Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników sprzętu ZAGRA-Darek Kulesza.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwny ten głośnik zaczyna lecieć na łeb na szyję ze skutecznością poniżej 80hz impedancja też rośnie jak oszalała, żeby to pociągnąć to naprawdę potrzeba silnego wzmacniacza, lepiej zrobić coś podobnego z wysoką efektywnością rzędu 93/94 decybele, na estradowym woferze, cena będzie wyższa z 200 zł, ale wtedy zagra z byle chińskiego radyjka, albo nocnej lampki i na pewno lepiej się sprzeda.

Dziwny ten głośnik zaczyna lecieć na łeb na szyję ze skutecznością poniżej 80hz impedancja też rośnie jak oszalała, żeby to pociągnąć to naprawdę potrzeba silnego wzmacniacza, lepiej zrobić coś podobnego z wysoką efektywnością rzędu 93/94 decybele, na estradowym woferze, cena będzie wyższa z 200 zł, ale wtedy zagra z byle chińskiego radyjka, albo nocnej lampki i na pewno lepiej się sprzeda.

Teoretycznie wszystko jest możliwe.

W realu bywa różnie.

Ten speaker jest bardzo ciekawy. Trzeba samemu posłuchać i się pobawić.

Tu żadne peany nic nie dadzą , trzeba samemu zaznać dramatu lub satysfakcji.

Na forach car-audio polecają ten głośnik jako najtańszą opcję "na początek", generalnie to jest uznawany za tandetę.

Pierwsza normalna wypowiedz chłopaku :)

Masz rację , taka jest opinia. Samochodziarze ślą joby , że badziew, że syf , chinolska tandeta.

Ja w zasadzie przez przypadek się nadziałem na temat. Posłuchałem raz , drugi ... po swojemu odsłuchałem.

Kupiłem , przećwiczyłem i uważam że z dobrą elektroniką ten "dziwny" głośnik robi pozytywne wrażenie.

Delikatnie rzecz ujmując.

dotrzymał kulesza terminu?

jak powiedział mi D. Kulesza w przesyłce zawalił Koloporter, a potem paczkę przejęła Poczta Polska,...fakty są takie - D. Kulesza wysłał paczkę przed świętami,...do dzisiaj jej nie mam...pocieszam się, że historia z Kolportererm jest prawdziwa (potwierdził to jeden forumowicz), czegoś się trzeba trzymać i nie tracić nadziei. Jakieś fatum wisi nade mną, fuck

Zresztą moje zdanie się nie liczy.

Niech się wypowie ten kto miał styczność i słuchał.

Dwa razy słyszałem w samochodach te chinole i pozytywnego wrażenia za bardzo nie zrobiły.

Ale to wynika ze złej ich aplikacjii napędu.

damjan > dokładnie.

W sumie to ten kolporter ( były na szczęście ) poczta przejęła.

Ale wszystko się dobrze skończy. niestety damjan ma pecha ale tez swoje papu będzie miał.

P.S.

Damjan

Byłby Waść udostępnić do odsłuchów porównawczych swoje ATC scm 40 ?

jak powiedział mi D. Kulesza w przesyłce zawalił Koloporter, a potem paczkę przejęła Poczta Polska,...fakty są takie - D. Kulesza wysłał paczkę przed świętami,...do dzisiaj jej nie mam...pocieszam się, że historia z Kolportererm jest prawdziwa (potwierdził to jeden forumowicz), czegoś się trzeba trzymać i nie tracić nadziei. Jakieś fatum wisi nade mną, fuck

Nie ma lipy same dęby!

Czy to, ktorys z kalkierow potwierdzil?

Jesli tak to obawiam siem, ze to moze byc klon naszego el konstruktore.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Z opinii innych jego klientów, że jest mistrzem wymyślania tego typów historii, tzw. baśni tysiąca i jednej nocy.

Skoro jesteś taki mądrala to może zorganizujemy odsłuchy z różnymi legendami , ze trzy pary kolumn starczą.

Myślę tu np. o ATC scm 40 , Spendor SP-100 , i np. jakieś Harbethy albo któreś inne.

Udostępnię w zasadzie my , kolumny , elektronikę i się męcz.

Panie Darku, brak mi słów na moje w...nie, liczę jednak, że dostanę wzmacniacz.

Na odsłuchy ATC zapraszam do siebie, do Olsztyna, inaczej sobie tego nie wyobrażam, nie będę nigdzie kolumn wysyłał. Dodam jako ciekawostkę, że moje ATC mają feler, jeden głośnik wysokotonowy trzeszczy sporadycznie, w szczególnych momentach niektórych utworów (organy, syntezatory), załamka, to przypadek jeden na milion, jak pech to pech

Tylko najpierw musiala by osoba dokrecic jeszcze jedna srubke, chyba sie nieco poluzowala :)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Hejterzy amatorzy rodem z high endu za 400 pln z allesdrogo , nie idźcie tą drogą.

Chciałbym zobaczyć wasze miny ze zgryzoty jak taki penkt tynk was dobije : )))))))

Damjan

Przecież to high end ? Pan reklamuje.

już dawno rozmawiałem z człowiekiem z Blueaudio, powiedział, że oczywiście biorą to na siebie, tylko mam im tą kolumnę wysłać. Powiedział, że to przypadek jeden na milion, bo na ATC praktycznie nie ma reklamacji, raz tylko ktoś zareklamował jakiś głośnik, ale ze starszej konstrukcji, na wypadek kupili jeden dodatkowy w razie kolejnych reklamacji...ale nie było kolejnych. Myślę, ze coś uwiera w ten głośnik, jakiś przewód wewnątrz, to się zdarza...tylko na mnie trafiło. Na reklamację mam 2 lata, ale zbiorę się w ciągu miesiąca i wyślę.

Damjan, jest jakaś dokumentacja na potwierdzenie tych historii z kolporterem?

mczaj,

wierzę, że to prawda, choć żadnego udokumentowania wysyłki nie mam...

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Naiwniakami stoi ten świat. Ja na drugi dzień spóźnienia proszę o numer listu przewozowego, a tu:- Pan powiedział, ja mu wierzę-.

Dlaczego ceny są taką tajemnicą?

Numer z prośbą o wysłanie PMC był nieprawdopodobny. Lemurze Rollo, ty jesteś naprawdę kosmitą.

Dlaczego pudła są ewidentnie za małe? Wcześniej pokazywane, dzielone pudła Azusa wydawały się OK, schludne, a tu taki koszmar?

Też nie mieści mi się w głowie, jak można ot tak przyjąć na słowo bajeczkę, że kulesza wysłał przesyłkę, ale ta nie doszła. Koleś jest specjalistą od wciskania takich kitów, ale mimo to wiara w jego wykręty pozostaje. Ściema jest ewidentna, widać jak kulesza o tym pisze, ot tak, jakby nic się nie stało, sam nie jest wkurzony, zapewnia, że sprawa dobrze się skończy. Byle tylko zmienić już temat. Nieprawdopodobne. Damjan, muszę Cię zmartwić, ale z takim podejściem to tego wzmacniacza nie dostaniesz szybko, po prostu kulesza cynicznie wykorzystuje Twoją ślepą ufność.

Jaki jest nowy "ostateczny termin" ?

Hejterze maczaju ty masz problemy emocjonalne. Wyjdź na świerze powietrze.

Odstaw klawiaturę i idź na dwór.

Nazwiska piszemy z dużej litery , ucz się ucz a i tak będzie co najwyżej klucze podawał.

Czyli osoba znowu klamie.

dżentelmeni o kasie nie rozmawiają, nie pytajcie o koszty, a charakter wypowiedi świadczy o dżenelmenach z PRL-u zabitej dechami

acha i gentelmans are wearing tuxedos :) panimali ?

świerzy czy nieświeży oto dylemat :)

kto kogo uczy pisać analfabeta intelektualistę czy odwrotnie :)

Gość Gość

(Konto usunięte)

darkul wiesz co mnie zadziwia.nie to, że tworzysz coś co być może jest i dobre, tylko to, że jesteś zacietrzewiony w swej jednej jedynej racji, że to co sprzedajesz jest best buy

Pokaż mi wpis Darkula w którym napisał, że jego wyroby są najlepsze.

Natomiast ja tu widzę dziesiatki wpisów ludzi którzy NIGDY jego wyrobów nie słyszeli, a wiedzą że ich dźwięk jest beznadziejny.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Natomiast ja tu widzę dziesiatki wpisów ludzi którzy NIGDY jego wyrobów nie słyszeli, a wiedzą że ich dźwięk jest beznadziejny.

Przytocz nam tu nie dziesiątki tylko przynajmniej trzy.

Bo ja tu widzę tylko dziesiątki wpisów o robieniu z klientów idiotów.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Brakuje jakiegos logo, tabliczki na tych bezcennych produktach. Zeby mozna sie bylo utozsamiac, w kluby latwiej laczyc :-) Proponuje stylizowany napis Lemur Rollo. Moze byc na dole motto konstruktora: muzyka sama sie obroni.

Bo takie surowe te produkty, nieprzyjazne w odbiorze. Ale to tak rzucam poza glownym nurtem.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Przytocz nam tu nie dziesiątki tylko przynajmniej trzy.

Bo ja tu widzę tylko dziesiątki wpisów o robieniu z klientów idiotów.

Przeczytaj wpisy kolegów: szymon, mczaj, grynio, kichanadeta.

Naprawdę nie trzeba daleko szukać.

No wlasnie skoro nie potrafi sie czytac slowa pisanego ze zrozumieniem - to nie dziwi rowniez fakt bezwzglednej wiary i omamienia w zapewnienia el konstruktorre.

Ja rowniez poprosze o cytat.

Z mojej strony hejterzy na licencji z Dolnej Volty dostaja ignora. Płaczta do bólu :)

kichanadeta

mczaj

frywolny trucht

Pa słoneczka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.