Skocz do zawartości
IGNORED

CDR Audio - wyższa jakość?

geertgen

Rekomendowane odpowiedzi

> Fr@ntz

> - zgrywać poszczególne ścieżki EACiem do wavw i potem wypalać np.Nero?

> - zgrywać obraz płyty i taki wypalać?

Zgrywać obraz płyty EAC-em [*wav + *cue], później obraz można wypalać dowolnym programem, np EAC, albo Nero. Tylko tak można uzyskać dokładną kopie płyty. W pliku *cue są dokładne informacje o przerwach między ścieżkami i indeksach.

ja używam clone cd, nagrywam z prędkością 8-12 razy na firmowych płytkach, najpierw obraz na dysk a potem z HDD, jesli dla kogoś kto ma kiepski sprzet to w locie i jestem bardzo zadowolony, czy polecacie raczej ten program EAC zamiast CLONECD?

W trakcie usuwania konta.

Frantz najlepiej obraz , dokladny opis masz tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

EAC jest swietny do zgrywanie wav , w samym nagrywaniu na cd lepszy jest podobno Feurio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teoria teorią, a tu praktyka pokazała mi, że lepszą jakość otrzymałem używając do zgrania płyty zwykłego Nero, a nie EAC-a. Dlaczego - nie wiem. Sprawę badam. Dodam tylko, że szło tu o hardkorowe zadanie - odratowanie starej płyty, która juz nie za bardzo chciała chodzic w odtwarzaczach.

I tak i tak.

Próbowałem po pierwsze zgrac EACem scieżki i potem z nich poskładać płytę na nowo, i zgrać obraz plus plik indeksowy (efekt był lepszy, ale na granicy sugestii, więc tu wniosków nie można wyciągnąć). A następnie zgrałem obraz płyty z Nero. Żmędził długo, widać było, że nad kilkoma kawałkami się męczy. Ale efekt końcowy był wyraźnie lepszy, co do tej pory mnie dziwi.

Nero Express to tylko nakładka ułatwiająca obsługę Nero początkującym, a nie odrębny program. Polecam najpierw poprzeglądać opcje samego Nero, poustawiać co trzeba, a później można już ułatwiać sobie życie Expressem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.