Skocz do zawartości
IGNORED

Music Hall MMF 5.1 SE vs Pro Jet 2Xperience Basic+

gzrech

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do kupna nowego gramofonu. Budżet do 4.000 zł.

Moje typy to Music Hall MMF 5.1 SE lub Pro Jet 2Xperience Basic+.

Generalnie z uwagi na wkładkę skłaniam sie ku pro - jectowi.

Jeżeli macie jakieś doświadzenie z tymi gramofonami, przemyślenia, czy uwagi krytyczne i zachcecie się nimi podzielić będę wdzięczny.

Nie masz się co skłaniać, bo gramofony dla Music Hall'a robi OEM-owo Pro-Ject. Lepiej kupić od tego co robi, a nie branduje tylko, bo dajesz w ten sposób zarobić nie dwóm, a tylko jednemu - rzeczywistemu producentowi. Proponowałbym posłuchać jeszcze RPM-5.1 lub czegoś wyższego z serii RPM, no ale w tym drugim przypadku budżet może nie wytrzymać. I jeszcze jedna ewentualność - zwykły 2.Xperience. W każdym z wymienionych przeze mnie gramofonów masz lepsze, sprawdzone ramię - 9cc.

Pozdro,

Yul

P.S. Czy wymieniony budżet jest tylko na gramofon? Masz już wkładkę i pre gramofonowe?

Wkładkę mam Sumiko Pearl - czyli lekko półśrednią. Preamp nowy model pro - jeta phono box S.

Wkładkę będziesz szybko wymieniał, bo to jest słaba wkładka. Preampu nie znam, mam nadzieję, że jest lepszy od zwykłego PhonoBoxa Mk II. Kupisz oczywiście co chcesz, najlepiej po uprzednim odsłuchu. Ja Ci radzę kupić RPM-5.1 i do niego normalną, neutralną i oryginalną wkładkę średniej/średnio-wyższej klasy, a za resztę pieniędzy akcesoria do vinylu, bo bez nich się nie obejdziesz. Dobra i dobrze przygotowana do słuchania płyta to pół sukcesu :)

Pozdro,

Yul

Yul wielkie dzięki za radę.

A jaką wkładkę byś polecał.

Znalazłem dość ciekawą konfigurację i chyba przyjazdną cenonowo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Yul wielkie dzięki za radę.

A jaką wkładkę byś polecał.

Znalazłem dość ciekawą konfigurację i chyba przyjazdną cenonowo.

Ukryta Zawartość

Może być, mam takie coś, choć zdecydowanie bardziej wolę z Goldringiem ze starej (10XX) lub nowej serii (2X00). Do tego dokup sobie SpeedBox'a (jeśli masz duzo maxisingli/singli) i pokrywę (jeśli masz np. kota albo małe dzieciaki). No i jakiś kabel gramofonowy (gramofon - pre gramofonowe) by się przydał, bo to co znajdziesz w pudełku z gramofonem, to porządny kabel tylko udaje.

Pozdro,

Yul

Ukryta Zawartość

A może 2.Xperience w akrylu. Mam i nie narzekam, no może mój egzemplarz jest nieco zmutowany ale w standarcie jest ramię 9cc,jest pokrywa która się bardzo przydaje,silnik wisi na gumach poza talerzem,nie będzie problemów z wkładkami Grado jakby co.

Poza tym bardzo fajny gramiak, a jak się akryl nie podoba to jest okleina samoprzylepna :-)

Pozdrawiam

Tomaszek

a jak się akryl nie podoba to jest okleina samoprzylepna :-)

Nie no, bez jaj. Jak się akryl nie podoba (jeden forumowicz twierdzi, że jest zbyt burżuazyjny :))), to się go nie kupuje. A nie okleinką...

Pozdro,

Yul

P.S. Wyżej pisałem, że taki zwykły 2.Xperience mógłby się koledze ewentualnie spodobać. Kwestia posłuchania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.