego wątku) obok nowiutkiego, lśniącego w/w Marantza. Wtedy zrozumiesz o czym piszę, Bo bełkotać możesz bez końca - co zresztą z lubością czynisz.

Tzn, co ja mogę więdzieć o nagrywarkach i płytach CD, bo mam drugi wzmacniacz w życiu? A co ty możesz wiedzieć o wzmacniaczach, jak słuchasz nagrywarek? :)

Jedni pitolą na forum szukając poklasku inni słuchają i wyciągają wnioski. Mnie nikt nie musi klepać po ramieniu że moja prymitywna karta dźwiękowa jest ósmym cudem świata. Drugi wzmacniacz w życiu miałem 25 lat temu.

To jest bełkot. Postaw koło siebie mocno używane przedpotopowe Accuphase dostępne w cenie nowego budżetowego Marantza z wyschniętymi kondensatorami, nie trzymające parametrów (przynajmniej w teorii niektórych z tego wątku) obok nowiutkiego, lśniącego w/w Marantza. Wtedy zrozumiesz o czym piszę, Bo bełkotać możesz bez końca - co zresztą z lubością czynisz.

Jasna sprawa, że stare Porsche pojedzie lepiej niż nowy Matiz, ale ja wyczuwam ogólną pogardę dla Marantzów z waszej strony. To może postawmy najtańszego Accuphase za 20 tysięcy obok najdroższego Marantza za 17. Wtedy będzie to w miarę równa walka....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ogólnie SzuB w swojej bezczelności z disco.... przypominacie mi tego łysego z brodą......

Ty nikogo nie przypominasz, Ty jesteś... Kompletnym lamerem bez najmniejszego pojęcia o audio. Twoje mądrości pokroju tych o wzmacniaczach lampowych budzą pusty śmiech ale też potrafią poprawić humor po całym dniu pracy.

Ty nikogo nie przypominasz, Ty jesteś... Kompletnym lamerem bez najmniejszego pojęcia o audio. Twoje mądrości pokroju tych o wzmacniaczach lampowych budzą pusty śmiech ale też potrafią poprawić humor po całym dniu pracy.

Bogaty i musi pracowac cały dzien? No tak, sezon szparagowy w pełni......

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.