Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc przy podłączeniu Denon avr-1312

peza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, prosiłbym o info jak podłączyć amplituner denon, ps3, dvd samsunga pod tv 32 lcd panasonic.

Ja podłączyłem póki co ps3 kablem hdmi do TV, DVD pod Tv(euro-czincz), a kablem optycznym dzwiek z tv do amplitunera. Z tego co słysze na grach jest stereo, oraz na dvd, moge wprawdzie zmienic na ampli ustawienia na wszystkie glosniki ale chodzi mi konkretnie aby na grach było prawdziwe 5.1 i na DVD. A z TV głos jak np slucham vivy szedł przez głośniki z amplitunera. Poza tym mam problem z odbiorem radia bardzo żle łapie stacje na standardowym kabelku antenowym co był w zestawie (szumy)

W amplitunerze mam 4xhdmi IN oraz 1x hdmi out, oraz optyka

posiadam 5 głośników bez subwoofera.

prosze o info

Wg mnie powinieneś wszystko podłączyć kablami HDMI (do wejść in) do amplitunera, a następnie jednym kablem HDMI (z wejścia out) do tv. Poza tym optyk jak najbardziej może być pomiędzy TV a amplitunerem. Nie wiem jak to wygląda z ps3, bo takowego nie posiadam. Co do anteny do amplitunera radziłbym kupić jakąś zewnętrzną.

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Sonetto III

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.