Skocz do zawartości
IGNORED

jaka karta lub dac do 1tys. zl

Misiekskrzypek

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzet jest nowy, poza zasilaczem z roku 2006. Plyta Asrock p67 pro 3, procek core i5 2500k nie krecony, w kompie poza tym siedzi radeon 5770 z wlasna dzwiekowka z wyjsciem hdmi, xonar dx (integra na plycie wylaczona) i tuner tv jakis model not only tv.

Zasilacz ma te kilka lat ale to dobry model firmy enermax, 460W mocy, ponad 30A na linii 12V, nigdy nie pracowal pod zbytnim obciazeniem, raz w roku czyszczony w srodku, ostatnio jakos w lutym przy okazji montazu nowego kompa, kondensatory ok, zadnych niepokojacych zjawisk ze strony zasilacza, napiecia trzyma jak skala, nawet pod obciazeniem, posiada aktywne pfc. Mi to raczej wyglada na brak tolerancji wzmacniacza, ktory posiadam na wysokie napiecie wejscia, czyli te max 5V, ktore daje audio-gd w trybie gain hi bez przestawienia zworki. W trybie gain low, czyli z napieciem 2,5V wszystko chodzilo ok:)

• 2 tygodnie później...

Wracam po chwilowej nieobecnosci. Audio-GD NFB-15.1 dotarl na poczatku tego tygodnia do mnie. Troche to trwalo bo do dystrybutora musial najpierw dotrzec omylnie wyslany do mnie 12.1, dopiero wtedy zostal do mnie wyslany wlasciwy sprzet. Jesli chodzi o dystrybutora to kontakt jest bardzo dobry przez telefon, natomiast organizacja w tej firmie nieco szwankuje, mowiac krotko maja tam burdel. pierwsza wpadka to mylnie wyslany sprzet, to akurat moge jeszcze wybaczyc bo dzieki temu slyszalem tez 12.1,a druga to wysylka dopiero po moim telefonie, wprowadzenie w blad ze wysla jak tylko ja nadam zwrot i wtopa z oznaczeniem paczki, tak ze przez blad w liscie w sobote paczke moglem obejrzec w bagazniku kuriera a dostalem ja w poniedzialek. Tu juz nie wiem czy to ktos z tej firmy zle ja nadal czy kurier zle ja przyjal, pewne jest jedno, ze na liscie to oni mylnie wpisali pobranie a pozniej to poprawiali.

Pomijajac kwestie wysylki, sam sprzet jak dla mnie jest rewelacyjny. Jestem zawodowym skrzypkiem, akurat jak przyszedl dac to na kilka dni odwiedzil mnie kumpel, zawodowy pianista. Chlop stwierdzil, ze odkrywa znana mu muzyke na nowo i byl pod wrazeniem jak ten dac zgral sie z moim systemem. Kolumny mam ciemne, wzmak jest neutralny z lekkim rozjasnieniem, a dac mam wrazenie, ze jest przezroczysty i przewala tylko dane o utworze z kompa na utwor i puszcza w reszte toru.

Wzgledem xonara bardzo duza poprawa pod katem naturalnosci brzmienia, brzmia akurat identycznie glosno, ale w muzyce dwa instrumenty brzmiace tak samo glosno moga kosztowac 200 albo 2000000zl wlasnie ze wzgledu na brzmienie.

Wokale sa jeszcze lepsze niz na 12.1, jest mniej zglosek syczacych ale nie sa one sztucznie wycinane tylko eksponowane w takiej ilosci jak to brzmi w naturalnej mowie, a nie przerysowane, ze az w uszy kluje jak to robil xonar. Mam wrazenie, ze wzgledem 12.1 jest nieco lepsza szczegolowosc i jakosc brzmienia instrumentow, bardziej precyzyjnie mozna je zlokalizowac, przestrzen nieco szersza, no dobrze to gra poprostu i jest swietnie wykonane. W srodku tak moj cambridge jesli chodzi o plytke drukowana i kondy nie wyglada. Wszystko bardziej precyzyjnie polutowane i lepsze komponenty takie mam wrazenie:)

Aha...wazna rzecz, mam wrazenie ze dynamika jest bardziej stabilna a bas jeszcze lepiej kontrolowany...nie wiem czy to zasluga asynchronicznego tenora czy moze czegos innego...alej jest lepiej:)

Mam tez pytanie...podczas odtwarzania muzy z winampa na sterach asio, skokowo cyklicznie wzrasta wykorzystanie procesora, czesto nawet powyzej 30% a chwilowo i do 100 na jednym rdzeniu. Czy to normalne?

@Groh

Czy moglbys pokusic sie o opis wplywu poszczegolnych filtrow na brzmienie? Na stronie dystrubutora bardzo slabo jest to wyjasnione...na stronie audio-gd juz lepiej, choc sa tam wykresy dla wszystkich kombinacji filtr-os, lecz brak opisu slownego, a z wykresow ciezko wywnioskowac cos bardziej namacalnego jak brzmienie...

ASIO niestety jest "procesożerne", taki urok. Spróbuj zwiększyć bufor, powinno pomódz :) Sprawdz w panelu sterownika Audio-GD czy masz potwierdzenie wykorzystawszy ASIO. Foobar korzysta z jakiejś protezy do ASIO chodź działa dobrze.

Dobrze że coś napisali, to i tak rzadkość ze piszą o technice a nie o subiektywnych odczuciach :) Generalnie to dolnoprzepustowy filtr 1 schodzi łagodniej ale zaczyna schodzenie ok 15kHz - co zaokrąglij trochę górę, 3 schodzi po 20 kHz i to dość ostro, 2 jest pośrednia, Ja to biorę na "ucho" i z reguły używam 1. Filtry są potrzebne gdyż Wolfson zawsze działa w oversamplingu min x2, dla tego trzeba usunąć "śmieci" z poza pasma odsłuchowego. Im łagodniej działa filtr tym mniej zniekształceń, dlatego używam 1. NFB-5.2 jest jeszcze lepszy, ale ciesze się ze jesteś zadowolony :)))

@Groh

A w jaki sposob ustawiasz os? Z tego co wywnioskowalem na stronie audio-gd to poszczegolne ustawienie os takze przelacza filtr, tzn. przykladowo filtr ustawiony na 1, zmiana os 2x na 4x powoduje tez zmiane filtra, wiec jest 9 kombinacji filtrowania...

Jak oceniasz roznice miedzy 12.1, 15.1 a 5.2, ktore posiadasz? Sa kolosalne czy raczej tylko szczegoly, jakbys opisal konkretnie co jest lepiej to bede wdzieczny.

Tam to jest mało klarownie wyjaśnione. W przypadku NFB-15.2 to działa niezależnie. Jedyne ograniczenie to maksymalne próbkowanie dla Wolfona to 384 Khz. Czyli jeżeli masz próbkę nagraną z 192/174.4 kHz to maksymalny OS dla niej to x2 (czyli minimalny dla Wolfsona) dla próbki 96/88 KHz to x2 lub x4, dla 48/44.1 Khz to x2,x4,x8; Filtry działają niezależnie lecz są uzależnione od samplingu samej próbki. Ja i tak po prostu słucham i ustawiam wedle subiektywnego odbioru.

Co do różnić to są dość znaczne. Przede wszystkim w tym segmencie różnice są w użytych częściach elektronicznych. NFB-12/15 to w przeważającej części montaż powierzchniowy, NFB-5.2 to już w większości montaż przewlekany z najlepszych elementów Wyższe modele to już w 100% montaż przewlekany z selekcjonowanych elementów Wszystkie modele powyżej NFB-5.2 są w pełni symetryczne również wewnętrznie poczynając od samego Wolfsona. Wolfson ma możliwość pracy w mono z sygnałem symetrycznym na wyjściu.

@Groh

Jesli chodzi o wyjasnienie budowy dacow to sam to zauwazylem:) o dziwo 12.1 ma mniej scalakow na powierzchni plytki od 15.1, wiecej jest elementow "wystajacych":) mimo to 15.1 brzmi lepiej:) natomiast moje pytanie do Ciebie dotyczylo bardziej kwestii czysto odsluchowych czyli brzmienia, szczegolowosci, dynamiki itd. Jako jeden z nielicznych miales okazje przesluchac wiekszosc urzadzen audio-gd i ciekaw jestem jak oceniasz roznice miedzy modelami 12.1, 15.1 i 5.2 i czy na tym polu sa znaczace roznice czy tez raczej sa to szczegoly. Czy roznice pomiedzy 12.1 a 15.1 oceniasz tak jak ja czy moze inaczej?

NFB-5.2 jest lepszy i to wyraźnie. Mam problem aby stać się "złotoustym" i pisać o średnicach i innych takich.. ale zdecydowanie lepszy bas (lepsze zasilanie) lekko szersza scena, góra jeszcze bardzie czysta, większa głębia i czerń sceny... NFB-5.2 to pólka wyżej, warte tej ceny :)) 12 jest bardzo budżetowa (chodź nie należy tego przekładać na budżetowe aplikacje innych firm - ona gra naprawdę porządnie.) 15 ma bogatsze zasilanie i to słychać - stąd te powierzchniowe elementy na płycie, one służą do stabilizacji prądu, nie uczestniczą bezpośrednio w torze audio. Z uwagi ze prawie wszystkie konstrukcje Audio-GD to konstrukcje wzmacniaczy prądowych, nie napięciowych jak to jest powszechnie wykorzystywane. Stabilizacja zasilania to kluczowa sprawa. Całe wzmocnienie odbywa się w jednym etapie, bez wzmacniaczy wstępnych. Nie bez znaczenia jest też to ze regulacja wzmocnienia odbywa się na końcu etapu i jest to tak naprawdę tłumienie i to na dodatek realizowane pasywnie. Taka koncepcja wymaga dużej ilości części bo nie można (i chyba nikt nie chce) zastąpić ich układami scalonymi. I tu dochodzimy do sedna, jakość części jest kluczowa i to słychać. Różnica między 12 a 15 jest wyraźnie słyszalna (poczekaj jeszcze ze 200 godzin aż się wygrzeje DAC), to przy 5.2 jest jeszcze lepiej.... Ale może nie stresuj się, masz kawał porządnie zrobionego i przemyślanego sprzętu i to za naprawdę niewielkie pieniądze, zawsze jest tak ze może być lepiej... :))

Witam,

Jest to mój pierwszy post na tym forum i chciałbym wszystkich powitać.

Od razu zaznaczę że jestem w tych tematach zielony i dopiero rozpoczynam przygodę na poważnie. Także jestem zainteresowany kupnem DACa w granicach 1000zł. Źródłem będą bezstratne piliki z laptopa przesyłane przez usb. Słuchać będę na słuchawkach. Jak na razie mam AKG 514, w planach są Superluxy HD330 oImpedancji 150Ω. Dlatego najlepiej aby DAC był asynchroniczny ze wzmacniaczem słuchawkowym, który pociągnąłby takie Superluxy.

Groh, a może wiesz jaka jest różnica między modelami 12.1, 15.1 do modelu AUDIO-GD-NFB-16? Są tam dwa wejścia słuchawkowe. Fajnie byłoby czasami razem czegoś posłuchać... ;)

Mam pytanie odnosnie kabla USB. Czy u Ciebie tez jest on tak jakby nieco luzny przy przechylaniu na boki? U mnie jesli chodzi o plaszczyzne, w ktorej wpinamy go do gniazda to siedzi pewnie, zastanawiaja mnie jednak te luzy na boki. Jakiego kabla uzywasz? Tego co byl w zestawie czy jakiegos innego, a jesli innego to czy zmiana kabla w tych dac'ach jest slyszalna?

@Groh

Daca uzywam w trybie z przestawiona zworka i wszystko dziala ok. Wczoraj chcialem wyprobowac jak gra na sluchawkach i gra zacnie, z tym ze mam pytanie co do potencjometru alpsa. Przy najnizszym ustawieniu nie jest zupelnie cicho, delikatnie slychac ze sluchawek muzyke, w gain lo prawie w ogole, w hi juz bardziej jest to slyszalne. I druga sprawa...przy najnizszym ustawieniu potencjometru jak go rozkrecam i jest bardzo cicho, doslownie przez kilka milimetrow kanaly nie biora rownomiernie, najpierw delikatnie zglasnia sie prawy, pozniej dochodzi lewy. Na samym poczatku potencjometru, gdy jest wlasnie bardzo cicho w sluchawkach. Czy to normalne czy potencjometr do reklamacji?

I jeszcze jedna sprawa...na razie zdarzylo sie to dwa razy w przeciagu ostatniego tygodnia, drugi raz przed chwila. Muzyki slucham z winampa z wtyczka asio, sterowniki do audio gd te najswiezsze, ustawienie w panelu na 24 bit i bufor na auto. Otoz muzyka gra elegancko i nagle w srodku utworu sie scisza, widac w winampie ze gra dalej i nie ma w tym momencie ciszy w utworze i po kilku sekundach wraca dzwiek spowrotem. Spotkales sie z czyms takim? Czy to wina sterow, usb, winampa czy czegos jeszcze? Narazie wylaczylem wstrzymanie selektywne usb w ustawieniach systemu, moze to przez to? System Win 7 64bit.

Przy najnizszym ustawieniu nie jest zupelnie cicho, delikatnie slychac ze sluchawek muzyke, w gain lo prawie w ogole, w hi juz bardziej jest to slyszalne. I druga sprawa...przy najnizszym ustawieniu potencjometru jak go rozkrecam i jest bardzo cicho, doslownie przez kilka milimetrow kanaly nie biora rownomiernie, najpierw delikatnie zglasnia sie prawy, pozniej dochodzi lewy. Na samym poczatku potencjometru, gdy jest wlasnie bardzo cicho w sluchawkach. Czy to normalne czy potencjometr do reklamacji?

potencjometry Alpsa tak mają że przy najmniejszej głośności jeden kanał gra najpierw ale później się to wyrównuje, zresztą chyba nikt nie słucha muzyki którą ledwie słychać bo tylko wtedy jest takie zjawisko.

Może ktoś ma porównanie pomiędzy modelami 12.1, 15.1 do 16? Chodzi mi oczywiście o Audio-gd. Czy 16 warta jest swojej ceny? No i jaki jest tam wzmacniacz słuchawkowy? Czy tylko umowny, czy jednak spełnia swoje zadanie znakomicie? A jak te 3 modele mają się do innych DACów w podobnej cenie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Takie jeszcze pytanie. Czy układy oparte na elementach dyskretnych są może gorszej jakości? Z tego co się orientuje, to ludzie podchodzą do tego sceptycznie. Nie znam się, może gadam głupoty, więc prosiłbym o wyrozumiałość.

Ukryta Zawartość

@Groh

Daca uzywam w trybie z przestawiona zworka i wszystko dziala ok. Wczoraj chcialem wyprobowac jak gra na sluchawkach i gra zacnie, z tym ze mam pytanie co do potencjometru alpsa. Przy najnizszym ustawieniu nie jest zupelnie cicho, delikatnie slychac ze sluchawek muzyke, w gain lo prawie w ogole, w hi juz bardziej jest to slyszalne. I druga sprawa...przy najnizszym ustawieniu potencjometru jak go rozkrecam i jest bardzo cicho, doslownie przez kilka milimetrow kanaly nie biora rownomiernie, najpierw delikatnie zglasnia sie prawy, pozniej dochodzi lewy. Na samym poczatku potencjometru, gdy jest wlasnie bardzo cicho w sluchawkach. Czy to normalne czy potencjometr do reklamacji?

I jeszcze jedna sprawa...na razie zdarzylo sie to dwa razy w przeciagu ostatniego tygodnia, drugi raz przed chwila. Muzyki slucham z winampa z wtyczka asio, sterowniki do audio gd te najswiezsze, ustawienie w panelu na 24 bit i bufor na auto. Otoz muzyka gra elegancko i nagle w srodku utworu sie scisza, widac w winampie ze gra dalej i nie ma w tym momencie ciszy w utworze i po kilku sekundach wraca dzwiek spowrotem. Spotkales sie z czyms takim? Czy to wina sterow, usb, winampa czy czegos jeszcze? Narazie wylaczylem wstrzymanie selektywne usb w ustawieniach systemu, moze to przez to? System Win 7 64bit.

Sorry gdzieś mi umknęło twoje pytanie :))

Co do potencjometrów alpsy tak mają, po pewnym czasie w tych kilku minimetrach mogą pojawić się delikatne "chrobotanie" w dolnych rejestrach ale tylko przy podkręcaniu. Nie zapomnij iż potencjometr działa w układzie pasywnym, więc zawsze przez niego popłynie jakiś szczątkowy sygnał. Stąd ten efekt braku całkowitego ściszenie. Nie ma powodu do obaw, Alpsy to zacny sprzęt i posłuży dłuuugo

Co do winampa to mam mgliste pojęcie, używam foobara i nie miałem takich zjawisk. Spróbuj zainstalować Foobara z i wtyczkę Asio. Jak się bedzie powtarzać to będziemy myśleć Tu linki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;

Ukryta Zawartość

Może ktoś ma porównanie pomiędzy modelami 12.1, 15.1 do 16? Chodzi mi oczywiście o Audio-gd. Czy 16 warta jest swojej ceny? No i jaki jest tam wzmacniacz słuchawkowy? Czy tylko umowny, czy jednak spełnia swoje zadanie znakomicie? A jak te 3 modele mają się do innych DACów w podobnej cenie?

Ukryta Zawartość

Takie jeszcze pytanie. Czy układy oparte na elementach dyskretnych są może gorszej jakości? Z tego co się orientuje, to ludzie podchodzą do tego sceptycznie. Nie znam się, może gadam głupoty, więc prosiłbym o wyrozumiałość.

NFB-15 jest lepszy od NFB-12, ma więcej elementów dyskretnych. Kolega @Misiekskrzypek miał niedawno możliwość porównania i pisze o tym w tym wątku trochę wyżej. NFB-16 to konstrukcja z wbudowanym akumulatorem przeznaczona do pracy mobilnej - gra zacnie ale 15 czy 12 gra lepiej.

Elementy dyskretne zagrają zawsze lepiej, co nie zawsze może się przekładać na to ze DAC z montażu powierzchniowego zagra gorzej od tego z elementów dyskretnych - tu liczy się też projekt i jakość części. Ale generalnie urządzenia zmontowane z elementów dyskretnych grają lepiej, bo kto by się bawił w ręczny montaż "badziewia" za które nikt nie zapłaci. Więc jak masz możliwość wybieraj urządzenia w tradycyjnym montażu przewlekanym. Mamy OPA w ofercie złożone z elementów dyskretnych z możliwością montażu w standardowej podstawce

@Groh - najwyższy czas zmienić status na "branża"...

Niestety zmiana w polu branża nie zmienia grupy na "Branża". Na razie mam w stopce info, ale napisze do admina aby mi pomógł.. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe rzeczy piszesz o tych dyskretnych elementach. Jakieś argumenty poza tym, że Kingwa tak pisze na swojej stronie albo ci powiedział?

A co jest taniej? użyć scalaka czy dziergać kilkadziesiąt elementów, robić pod to druk itp. Jak by to nie miało znaczenia to wszyscy by już zapomnieli o drogiej, pracochłonnej, ręcznej metodzie produkcji. Tak na logikę... W najlepszym sprzęcie profesjonalnym też używa się elementów dyskretnych... Abstrahując od zalet samych części ten sposób produkcji daje większą swobodę w projektowaniu nietypowych rozwiązań.

Jest scalak i "scalak". To działa jak słowo chińszczyzna.

Dyskretne opki Audio-GD nie są dobre jak topowe scalaki od TI/AD.

Dalej myślisz w kategoriach kilogramów i mam nadzieję, że dostrzeżesz w przyszłości, że to błąd chociaż jak już teraz jesteś związany z marką to raczej nie na rękę ci to,

Jest scalak i "scalak". To działa jak słowo chińszczyzna.

Dyskretne opki Audio-GD nie są dobre jak topowe scalaki od TI/AD.

Dalej myślisz w kategoriach kilogramów i mam nadzieję, że dostrzeżesz w przyszłości, że to błąd chociaż jak już teraz jesteś związany z marką to raczej nie na rękę ci to,

Tu masz racje są kiepski części i dobre - wszystko zależy od producenta - a wracając do marki Audio-GD to nie ma możliwości wykonania projektów Kingwy ze scalaków . Jego koncepcja wzmacniania sygnału w domenie prądowej bez użycia OPA jest unikalna i trzeba by projektować specjalne scalaki dla tej technologii. Lub systemu wzmacniaczy w układzie diamont differentia przy napięciu pracy -+35V. Nie jestem elektronikiem ale takie napięcia nie są standardowe dla scalaków. Możemy dyskutować czy takie podejście i koncepcja jest słuszna, ale aplikacja na scalakach zapewne była by mocno kłopotliwa I tak mnie nikt nie przekona, elektronikę nadal będę kupował "na wagę", no pomijając tz. "cyfrowe" estradowe końcówki mocy - do pewnych zastosowań są świetne.

@Groh

Cos dziwnego dzieje sie z moim sprzetem. Pisalem wczesniej o tych dziwnych sciszeniach w srodku utworu, problem jak narazie nie wystapil ponownie ale dzieje sie cos innego, byc moze ma to zwiazek z tamtym problemem. Nad dac'iem wisi telewizor, ktory sluzy mi za monitor do kompa, takze jak na niego patrze to katem oka widze niebieska diode od audio-gd. Kilka razy mialem wrazenie, ze dioda ta co jakis czas gasnie na chwile i zapala sie ponownie, lecz nie bylem pewien az do dzis. Akurat zdarzylo sie tak, ze patrzylem na sprzet i dioda zgasla i zapalila sie ponownie, wiec utwierdzilo mnie to w tym, ze musialo sie dziac tak wczesniej. Akurat nie odtwarzalem wtedy zadnej muzyki, ale mam absolutna pewnosc, ze nie bylo w tym czasie spadku napiecia w sieci ani nic z tych rzeczy, gdyz lampa ktora stoi w pokoju nie przygasla, a pozostaly sprzet podpiety do tej samej listwy, czyli komputer i wzmacniacz dzialaly normalnie...czy spotkales sie z czyms takim? Co w tej sytuacji zrobic?

A sprawdź czy kabel zasilający z tyłu DAC`a nie obluzował się. Jak by to miało jakieś poważne powody, to słychać by było trzask w kolumnach... Jest opcja ze w transporcie wtyczka od diody się poluzowała i coś nie styka. Przejechał pól świata :)). Jak to się berdzie powtarzać wymienimy ci diodę, jest szansa ze coś z nią jest nie tak. Po porostu obserwuj i przy okazji jak będziesz go otwierał popraw wtyczki. Nie ma powodów do obaw do momentu jak nie usłyszysz jakiś niepokojących trzasków. Zresztą jak by coś poważnego było nie tak, to już by wyszło w dźwięku. Sorry ze tak późno pisze ale duuuzo roboty dzisiaj i dopiero do domu wróciłem :)) Używasz go w ustawieniu low?

@Groh

Sprawdzilem kabel zasilajacy z tylu dac'a...siedzi pewnie. Po przestawieniu zworki na fixed uzywam go na hi...jesli chodzi o wyjscie dac out na wzmacniacz. Nie ma zadnych problemow z trzaskami, jakie mialem przy 12.1 i nie przestawionej zworce. W wolnej chwili otworze pokrywe i sprawdze wtyczke diody. Szkoda, ze jak zgasl to nie sluchalem muzy...mialbym rozeznanie czy zjawisko to wplywa na dzwiek. Ogolnie zdarzylo sie to kilka razy odkad mam sprzet.

Amplituner CA Topaz sr10 V2. Na high jest napiecie max 2.5V a na low chyba polowa tego. Mierzylem napiecie miernikiem nim podlaczylem interkonekt i nie przekraczalo ono na high 1.8V przy dynamicznej muzyce. Poza tym poziom glosnosci na high jest praktycznie taki sam jak na wyjsciu z xonara wiec tak zostawilem. Na low jest duzo ciszej:)

Dzis sprawdzilem mocowanie diody. Siedzi pewnie, jeszcze dla pewnosci docisnalem wtyczke, ktora i tak byla zabezpieczona klejem. Poruszalem kabelkiem na wszystkie strony, dioda ani nie mrugnela. Wiec watpie, ze to ona. Bede obserwowac dalej:)

Widze, ze firma miesci sie w Gliwicach. Macie na stanie SA-31? Podjechalbym z Hifimanami i BP na porownanie przy okazji. Chyba, ze mozna wypozyczyc.

Misiek masz uziemienie w gniazdku?

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Widze, ze firma miesci sie w Gliwicach. Macie na stanie SA-31? Podjechalbym z Hifimanami i BP na porownanie przy okazji. Chyba, ze mozna wypozyczyc.

Misiek masz uziemienie w gniazdku?

W drodze z tej "półki" jest Reference 5.32. SA-1 jest leciutko subtelniejszy, ale troszeczkę mniej szczegółowy. To są naprawdę bardzo subtelne różnice, więc jak Ci się spodoba Reference 5.32 to będziesz zadowolony z SA-1. Mniej więcej przyjdzie za jakieś dwa tygodnie to się przypomnij, pożyczymy Ci. Kiedyś czytałem artykuł, w którym bezpośrednio porównywany był R-5.32 vs SA-1. Jak go gdzieś znajdę to ci podeśle linka :))

@Misiekskrzypek

Jak by co to masz 3 lata gwarancji, więc spoko.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.