Skocz do zawartości
IGNORED

Uszkodzona Yamaha AX-570. Czy warto naprawiać?

ishtar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dostałem od znajomego wzmaka Yamahy AX-570 uszkodzonego, który mu zalegał w piwnicy.

Postanowiłem podłączyć do posiadanych Wafli 9.4 i spradzić czy zagra i o to efekt:

1. Wzmak włącza się normalnie ale po puszczeniu muzyki z PC (przez kabel RCA-chinch) gra tylko cichutko, po podkręceniu następuje charakterystyczne cyknięcie i wzmak się wyłącza.

2. Poza tym selektor wejść przy przełączaniu powoduje że czasami ginie jeden kanał ale przy kilkukrotnej manipulacji przy nim potem potrafi przełączyć właściwie.

Nie jestem ani elektronikiem ani znawcą tematu więc tu prośba do osób posiadających właściwą wiedzę :)

Co może być powodem takiego zachowania sprzętu?

I czy ewentualnie jest sens bawić się w naprawę? Ile to może kosztować?

Dzwoniłem do serwisu audio, ale tam życzą sobie 50zł za diagnozę usterki, którą później ewentualnie wliczą w koszt naprawy jeżeli się zdecyduję.

Jeżeli zrezygnuję to 50zł przepada.

Sam wzmak warty jest jakieś 200-300zł więc jestem w kropce, bo sam nie naprawię a koszty w serwisie mogą przekroczyć wartość sprzętu i bez gwarancji jak długo pogra...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.