Skocz do zawartości
IGNORED

ADMIN: kolejna zmiana

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Wracam po kilku dniach odpoczynku, a tu taki nawiedzony temat. że też Lukarowi chciało się zabierać głos w tak beznadziejnej sprawie, a może to pomysł tych od wzajemnej adoracji ? I niby czemu miałoby to służyć ? żeby paru przeciwników Altusów (ja oczywiście jestem zwolennikiem) mogło się dowoli nabijać z tego co krajowe ? Nudzi mi się powoli rola struża na tym forum (wolę normalne rozmowy i chętnie służę poradą), ale włos się jeży.

Panowie- trochę dorosłości bo to wygląda jak sztuka dla sztuki, a my tu wszyscy nie po to jestesmy by innych pouczać jakie zachodnie kolumny jakim zachodnim kablem podłączać, tylko żeby dowiedzieć się czegoś i wymienić doświadczenia.

Pozdrawiam.

Ale robicie problem z tymi fotkami, ja i tak zawsze wykorzystywalem do tego swoje darmowe konto na jednym z portali i w zupelnosci mi to wystarcza innym moze tez :). Inna sprawa, ze sa pewne limity, ale to tez da sie przezyc. Ci co sie oglaszaja niech zaloza sobie darmowe konto lub poprosza kogos by im udostepnil troszke miejsca na serwerze podaje link i po problemie, zdjecia w pelnym wymiarze i wielkosci jaka sie zywnie podoba.

Pozdrawiam.

Wiem wiem

Dostalem maila od lukara. Niestety moj poprzedni watek zostal usuniety a nie przeniesiony. Dla mnie to jest naprawde nie fair. Dlaczego lukar nie usunal np watku ,,znaleziska na allego i ebay"?? Jezeli ktos sledzil na bierzaco to wie jaka tam byla ,,żeźnia" i jakos za bardzo nikt nie prostestowal przeciwko temu. To byl tylko przyklad. Kazdy z was wie ze czytajac forum nie raz spotykamy sie z tekstami typu: ,, ja akurat mam taki do sprzedania, odezwij sie do mnie itp". Czy to nie jest wlasna reklama?? Jakos nikt nie zwraca na to uwagi. Pozatym widze tu ogromna nie tolerancje. Jezeli sie komus nie podobal moj watek nie musial na niego klikac i czytac. Do tego nikt was nie zmuszal. Włąsnie dzieki takim ,,zyczliwym i milym" forumowiczom juz go nie ma...

Wielkie dzieki Panowie.

Tak mnie zastanawia jeszcze jeden fakt. Panowie ,,zyczliwi" skoro tak was w oczy gryzą wątki zamieszczone nie w tych działach co byc powinny to dlaczego zaden z was nie protestuje przeciw temu wlasnie watkowi. Jest to post dotyczący usprawnien forum, jednak znajduje sie w zakladce ,,STEREO" i jakos nikt nie ma pretensji ze jego miejsce powinno byc w BOCZNICY. Skoro juz tak lubicie pożądek to bądzcie konsekwentni w swoim postępowaniu.

bardzo ladnie gestapowsko rozwija sie forum. dziwie sie ze przeszkadza wam jeden link do allegro, a inny juz nie. dziwie sie, ze krzyczycie, ze "precz z producentami" a sami co raz na DIY nazywacie sie tak wlasnie. dziwie sie ze kogos boli oferta sprzedazy standow a juz nie przeszkadza oferta sprzedazy wzmacniacza lub koszulki. dziwie sie, ze nie przeszkadza wam pieniactwo, ktore na innych forach (np lampowym ,ktorego adresu nie podam bo jeszcze mnie lukar przecenzuruje) nie ma prawa bytu. dziwie sie, ze napisanie " mam kilka na zbyciu jest okej a napisanie zrobie, albo sprzedam za... juz jest naganne.

jakos nie przeszkadza mi ze ktos cos wymyslil i proponuje, ze odsprzeda to innym. w koncu nie kazdy musi miec ochote na odkrywanie kola. dla mnie to jeszcze nie jest interes, czy produkcja. to propozycja ktora nie jest raczej interesem zycia dla oferenta. mysle ze forumowicze sami potrafia okreslic charakter oferty, a jej odministracyjne usuwanie jest zle. przeciez gdyby taka zasade stosowac wobec wszystkich trzeba byloby niektorym usunac wszystkie wpisy. a zasada jest po to zeby byla powszechna. jezeli nie jest to takie sam kretactwo jak udostepnianie wzmacniacza "do odsluchu". bo niby co, on tak jezdzi, zeby se ludzie posluchali i probowali zrobic rownie dobry? no nie rozsmieszajcie mnie. w innym watku ktos tlumaczy, ze w zasadzie to mozna sie reklamowac tylko trzeba to robic delikatnie - czy waszym zdanie to nie jest wieksza hipokryzja niz po prostu "moge zrobic, czy jest ktos chetny?"

dziwie sie ze jeszcze moze cokolwiek zadziwic mnie na tym forum.

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczow

Jendrek

Panowie forum ma iść w jedynie słusznym kierunku,a całości dopilnują administratorzy.

Proszę nie podskakiwać,tylko zastosować się do ściśle określonych zasad.

Od przyszłego miesiąca czas karencji zostanie przedłużony do miesiąca.

Niech żyje Tow.Wzajem.Adoracji.

przyłączam się oczywiście do zdania Andrzeja i Jędrka.

ujawnianie ocen uzytkownikow jest jeszcze bardziej niemoralne niz skasowanie tych wątków. Prawda jest taka ze sami sie wciagacie w niepotrzebne dyskusje.

Ponadto apeluje o zlikwidowanie logowania. Nic ten instrument nie dał. Wrecz przeciwniej, zrobilo sie nudnawo i mniej elastycznie a bałagan wiekszy niz przed. Skoro mamy być tak reformowalni, rezygnujmy z tego niepotrzebnego instrumentów, w przeciwnym wypadku zrobi się tu niezły gąszcz pustych przepisów nakazowych.

Jendrek popieram Cie. Dlatego też nie dałęm spokoju temu tematowi, bo po pierwsze dotyczy mnie i moich spraw, a dwa ze nienawidze takiej ,,ludzkiej zyczliwosci". Moze i robie za duzo dymu w okol jednego usunietego watku ale dla mnie ta sprawa jest wazna i nie popuszcze.

gorek666 -> "robienie dymu" nie zwiekszy ilosci Twoich zwolennikow - moze jedynie zwiekszyc ilosc "zyczliwych" jak ich nazywasz.

Lukasz -> faktem jest, ze nie do konca rowno wszystkich traktujesz - nie bede wymienial z nickow, ale kilka osob pare rzeczy w watkach juz tu sprzedawalo (i bynajmniej nie mam na mysli koszulek bo to akurat byla tzw "inicjatywa" a nie robienie interesu). Innymi slowy albo wycinasz wszytkich albo nikogo - takie jest moje zdanie.

pal 55 ma racje. zeby nie bylo ze tempie inicjatywe z koszulkami, po prostu przyklad i mam nadzieje ze pomyslodawca sie na mnie nie pogniewa. oczywiscie mysl przewodnia byla jedna. albo traktujecie wszystkich wg tych samych zasad, albo zasad nie ma. inaczej to nie fair, po prostu.

pozdrawiam.

Sądzę, że ani kompletny brak administracji typu bany, wycinanie czy przenoszenie wątków, ani kasowanie wszystkiego co ma, może mieć charakter handlowy, lub para-handlowy nie jest dobrym rozwiązaniem. W przypadku pierwszym szybko forum mogłoby zostać zalane przez spam, w przypadku drugim w zasadzi nie można byłoby nawet napisać pozytywnej opinii, bo przecież możesz mieć jakieś powiązania z producentem, czy sporzedawcą. Ta granica leży właśnie gdzieś po środku i konia z rzędem temu kto ją precyzyjnie określi. Czy Lukar dobrze zrobił wycinając feralny wątek - jak widać po komentarzach jest tylu zwolenników co i przeciwników. Jednakże ostatecznie to forum Lukara i ja uszanuję jego decyzję nawet jak mnie wykopie. Na codzień takie rzeczy zdarzają się jednak w skrajnych wypadkach. A co do tego czy forum się stacza - z pewnością już by zdechło gdyby kontrolę przejęła na przykład jakaś "poczytna" gazetka, a były ponoć takie propozycje - więc lepiej cieszmy się, że jeszcze tak się nie stało za co Lukarowi dzięki. Według mnie logowanie jest ok - po wpisach dużej części ludzi wchodzących pierwszy raz widać, że poczytali sobie sporo i zorientowali się o co tu chodzi zanim zaczęli się wpisywać. Przed logowaniem sporo było przypadków, że ktoś "źle trafił" pozdrawiam

Wydaje mi się, że obecny mechanizm powinien pozostać bez zmian. Jeśli pojawi się wątek 'trochę' komercyjny, to zostanie wycięty, jeśli odpowiednio wielu użytkowników zagłosuje przeciw niemu. I to jest w porządku, to właśnie demokracja bezpośrednia. Można się jednak zastanowić, czy nie usprawnić tu czegoś: np. dać do wybor dwie opcje: 'nie na temat' = BOCZNICA, oraz 'nipotrzebne(?)' = wyrzucić całkiem. A nawet jeśli nie dodawać tego dodatkowego stopnia, to wygodne byłoby, gdyby na liście wątków pojawiała się statystyka pokazująca, jaki procent odwiedzających go głosował za usunięciem. Byłby to może dobry wskaźnik-ostrzeżenie dla użytkowników, że zbliża(ją) się do granicy cierpliwości/toleracji forum. Co - mam nadzieję - powodowało by powściągnięcie emocji czy (samo)ograniczenie tzw. komercji.

prościej będzie zrobić nową zakładkę "ogłoszenia komercyjne" , kto będzie chciał ten wejdzie i poczyta a kto nie będzie ją omijał z daleka . Wprowadzić będzie trzeba jakieś opłaty za ogłoszenia i forum zarobi na siebie .

Gość

(Konto usunięte)

Wiecie co Ja tu jestem nowy.Napewno spotkaliście się nie raz u kolegów "nieaudio" z usmieszkami politowania.U mnie w pracy jak koledzy przeglądają moje gazetki(audio,hifi) to cieszą twarze jakby oglądali komiksy, a gdy kiedyś w czasie jakiejś tam rozmowy użyłem sformułowania "ciepły dźwięk", wzbudziłem ogólną radość spuentowaną tym że musiałem zasnąć z uchem przy grzejniku :).Myślą o nas jak o dziwakach którzy gadają o kablach za xxx kasy , marmurach pod cd- no i teraz ktoś wejdzie na tą strone , nie będzie się mógł do was odezwać przez x dni - i co On pomyśli? Czemu Go karać za głupotę innych , w końcu idioci są wkoło nas to dlaczego by ich nie miało być tutaj?Jak się jakiś ujawni to trzeba go IGNOROWAĆ - wtedy sam się znudzi.

Jach - rozumiem twoje obawy, ale ich nie podzielam. Po pierwsze: osoby pokroju twoich kolegów raczej nie zajrzą na to forum z powodów, które sam nam opisałeś. Po drugie: jeżeli nawet ktos taki zajrzy, to: albo się zorientuje, że to nie dla niego i sobie pójdzie, albo jeżeli wykaże odrobinę dobrej woli i chęci zgłębienia tematu to zacznie czytać. Nie chcę być źle zrozumiany, ale wolę aby na początku TAKI jegomość nie pisał. Chyba też się ze mną zgodzisz. Zwłaszcza, że istnieje trzecia możliwość: taki osobnik zacznie głupio prowokować i wypisywać dyrdymały. To forum tworzą pasjonaci i audiofile, czy komuś się podoba czy nie. Co więcej, forum powstało z inicjatywy takich ludzi, nie dziw się że teraz oni bronią formy, którą wypracowali. To nowi przybysze powinni zapoznać się z zasadami tu panującymi i je przyjąć, bądź dać sobie spokój. Niestety, reguły muszą być. Jednym one będą pasować, drugim nie, ale tak się buduje zasady współżycia w każdej społeczności. To forum ma korzenie stricte audiofilskie i takim mam nadzieję pozostanie. Dlatego też "starzy" uczestnicy mają prawo tego bronić.

Gość

(Konto usunięte)

Wporządku, tylko w takim przypadku możecie się odciąć od świeżej krwi i wtedy udusicie się we własnym sosie.

Podporządkować się zwyczają i regułą - oczywiście , ale czemu odrazu klajstrować komuś buzie na 7 dni, od tego by karać jest admin-i powinien to zrobić ZA COŚ a nie na wszelik wypadek.

...ale na razie z tego co Lukar napisał w swoim drugim od góry poście nie będzie blokady, która z resztą według mnie nie byłaby najszczęśliwszym pomysłem. Samo logowanie już jest jakąś tam przeszkodą "zmuszającą do refleksji".

Nikt nie mówi o odcinaniu świeżej krwi. Cieszę się, że jesteś. Każdy zainteresowany tematem znajdzie tu swoje miejsce. Powiem ci tak. Gdy ja przyszedłem na to forum, to mimo mego wieloletniego doświadczenia przez długi czas nie zabierałem głosu (ze dwa miesiące chyba). Czytałem. Nie dlatego żeby się czegoś nauczyć, bo wiedzy już trochę liznąłem, tylko dlatego żeby dowiedzieć się sposobu działania grupy. Zasad właśnie. Głupio by mi po prostu było gdybym wpadł tu z buciorami jak do swojej chałupy. Trochę mądrej pokory nikomu nie zaszkodziło. Jak wchodzisz w nowe towarzystwo to od razu czujesz się jak ryba w wodzie? Nie, starasz się raczej delikatnie poznać zwyczaje w nim panujące, zasady i ludzi. Powoli, systematycznie. Chyba, żeś cham pospolity czego nie zakładam w twoim przypadku. Jest jednak kilka osób tutaj, którym kultura kojarzy się jeno z wiejskim weselem (nic nie mam przeciwko takowym, natomist nie tutaj) z użyciem sztachet i "tulipanów" włącznie. Takie osoby potrafią skutecznie zachwaścić forum. A chwasty trzeba wyrywać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.