Skocz do zawartości
IGNORED

T. Labs Prism BiWire vs. Cardas Quadlink

shinobi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zaczalem ostatnio myslec o wymianie kabli glosnikowych. Obecnie jade na Tarze (j.w.) ale zastanawiam sie jak wypada ten kabel w konfrontacji z Cardasem (j.w.). Czy mial ktos z Was okazje porownac?

Z gory dzieki za pomoc.

Pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/9711-t-labs-prism-biwire-vs-cardas-quadlink/
  • 3 tygodnie później...

Witam

porównywałem jakiś czas temu przewody Cardas Crosslink i Tara Labs Nexa. Znam doskonale Quadlinka i inne przewody Cardas Audio. Crosslink 2X (dwużyłowy) za 90 zł/mb powalił mnie na kolana. Był to pierwszy przewód Cardas jaki słyszałem. Może to zbyt dosadny opis, ale ten kabel po prostu oczarował mnie pięknymi barwami instrumentów i sceną (takiej średnicy i powietrza na górze jaką mają przewody Cardas Audio nie znajdziecie w żadnych innych przewodach). Separacja instrumentów to szok za tą cenę. Bas głęboki, ale krótki i doskonale kontrolowany. Tara Nexa ma większe wypełnienie na basie; reszta pasma, szczegółowość i barwa jest ok, ale to nie poziom Cardasa. Generalnie Nexa to dobry przewód i może się podobać. Cardas Quadlink to kontynuacja brzmienia Crosslinka, z jeszcze lepszą przestrzenią, pełniejszym basem i mega dynamiką. Średnica - miód na uszy. Kolejny krok to Neutral Reference, ale to już masakra dla konkurencji. Niepowtarzalny charakter średnicy i wybrzmienia instrumentów akustycznych to znak szczególny wszystkich przewodów Cardas Audio i dla mnie jako inżyniera dźwięku jest to mistrzostwo świata. W każdym razie musisz koniecznie posłuchać Quadlinka. Ostatnio porównywałem koaksjalne przewody cyfrowe Fadel Art Digilitz vs Cardas Audio High Speed Digital, ale to już zupełnie inny temat...

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.