Skocz do zawartości
IGNORED

HDMI Wirewold Chroma 6

eric7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie czy ktos uzywa tego kabla i czy jest zadowolony ? Arykulach o drogich kablach HDMI jest milion i z lektury wiekszosci z nich wynika ze nie warto inwestowac w drogie HDMI. PLanuje zakup kabla hdmi do polaczenia Arcama AVR600 i Arcama BDP100 i zastanawiam sie czy w przypadku tej klasy sprzetu dobry kabel moze wplynac na jakosc

K

https://www.audiostereo.pl/topic/97303-hdmi-wirewold-chroma-6/
Gość StaryM

(Konto usunięte)

prosilbym o powazne potraktowanie mojego tematu,dziekuje

Poważnie, to ważne, czy kabel zgodny jest ze specyfikacją standardu HDMI. Czy jest wykonany solidnie i porządnie i nie będzie np. samoczynnie wypadał z gniazda. Z drogiego kabla, choćby z platyny nie uzyskasz ani jednego piksela więcej, ani lepszego koloru, ani dźwięku. To jest kabel cyfrowy i dane przesyłane są nadmiarowo w postaci cyfrowej. Zły kabel to kabel niezgodny ze specyfikacją, i po prostu nie będzie działać poprawnie, taki kabel zwraca się do sklepu z reklamacją.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

chodzilo mi czy w przypadku elektroniki za 20k kabel za 200zl wplynie jakos na cokolwiek czy bedzie tylko ladnie wygladal. Dzieki zatem za info!

Mając elektronikę za 20kPLN to ja bym się nie zastanawiał nad kablem za 200. Za wygląd też warto dać parę złotych. ;)

Ale bez złudzeń.

Więc pozostaje samemu się przekonać i porównać tani i droższy hdmi a obserwacjami podzielić się na forum. Jak będzie taka sama jakość, to droższy można sobie zostawić aby mieć przekonanie że nie marnujemy potencjału sprzętu kiepskim połączeniem i będziesz miał lepsze samopoczucie. A tańszy może przyda się do podłączenia jeszcze jakiegoś innego urządzenia po hdmi .

Z tego co czytałem w prasie audio-video do 3 m długości kabla hdmi różnic w jakości przesyłanego sygnału podobno nie ma. Dopiero przy dłuższych połączeniach mogą występować jakieś pogorszenia ,zakłócenia przesyłanego sygnału.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Z tego co czytałem w prasie audio-video do 3 m długości kabla hdmi różnic w jakości przesyłanego sygnału podobno nie ma. Dopiero przy dłuższych połączeniach mogą występować jakieś pogorszenia ,zakłócenia przesyłanego sygnału.

Tylko wtedy, gdy kabel nie trzyma parametrów. Jeśli takie pogorszenie ktoś zaobserwuje, to powinien zły kabel reklamować i nie jest ważne czy kosztował 20, 200, czy 2000.

Zdecydowanie trzeba kupić. Nie mam go, ale widziałem w sklepie, że po podłączeniu z rozdzielczości 1920x1080 od razu zrobiło się dwa razy tyle. ;)

zapewne oglądałeś mając na sobie taką koszulkę

http://sklep.rms.pl/index.php?p11259,koszulka-t-shirt-prawdziwego-audiofila-rms-pl

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.