Skocz do zawartości
IGNORED

nad czy cambridge audio ???

m2000

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

mam problem z zakupem kina domowego z dobrym brzmieniem w stereo.Obecnie uzywam combo zestawu KODY. Teraz interesuje mnie juz cos innego a mianowicie zestaw kina domowego nada (amplituner T-743 + dvd 512) oraz zestaw cambridge audio (amplituner azur 640R + dvd azur 540) Wiem ze niektorzy z was beda mowic wex nada bo jest lepszy od CA i odwrotnie. Ale nie oto chodzi. Ze wzgledu na to iz nie mam mozliwosci odsluchu nada i CA dlatego na forum poruszam ten temat. Zestawy malo nie kosztuja bo okolo 5000zł. Jezeli ktos moze mi pomoc t tylko w kwestii brzmienia nada i ca. Chodzi mi glownie o to jak brzmi nad i jak brzmi CA. Podpowiem iz kolumny posiadam obecnie Avance Omega 503 mk II i pod te kolumny bede chcial podlaczyc zestaw. prosze o wasze opinie na ww temat bede bardzo wdzieczny.

https://www.audiostereo.pl/topic/9775-nad-czy-cambridge-audio/

Mialem pdobny problem jakies dwa miesiace temu - na tym forum. Zaczalem od pytania DENON vs H/K. Zakoczylem na CA Azur lub NAD - te same konfiguracje. I oczywiscie pytanie o glosniki.

Po dwoch miesiacach wybralem CA Azur 540D + 540R i do tego albo Avance Dana680 albo KEF Q7 - czekam na ostatnie sluchanie.

Co do cen, na allegro jest gosciu, ktorego zdazylem juz poznac osobiscie. Ustawilem sobie u niego sprzet z GWARANCJAMI POLSKICH DYSTRYBUTOROW - wszystkie ceny -15% od tych oficjalnych plus jeszcze upuscik tak, że wyszło za:

CA Azur 540D + 540R; fronty KEF Q7; plus interconnect plus glosnikowe w bi-wiringu za 10k

same dvd moge opchnac za 750pln - kolor srebrny - a w zasadzie tytanowy - nie uzywane duzo, kupione pod koniec grudnia 2003 - wiec jest na gwarancji...

ale trzeba by sie szybko decydowac bo do polszy przyjezdzam 22 do wawy i wyjezdzam jakiegos 25 z lodzi

spoko jak cos to wal smialo

ale jak bys sie decydowal to daj mi znac nieco wczesniej bo bede musial to wziasc ze soba a pudlo jest calkiem spore

poza tym trzeba by pomyslec o jakims odbiorze bo nie za bardzo bede mial czas na jakies dluzsze wojaze po polszy bo bede tylko przejazdem

ale sprzecik ogolnie polecam

[obrazekLUKASZ-148613_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ok,juz jestem zdecydowany:) mozesz brac sprzeta,zaufam Ci jesteś w koncu tutejszym forumowiczem:) a co do dostawy to jak nie masz czasu tak samo i ja na jazde po całej polsce to mozna załąwtić to przez firme kurierska,oczywisce na mój koszt,podaj e-mail jeszcze to Ci podam moje namiary.POZDR

mateuszek

czyżby jakieś konotacje rosyjskie

sprzedający zawsze ma prawo polecać i zachwalać

elfan

nad nigdy nie tworzył i raczej nie będzie dvd, on je tylko nazywa,ale dla nazwy (no i może wyglądu zewnętrznego)wielu w ogień skakało.Choć z drugiej strony zawsze to trochę indywidualizmu.;)

no nie kaszan to jakiś przesladowca:D.Słuchaj Ty myslisz że ja go dla nazwy kupuje??? albo dla parametrów technicznych??? zdziwie Cie ale jak go słuchałem w sklepie i wiem jak sie prezentuje w stereo i w KD,dla wygladu też nie kupuje bo NAD raczej nim nie grzeszy;).A to że gdzieś piszą że w menu jak w samsungu to ja to olewam i tyle,wazne że dzwiek wydobywajacy sie z niego mi sie podoba i tyle,dla mnie to jest najwiekszy plus.

to LG,a szłyszałeś jak gra :) bo LG pare słyszałem i mnie nie rzuciło na kolana,a ten NAD to zrobił ;).I nie wierze żeby w nazwie tkwiła ta jakosc dzwieku:)

P.S a wiesz o tym ile jest hajendu z elektronika panasa,napedami sony i cd-romami z kopa co kosztują fortune?? a graja niesamowicie.A co mam kupić to ja juz sam wiem lepiej;) dzieki za porade ale nie skorzystam:)

przykro mi mateuszek ale nie kupie raczej od Ciebie tego dvd.Dziś byłem jescze raz w sklepie po przeczytaniu pewnych tematów na tutejszym forum że CD służy do odtwarzania płyt CD wiec poszedłem do sklepu i z ciekawosci podłączyli mi budżetowy CD yamahy CDX-396 i szczeka mi opadła na podłoge!! podłaczone to było do tego samego ampli co mam w domu i dzwięk był o kilka klas lepszy od dvd NADa i jeszcze kilku pozostałych w cenie do 2 tyś zł!!!.Słuchałem jeszcze Cd H/K HD 750 i było też super ale z tego wzgledu ze mam ampli Y to do kompletu dokupie CD yamaszki;).I nie mówcie że ja cały czas Yamaha ale ten model Cd w swojeje cenie jest fenomenalny i to nie tylko ja tak mówie,ale na forum stereo jak i na pl.rec.audio bardzo dobre opinie o nim są.Wiec dostawiam sobie dvd i kupuje dodatkowo CD:) a już miałem sprzedawac i brać NAD-a:) co tez grał według mnie jak na Cd super,no ale do Yamahy CDX-396 mu raczej brakowało przy materiale z płyt CD;).Tak wiec odwołuje sie i sory za zamieszanko.

P.S potiwerdzam teze że dvd jako CD jest bardzo marne.

POZDRO

>>>> m2000

sluchalem azura - poszukaj na forum - pisalem o nim i porownywalem go wlasnie do nada i do paru jeszcze

co do pozostalych modeli cambridge nie wiem ale slyszlem same pozytywy

dla pozostalych zainteresowanych moj numer gg:4946590 - codziennie od 18 :)

czytales - 7276 ??

poza tym to powinienes posluchac - ja slucham dziwnej muzyczki wiec to nie bedzie obiektywne

nad to jednak naped lg - tak slyszalem z paru zrodel ale pozostale elementy - mam na mysli glownie zasilanie - to porzadna nadoska robota...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.