Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

No, co tam u was panienki? Widzę, że wasza matrona tutaj się schowała.

Piotruś, zachowujesz się jak mały pinczerek, który ujada spod pachy swej pani. Trochę godności okaż człowieku, bo aż przykro się robi.

Piotruś, zachowujesz się jak mały pinczerek, który ujada spod pachy swej pani. Trochę godności okaż człowieku, bo aż przykro się robi.

Powiedziałbym raczej, że to ty kwilisz. Bo ja się za nikogo nie chowam, a ty przechodzisz na zdrobnienia, jak prawie każdy tutaj co narobił właśnie w porcięta.

No, co tam u was panienki? Widzę, że wasza matrona tutaj się schowała.

A nic samcu alfa, jakoś leci. W porzo, jak to dziś młodzież gada. Co tam? Pokażesz nam swój sprzęt :)

Ale ja nie o tym sprzęcie....helooooł....

Jak znajdziesz gdziekolwiek, że ktokolwiek tak tu napisał, postawię Ci loda! Tylko bez głupich skojarzeń!

Ale ja nie o tym sprzęcie....helooooł....

Jak znajdziesz gdziekolwiek, że ktokolwiek tak tu napisał, postawię Ci loda! Tylko bez głupich skojarzeń!

Wiesz, swego czasu wiele wpisów i awantur kosztowało mnie, żeby jednemu guru na innym forum wykazać, że jednak nie wszystko gra tak samo.

Ja nigdy nie pisałem, że wszystko gra tak samo, słyszę różnicę, często są to podobne prezentacje, no bo czego się spodziewać, duże rozbieżności byłyby patologią. Jednak tak samo nie gra.

Ja nigdy nie pisałem, że wszystko gra tak samo, słyszę różnicę, często są to podobne prezentacje, no bo czego się spodziewać, duże rozbieżności byłyby patologią. Jednak tak samo nie gra.

Co to znaczy, że duże różnice byłyby patologią? W odniesieniu do czego?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Wiesz, swego czasu wiele wpisów i awantur kosztowało mnie, żeby jednemu guru na innym forum wykazać, że jednak nie wszystko gra tak samo.

Stare kłamstwo. Nikt z nas tu obecnych nigdy nie twierdził, że wszystko gra tak samo.

1. Zestawy głośnikowe nie graja tak samo. Różnice są GIGANTYCZNE (pozwoliłem sobie zaczerpnąć z opisu kabli to słówko). Dotyczy również słuchawek.

2. Wzmacniacze lampowe nie grają tak samo. Różnice nie są gigantyczne.

3. Wzmacniacze tranzystorowe mogą być trudne do odróżnienia, jeśli mają bardzo podobną konstrukcję.

4. Co do innych urządzeń to jesteśmy w trakcie testów.

5. Kable nie grają wcale.

Stare kłamstwo. Nikt z nas tu obecnych nigdy nie twierdził, że wszystko gra tak samo.

1. Zestawy głośnikowe nie graja tak samo. Różnice są GIGANTYCZNE (pozwoliłem sobie zaczerpnąć z opisu kabli to słówko). Dotyczy również słuchawek.

2. Wzmacniacze lampowe nie grają tak samo. Różnice nie są gigantyczne.

3. Wzmacniacze tranzystorowe mogą być trudne do odróżnienia, jeśli mają bardzo podobną konstrukcję.

4. Co do innych urządzeń to jesteśmy w trakcie testów.

5. Kable nie grają wcale.

Jak ktoś ma wątpliwości czy tranzystory grają tak samo, to niech sobie posłucha Abyssounda z przeciętnym wzmacniaczem. Co do kabli, to mam w pokoju dwa gniazda, każde z innej fazy i sprzęt od każdego gra inaczej, więc byłbym ostrożny.

No co możesz wykombinować przy wzmocnieniu sygnału? Tu dodasz trochę basu, w innym lekko cofniesz górę, w jeszcze innym lekko popchniesz średnicę. Nie będzie tak samo oczywiście, ale nie będę to ogromne różnice. Nie chce mi się już pisać tego co kiedyś mi wyszło porównując Denona, Hegla i Creeka. W każdym razie nikt nikogo nie zmiażdzył. Na ślepo mógłbym się pomylić, gdybym poszedł na spacerek po lesie i ktoś by mi je podmienił. Między moimi dawnymi Dali Ikon6 a obecnymi AP Tempo6 jest rozbieżność na tyle duża, że tu bym się już po ciemku nie pomylił. Inna filozofia, inne konstrukcja. Cedeki mógłbym pomylić, choć przy szybkim przełączaniu słychać różnicę w prezentacji. W kable się pobawiłem i dałem spokój, choć mam firmówki na złączach dla świętego spokoju.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jesteśmy Klubem pluralistycznym, dlatego każdy może tu pisać i prezentować też swoje poczucie humoru. Ostatni komiks, choć ostry w swej wymowie, nie jest niestety (piszę to z żalem) pozbawiony sensu. Audiofilskie recenzje sprawiają często wrażenie opisu jakichś egzotycznych zboczeń seksualnych.

W kable się pobawiłem i dałem spokój, choć mam firmówki na złączach dla świętego spokoju.

Rozumowi świeczkę i audiofilom ogarek?

Co do kabli, to mam w pokoju dwa gniazda, każde z innej fazy i sprzęt od każdego gra inaczej, więc byłbym ostrożny.

A to ciekawe, czy możesz rozwinąć? Wiesz chyba, że zaleca się, nierzadko pod groźbą utraty gwarancji aby urządzenia elektroniczne połączone ze sobą niskonapięciowo zasilać z tej samej fazy.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Rozumowi świeczkę i audiofilom ogarek?

Coś w ten deseń. Ostatnio zakupiłem Van den Hula The Name na przykład, bo facet z Poznania wysyła mi sprzęt do testów bez kaucji i za darmochę, więc głupio mi już było. Dostałem dobrą cene, kabel jest naprawdę ładnie wykonany, ma porządne wtyki.

No co możesz wykombinować przy wzmocnieniu sygnału? Tu dodasz trochę basu, w innym lekko cofniesz górę, w jeszcze innym lekko popchniesz średnicę. Nie będzie tak samo oczywiście, ale nie będę to ogromne różnice. Nie chce mi się już pisać tego co kiedyś mi wyszło porównując Denona, Hegla i Creeka. W każdym razie nikt nikogo nie zmiażdzył. Na ślepo mógłbym się pomylić, gdybym poszedł na spacerek po lesie i ktoś by mi je podmienił. Między moimi dawnymi Dali Ikon6 a obecnymi AP Tempo6 jest rozbieżność na tyle duża, że tu bym się już po ciemku nie pomylił. Inna filozofia, inne konstrukcja. Cedeki mógłbym pomylić, choć przy szybkim przełączaniu słychać różnicę w prezentacji. W kable się pobawiłem i dałem spokój, choć mam firmówki na złączach dla świętego spokoju.

Tego gościa możecie zapytać co można zrobić z tranzystorowym wzmocnieniem, żeby było lepsze o klasę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na dzisiaj wystarczy tych utarczek. Pora czegoś posłuchać.

A to ciekawe, czy możesz rozwinąć? Wiesz chyba, że zaleca się, nierzadko pod groźbą utraty gwarancji aby urządzenia elektroniczne połączone ze sobą niskonapięciowo zasilać z tej samej fazy.

I zasilam. Wpinam listwę w to albo tamto.

Na koniec dodam, że różnice napięcia między gniazdami nie przekraczają 5V.

Ukryta Zawartość

Tego gościa możecie zapytać co można zrobić z tranzystorowym wzmocnieniem, żeby było lepsze o klasę.

Ukryta Zawartość

Na dzisiaj wystarczy tych utarczek. Pora czegoś posłuchać.

W środku wygląda znakomicie, piękna konstrukcja, zapewne w cenie kawalerki. Miałem bardziej na myśli zbliżoną cenę i moc komponentów. Wiadomo, ze 10 watowa lampa i duży Krell to dwie różne bajki, których w ogóle nie ma sensu porównywać.

Ukryta Zawartość

W środku wygląda znakomicie, piękna konstrukcja, zapewne w cenie kawalerki.

Jak ma kosztować to musi ładnie wyglądać.

Ale posłuchajmy; kable na nim grają. Przykładasz ucho; trafo buczy,...

Trafo nawet nie ekranowane, nie zalane żywicą. Tandetę ochrania ładna puszka...

Nic nadzwyczajnego...

Ciekawe, może jednak do końca się nie zrozumieliście. Wszystko nie gra tak samo. Np. skrzypek gra zupełnie inaczej niż pianista.

Trafo nawet nie ekranowane, nie zalane żywicą. Tandetę ochrania ładna puszka...

Tak robi nawet Levinson, każąc sobie płacić za końcówkę mocy mono około 30 tysięcy. Tną bardziej, niż nasz rząd, a ten bardziej niż faszystowski reżim.

Jak ktoś ma wątpliwości czy tranzystory grają tak samo, to niech sobie posłucha Abyssounda z przeciętnym wzmacniaczem. Co do kabli, to mam w pokoju dwa gniazda, każde z innej fazy i sprzęt od każdego gra inaczej, więc byłbym ostrożny.

Gra inaczej? A czy zmian są powtarzalne?

A co to jest klasa brzmienia? Czy są jakieś zdefiniowane poziomy - tak jak np. dla jajek?

Wracając jeszcze na chwilkę do terminologii audiofilskiej - jak Panowie myślą - co też może oznaczać sformułowanie "porządkuje środek pasma" ? Przestawia prążki widma wg wzrostu?

co też może oznaczać sformułowanie "porządkuje środek pasma" ?

Prawdopodobnie audiofilskie pierdo......., pod którym każdy rozumie co innego, lub nic nie rozumie. Niewykluczone, że to bezmyślne powtarzanie słów słynnych recenzentów. Czytasz, czytasz i potem zaczynam też używać tego bełkotu. Taka incepcja, tylko że na jawie. Kto oglądał, ten wie :)

Bum, no wiesz;

jak się słucha na buczącym i "kopiącym" sprzęcie*, to jako takie zagranie sprzętu, można poczytać jako uporządkowane...

* Patrz watek o audiofilskim liczniku i mądrości o napięciach na obudowach i graniu wtyczek...

co też może oznaczać sformułowanie "porządkuje środek pasma" ?

Przywołuje wokalistę do porządku. Stosując element toru audio o takiej charakterystyce, np. kabel, można normalnie posłuchać pamiętnego wykonania hymnu przez Edytę G...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A słucham sobie kabla...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.