Skocz do zawartości
IGNORED

maratz pm-75 i cd63se poszukiwane kolumny

rzemak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Elektronika jak w temacie. Pokój ok 25m2 mogą być małe trudności z ustawieniem. Muzyka grana jest i będzie klasyczna ogólnie /sporo gitary/, piosenka "aktorska" trochę jazzu, rock tradycyjny a oczywiście filmowa też. Może zdarzyć się i jakiś film.

Liczę na pomoc, ponieważ nie ukrywam że jestem nieosłuchany a nie chciałbym żałować i po "wyborze" już w domu okaże się że "moja" gitara klasyczna nie brzmi tak jak na starej wieżyczce panasonica.

Pozdrawiam.

...Tannoy Mercury V4 oczywiście? ;-)

Zapytam tylko autora wątku jak mam rozumiec muzykę klasyczną - czy chodzi o muzykę poważną?

Jeżeli Bacha, Mozarta i im podobnych nie będzie, to możesz tez spróbować posłuchać Taga Harmony Platinum v.2 F-100 (lub F-80, F-60). Podobno do klasyki się nie nadają...

Ja mam w domu F-60 i też nie uważam ich za stworzone do tego rodzaju muzyki, ale jakby co to i z tym repertuarem radzą sbie w miare przyzwoicie.

W kinie nawet tylko z tymi frontami słyszę czesto dźwięk z boku/tyłu. Nie jestem fanem kina, ale to mnie mocno i miło zaskoczyło.

W każdym razie cała reszta to mały "pikus" ;-)

Udanych odsłuchów!

Dodam tylko pod rozwagę - Tagi mają bass-refleks z przodu (m.in. dlatego odpuściłem zakup Tannoy Mercury V4), to ułatwia ustawienie kolumn w pomieszczeniu.

Witam.

Dzięki, za pomoc, trafiłem na kolumny ESA spodobały mi się i zostały. może są troszkę za małe do pm75. ale po wstępnych odsłuchach, do połowy skali w rozsądnej, (że się tak wyrażę odsłuchowej odległości) ciężko wysiedzieć a i tak dżwięk jest wyraźny bez przesterowania.Jak na razie po takim wstępnym posłuchaniu grają przyzwoicie. Muszę znaleźć czas aby się z nimi trochę poznać bliżej. Mam nadzieję że się nie rozczaruję ...wtedy ;).Właściwie nie mam doświadczenia w takim osłuchaniu, tak więc za jakieś ew. sugestie też będę wdzięczny.

Ups zapomniałem dodać że są to ESA ostinato 2000. sorry

stara seria tannoya z upgradem zwrotki to zacne paczki poczawszy od monitorkow m2

sluchalem juz z kilkoma wzmakami i nie sa trudne do wysterowania, polecam.

Na allegro mozna kupic paczuszki juz zmodyfikowane, a cena wtedy wcale nie jest wieksza niz oryginalnych.

Jesli tylko upgrade zostal przeprowadzony wlasciwie to za kilka set zlotych mozna miec bardzo fajny dzwiek

pozdrawiam melomanow

• 2 tygodnie później...

Witam ponownie

Wracając do kol ESA na razie się sprawdzają. W pewnym momencie myślałem że coś się "popsuło" w sprzęcie, Zaczął źle grać... taki nie przejrzysty dźwięk trochę głuchy... ale po zmianie płyty na inną znów było dobrze. Tak więc wyjaśniło się.

Chciałbym teraz uzupełnić zestaw o tunner i najlepiej maratza ale znowu nie wiem czy coś szczególnie wybierać czy w tym temacie nie ma specjalnych różnic.

Tak więc prosiłbym ewentualnie forumowiczów o pomoc, ew. wskazówki.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.