Skocz do zawartości
IGNORED

30-te urodziny płyty CD

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość

(Konto usunięte)

Wczoraj mineło 30 lat od wydania pierszego komercyjnego albumu na płycie CD. Był to:

"52nd Street" Billy'ego Joela.

Szanownej jubilatce składam życzenia kolejnych szczęśliwych lat.( Jako jej głośny wielbiciel).

https://www.audiostereo.pl/topic/97481-30-te-urodziny-p%C5%82yty-cd/

Jako jej głośny wielbiciel

Ja też. Kolejnych 30stu. Czy to możliwe? :)

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Gość

(Konto usunięte)

Małe sprostowanie - przynajmniej wg mojej wiedzy:

1. Wczoraj były "urodziny", ale pierwszego seryjnie produkowanego odtwarzacza CD - Sony CDP-101, a nie płyty CD.

2. Pierwszą wydaną/wyprodukowaną płytą CD na świecie była płyta Abby "The Visitors" (15 sierpnia 1982).

W Polsce Kult "Spokojnie" (1989).

3. "52nd Street" była pierwszą płytą, która trafiła do sprzedaży.

Gość Gość

(Konto usunięte)

3. "52nd Street" była pierwszą płytą, która trafiła do sprzedaży.

I wszystko się zgadza.

1-10-1982 to data pierwszego KOMERCYJNEGO albumu.

Tak napisałem.

Ciekawe czy ktoś z nas posiada dokładnie to wydanie?

Ręka do góry!

Gość

(Konto usunięte)

I wszystko się zgadza.

1-10-1982 to data pierwszego KOMERCYJNEGO albumu.

Tak napisałem.

Temat: "30-TE URODZINY PŁYTY CD" i "Wczoraj minęło...(...)"

Jeśli już, to te "urodziny" płyty CD były 17 sierpnia - to także dzień moich urodzin :-)

Ale okay ;)

Niech nam żyje! :)

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 2 Października 2012 - powtórka
Ukryte przez misiomor, 2 Października 2012 - powtórka

I tak niech się 3ma jak najlepiej !!! Qrcze 2 razy kliknąłem a nie umiem osunąć posta :( Sorry za zaśmiecanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

l'enfant sauvage

To już milion razy wałkowano na różnych forach...Była czymś wspaniałym 30 lat temu, a obecnie może niektórych zachwycać podobnie jak płyta szelakowa.Posłuchajcie jakie głupoty opowiadali prowadzący program Sonda...

Gość

(Konto usunięte)

O 30 lat za długo! Niech w końcu zdechnie!

Skoro Cię nie interesuje płyta CD, to po co tu zaglądasz, a tym bardziej dokonujesz tak "błyskotliwego" wpisu?

Czy nie hodując rybek na forum akwarystyczne też czasem wpadasz, by napisać "niech te głupie gupiki już zdechną!"?

Chciałeś zaistnieć?

To zaistniałeś...

Miło było Cię poznać, dobrej nocy!

Zakładka "Analog" jest obok ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Głusi w natarciu...ratuj się kto może!Towarzystwo wzajemnej adoracji trzyma się dobrze i szczelnie pilnuje swoich szeregów.

To jest jedyny Twój argument? A może podyskutujesz na temat? Pochwalisz się czego słuchałeś i w jakiej konfiguracji? Jak grało i dlaczego tak źle? Patrząc jednak po Twoich wpisach z innych wątków to niewiele masz do powiedzenia.

Gość

(Konto usunięte)

Głusi w natarciu...ratuj się kto może!Towarzystwo wzajemnej adoracji trzyma się dobrze i szczelnie pilnuje swoich szeregów.

Czy gdzieś napisałem, że płyta analogowa jest "be" i że CD ponad wszystko?

Czy gdzieś napisałem, że jakość brzmienia którejkolwiek z nich jest lepsza od drugiej?

Nie!

Pytam tylko, czemu ma służyć Twój wpis tego typu w takim wątku?

Zadymiarze w natarciu - rzekłoby się...

I na dodatek paul_67 sam sobie kolejki stawia z innego konta za swoje niezwykle elokwentne wpisy :)

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Mógł być interesujący wątek "jubileuszowy"....a jest ściek.

Zauważyłem ostatnio wzmożoną aktywność wszelkiej maści trolli i innego elementu.Na domiar złego,aktywność ta zaczyna przejewiać się już w wątkach klubowych lub w topicach o sporym potencjale na fajną dyskusję.

Nie wiem...była pełnia,przypływ,burza magnetyczna?

l'enfant sauvage

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.