Skocz do zawartości
IGNORED

Do starszych uczestników forum ;-)

stork

Rekomendowane odpowiedzi

"Klub sześciu kontynentów", "Kawiarenka pod globusem" - pamiętacie może muzykę towarzyszącą czołówce tego programu? ww2.tvp.pl/View?Cat=2&id=689

Przyczepiła się do mnie jakoś tak, na fali nostalgii i nie chce puścić. Za nic nie moge sobie przypomieć co to było. Może ktoś pamięta?

Pozdrowienia.

https://www.audiostereo.pl/topic/9755-do-starszych-uczestnik%C3%B3w-forum/

andrea -> cieszę się, że nie jestem sam :-)

Hmm ... no właśnie, też mi się to nuci pod nosem. Najdziwniejsze jest to, że fragment ten kojarzy mi się z taką jakby jazzową wersją początku "Yellow River" Christie. No, ale te moje skojarzenia ... ;-)

A pamiętacie, jak przed wojną Szpilman pięknie grał w "Kameralnej"? A za okupacji to nawet Lutosławskiego z Panufnikiem można było w kawiarniach posłuchać. Pięknie grali. Transponowali utwory symfoniczne na dwa fortepiany, a jak Niemców na sali nie było, to nawet Chopina grali, co wtedy zabronione było.

gutten.. dysponujesz pamięcią z okresu prenatalnego? :)))

też pamiętam ten kawałek... widzałem też kiedyś jakiś film z wczesnych 60-tych gdzie ten zespół występował grajac akurat ten utwór... trzeba szukać w samplach na Amazonie w dziale jazz nowoorleański... w jakimś the very best of... musi być.

Pzdr.

sam się kiedyś naszukałem "Ain't she sweet" to wiem jaki to ból więc też poleciałem na amazon żeby pomóc storkowi, znaleźć nie znalazłem, ale posłuchałem sobie trochę i chyba wiem jaką sobie kupię nową płytę :)

broy.. LOL

Pzdr.

lolo - > właśnie siedzę na amazonie ... i oczywiście jeszcze nic nie znalazłem :-(

Hmm ... nie sądziłem jednak, że aż tak mi się spodoba jazz nowoorleański. Ostatnio to go chyba słuchałem w "Live and let die" ;-)

broy -> święte słowa, ale zawsze po drodze może zdarzyć się jakaś Solitare :-)

Niestety, ciągle szukam:-(

Choć byc może w tym szaleństwie jest metoda, bo wszak "nie o to chodzi by złapać królicza, ale by gonić go ...".

Pozdrowienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.