Skocz do zawartości
IGNORED

Wasza ocena Denona DCD 1460

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

off topic: Całą serię Su-VX przerabiałem - jak dla mnie kaszana ;-) najlepszym wzmakiem Technicsa jaki posiadałem był SU C 1000/SU A 1000 - w miarę przyzwoity, ale o małej wydajności prądowej....

kaszana, a wdodatku jak ktoś używał suszarki w łazience to trafo warczało jak wściekłe - wymieniłem 800 na Yamahę AX470, która nie brzęczała przynajmniej - i błąd bo do wzięcia był MF Tempest ale wtedy jeszcze kupowałem oczami:))). Przed 800 miałem SU-V45A ten był ok.

Wiecie gdzie moge znaleźć ten odtwarzacz SONY CDP-XA3ES ? Bo kurde już w wielu miejscach szukałem ale nigdzie go nie moge znaleźć :(. Tzn. powiem gdzie szukałem: allegro, audio.com.pl (ogłosiłem się), hifi.pl (ogłosiłem się), autogiełda dolnośląska (także się ogłosiłem). Poprzeglądałem jeszcze oferty w paru gazetach ale także w dziale giełda nic a nic :( może ktoś byłby w stanie mi pomóc. Dać jakieś namiary czy coś bo jestem bardzo chętny do poszukiwań ale wszystkie źródła wyczerpały mi się :(.

Denon dcd 1460 to zajebisty klocek goraco go polecam ma solidny mechanizm, normalny laser kss150A, i wielkie jak stodoła trafo sieciowe.tak ze zprzyja to upgreadowi.

Niestety na te chwile nie wiem kto ma do sprzedania Sony CDP-XA3Es'a jak cos bede wiedział dam znac.

Denon DCD-1015

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gość pisze, że uszkodzony... z opisu wynika, że to kwestia regulacji lasera. Przerabiałem to kiedyś z Harmanem HD7625... objawy z nowo zamontowanym laserem były dokładnie takie same... trochę pokręciłem... "na pałę" niestety, bo specjalistycznych narzędzi brak... i harman jak nowy... .

Nie wiem jak 1015 wypadnie w porównaniu z 1460, wiem natomiast, że 1015 niewiele się różni od późniejszego następcy: DCD 1550AR, a ten odtwarzacz miałem prawie dwa lata. Nie wdając się w szczegóły - to był dobry "kompakt" i tak mi się wydaje, że za 280pln warto by zaryzykować... .

Ukryta Zawartość

Jest na Allegro Kenwood Dp-7060

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z oslawionym DAC7 na pokladzie. Mam w zestawie sypialnianym, zacna maszynka, poza tym genialna baza do tuningu. No i z malych rzeczy jakie ciesza zajebisty wyrazny wyswietlacz.

Ukryta Zawartość

...z moich doświadczeń 1550 gra jednak wyraźnmie lepiej od 1015. Ten drugi nieco upraczszcza barwy i nie daje takiej przestrzenności - no ale dawno to było. Kenwood 7060 to też był fajny odtwarzacz według mnie lepszy od 1015. W czasach jak się takimi klockami bawiłem poziom mojego odniesienia stanowiła California DX1 (bodajże) - piękne to były czasy - bawiłwem się wtedy w PDS703, philipsa z przetwornikiem Dac inde Box Audio Alchemy i takie tam. Lepiej od 1015 i 7060 to z japońców grały wówczas tylko topowe Pionki.

A ten "hormon" co to na nim "precyzyjne regulacje" ćwiczyłem to też fajna sprawa. Za 600 pln spokojnie da się kupić. W środku KSS210A czyli w razie zgonu lasera dużych wydatków nie ma.

"Hormona" miałem znacznie później niż 1550AR (brak bezpośrednich porównań) i nie wiem, może coś mi się zdawało ale oba odtwarzacze "grały" jakby podobnie, jakby ta sama szkoła/maniera (?) dzwięku... .

...a Barni to tylko DAC7... i DAC7... ;-).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ten już się mieści :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - starszy i flagowy:-)

Ukryta Zawartość

PD-77 - gdzies bylo na forum ile kosztuje do niego laser, ale jakies chore pieniadze wiec ryzykowna inwestycja.

Facet od tego Sony jakis dziwny, w czasie kiedy bylem nim jeszcze zainteresowany nie byl w stanie podac ceny za ile chce go sprzedac. Chyba myslal, ze sie ludzie na Allegro na niego rzuca jak szczerbaty na suchary. CD swietne , ale badz co badz juz wiekowe i za wcale niemala cene.

A ten Marantz Zyzio to.....magnetofon :-)

Acoustic Research jest juz chyba z rok na Allegro, tak wiec musi byc jakas watpliwa rewelacja.

A co do DAC 7 to siedzi m.in. w TEAC VRDS 7, 10 SE, Marantz CD-10, Cd-14, CD-15, CD-17, Marantz SA-1.

Cena za niego wydaje sie wiec raczej okazyjna.

A zdjecia swojego walne, w tym sek, ze mam kabelki powiazane rapami a CD stoi na samym dole

Ale czego sie nie robi dla Lukarowcow :-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zyzio jak zwykle aktywny:) dzieki stary za tyle linkow:) zastanawiam sie nad tym Pioneerem PD 77 to nigdy nie byla zadna rewelacja produkowany dosc krotko w katalogu 95/96 drugi od gory przed PD 95 ale ja bym go nie kupil... cena jaka gosc wystawil jest chora i na pewno nikt mu tyle nie da tym bardziej ze rzeczywiscie lasery do Pioneera sa niesamowicie drogie a to nie jest nowe cd. Modyfikacja ktora robil na pewno podwyzszy cene ale nie o calkowity jej koszt czyli 2500pln Takie cd mozna dzis smialo kupic za 1200pln a nawet taniej wiec 1800pln to wg mnie bylaby maksymalna cena. Co o tym myslicie?

Sony wyglada ladnie ale jakos niespecjalnie lubie produkty tej firmy - kiedys mialem CDP-X 229 ES i nie bylem zadowolony z brzmienia. Acoustic Research to na pewno nie to na Allegro rzeczywiscie jest b dlugo...

Ale qrcze w koncu to sprzet nie dla mnie a dla mojego ojca... Ona ma leciwa Yamahe CDX 810 ( 1989r ) na Burr-Brownach PCM 56P - gra to niezle ale ma tandetny naped i laser troche pada trzeba wiec sie pozbyc...

Jesli nie Denon DCD 1460 to co???? Czekam na kolejne wpisy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bierz poki jest. A ta stowke do doloz ojcu, nie badz sknera :-)

Ukryta Zawartość

Hej

Co do laserow do Pioneerow to bede bronil mojego nabytku PD-75. Laser kosztuje 750 zlotych i wart jest kazdej z tych zlotowek. A co do ceny lasera Pionkow zagalopowalem sie, ktos na forum kiedys pisal o 2500za laser do PD 95 nie 77.

dokładnie ...tak jak mówi barni - tamta linia Arcamów to nawet chyba ciut lepiej grała od późniejszej - z tańszych to dopiero po pojawieniu się SE zblizyły się dźwiękiem. Stylistyka też mi się bardziej podobała - nie taka koreańska. No i ten transport (w sumie to nie pamiętałem juz, że tam siedzi CDM9)

Pozdro

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

hm zastanawia mnie ten Arcam ciekaw jestem co na to moj rodziciel??? moze da sie skusic w koncu jest muzykiem tzw dinozaurem wiec ladne brzmienie lezy mu na sercu:) problem tylko z kasa jak wszedzie niestety...

ale i tak czekam na kolejne wpisy

pozdrawiam

Wiesz, zycie nauczylo mnie jednego jezeli chodzi o zakupy. Jezeli jest okazja trzeba brac szybko.

A co do Arcamow to wlasnie te stare jakos mi tez lepiej lezaly. I w srodku jakos potrzadniej bylo i wygladaly nie tak tandetnie jak te nowe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.