Skocz do zawartości
IGNORED

ogloszenia komercyjne na naszym forum :(

bratpit

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam nie mam nic przeciwko komercji. W koncu nie sprzedaja jakiegos badziewa lecz przyzwoity sprzet. Ja dzieki temu ogloszeniu kupilem o Maxella swojego NADA. Faktem, jest ze moznaby bylo zmiscic sie w mniejszej ilosci ogloszen. Tylko, ze zauwazcie ze sami mi poleciliscie tego czlowieka i musze powiedziec ze jest calkiem wporzadku gosciem jesli chodzi o kontakt z klientem. Nie burzylbym sie tak, ale to oczywiscie bardziej wasze forum niz moje, ja tu od niedawna.

od dawna czy nie, to nie bardzo o to chodzi...

Sprawa idzie o to, że forum (i ogłoszenia) w zamyśle były niezależne, a co za tym idzie służyły amatorom w wymianie poglądów/sprzętu

Wkradły się tu elementy z założenia niepasujące do schematu. Możemy je tolerować, ale pod warunkiem, że będą dokładnie opisane (np. oddzielna zakładka, albo widoczna adnotacja), w ostateczności pod warunkiem, że handlarz będzie ogłaszał siebie razem z jednym ogłoszeniem (a nie w ilości 100 różnych, blokując nasze własne detaliczne i niekomercyjne ogłoszenia)...

to nie jest złe, że są takie ogłoszenia - sęk w tym, że są strony powstałe stricte w tym celu (np. allegro)... dlatego właśnie takie ogłoszenia muszą żyć w pewnej symbiozie nie naruszając celu istnienia naszych ogłoszeń.

Jestem za wydzieleniem.

Filtrowanie powinno wyświetlać ogłoszenia z obu zakładek, żeby z kolei nie utrudniać życia szukającym.

Ograniczenie do kilku niewiele da, bo można w celu obejścia rozmnoźyć nicki (XXX_1, XXX_2 itp).

• Redaktorzy

Cypis - możesz zmienić zdanie, kiedy będziesz chciał coś odsprzedać, i twoje ogłoszenie zniknie wśród lawiny jednakowych ogłoszeń o treści komercyjnej.

Nielatwo bedzie pogodzic wszystkie interesy, ale mysle, ze pomysl z podzialem na sprzet nowy i sprzet uzywany powinien sie sprawdzic. Podzial na komercje/ogloszenia prywatne wydaje mi sie nieco sztuczny.

Jestem za wydzieleniem komercyjnych ogłoszeń, ponieważ jakoby w grunt tego forum jest wpisana niezaleznosc.

Proponuje jednek, a nawet mocno postuluje, rzekłbym ze żądam specjalnej bonifikaty dla naszego SZYMCIA:)

LOL

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -tu jest wiele wpisów o nim ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.